Mokymo programos
Aviacijos mechanikos inžinerija
Valstybinis kodas: 612H42001
Kodas pagal ISCED: 51152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Aviacijos mechanikos inžinerijos studijų programos tikslas -rengti specialistus, gebančius: projektuoti skraidančius aparatus, jų sistemas ir elementus; ruošti skraidančių aparatų ir jų dalių gamybos, remonto ir techninės priežiūros technologijas, organizuoti ir vadovauti gamybai ir remontui, kontroliuoti šiuos procesus.
Stojant į aviacijos mechanikos inžinerijos pagrindinių studijų programą, reikalingas vidurinis išsilavinimas. Specialiųjų reikalavimų nėra.
Būsimieji aviacijos mechanikos inžinerijos bakalaurai studijuoja užsienio kalbą, informacines technologijas, matematiką, fiziką, chemiją, medžiagų mechaniką, aerodinamiką, orlaivių konstrukcijų mechaniką, orlaivių konstrukciją, aviacinių variklių konstrukciją, kompiuterinį orlaivių projektavimą ir kitus aviacinės mechanikos dalykus.
Antrajame semestre studentai atlieka dviejų savaičių pažintinę praktiką, ketvirtame ir šeštame semestre - keturių savaičių profesinę praktiką.
Studijos baigiamos bakalauro baigiamuoju darbu, kuriame studentas parodo įgytų žinių taikymo gebėjimus.
Baigus Aviacijos mechanikos inžinerijos pagrindinių studijų programą įgyjama aeronautikos inžinerijos bakalauro kvalifikacija ir galima toliau studijuoti aviacinės mechanikos arba kitos technologijos mokslų srities magistratūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aeronautikos inžinerijos bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti aviacinėse gamyklose, aviacinės technikos remonto, priežiūros ir eksploatavimo įmonėse.
Aeronautikos inžinerijos bakalauras turi:
- gebėti nustatyti atskirą orlaivio dalį ar mazgą veikiančias apkrovas ir stiprumo charakteristikas, rengti gamybos ir remonto technologijas, organizuoti ir kontroliuoti gamybos, remonto ir techninės priežiūros procesus.
- žinoti, kokiais metodais vadovaujantis kuriami, gaminami, remontuojami ir eksploatuojami orlaiviai.
- mokėti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai dirbti, organizuoti darbą, veiksmingai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Aeronautikos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos institute.
Stojant į aviacijos mechanikos inžinerijos pagrindinių studijų programą, reikalingas vidurinis išsilavinimas. Specialiųjų reikalavimų nėra.
Asmenys, įgiję aeronautikos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją, gali dirbti eiliniais arba vyresniaisiais specialistais aviacinėse įmonėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju