Mokymo programos
Socialinė pedagogika
Valstybinis kodas: 612X16003
Kodas pagal ISCED: 51114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Būsimieji socialiniai pedagogai studijuoja socialinės psichologijos, socialinės politikos, socialinės pedagogikos, socialinio darbo etikos, socioedukacinio darbo bendruomenėje ir kitus studijų programos dalykus. Iš viso studijuojami 54 dalykai.
Praktinės studijos yra "smūginio" pobūdžio ir vyksta keletą savaičių. Yra 4 skirtingų rūšių ir lygių praktikos: stebimoji socialinio pedagogo praktika, socialinio darbo praktika, dvi socialinio pedagogo praktikos. Praktinių studijų trukmė - 600 val.
Baigus socialinės pedagogikos studijų programą studijas galima tęsti edukologijos, socialinio darbo, sociologijos, viešojo administravimo, teisės ar kitoje socialinių mokslų srities magistrantūroje.
Socialinės pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti socialiniais pedagogais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Socialinės pedagogikos bakalauro, socialinio pedagogo kvalifikacija reikalinga norint dirbti socialiniais pedagogais.
Asmuo, įgijęs socialinės pedagogikos bakalauro, socialinio pedagogo kvalifikaciją, turi:
- gebėti taikyti įvairius idėjų generavimo ir socialinių pedagoginių problemų sprendimo metodus, analizuoti problemų priežastis, atskleisti ugdymo proceso dalyvių kompetencijas, pagalbos resursus. Gebėti taikyti ir sieti teorines bei praktines žinias, organizuojant socialinę pedagoginę pagalbą vaikui, jo šeimai bei kitiems ugdymo proceso dalyviams; gebėti dirbti su įvairiomis socialinės atskirties asmenų grupėmis įvaldant identifikavimo, jų tyrimo ir optimaliausių poveikio priemonių numatymo kompetencijas, užtikrinančias kokybišką ir savalaikį ugdymo proceso dalyvių poreikių tenkinimą. Rengti socialines programas ir projektus, užtikrinant rekreacinių veiklos formų įvairovę bei koordinuojant socialinių paslaugų teikimą.
- žinoti naujausias socialinio ugdymo teorijas ir sistemas; socialinių, pedagoginių problemų ir poreikių identifikavimo, veiklos tyrimo, organizavimo ir vertinimo principus; socialinės pedagoginės pagalbos teikimo strategijas, metodus, priemones; žinoti vaikų teises, socialinę apsaugą, socialinę pedagoginę pagalbą, reglamentuojančius dokumentus bei kitus norminius aktus.
- mokėti reflektuoti savo veiklą ir patirtį, pasižymėti tolerancija, pagarba socialinei įvairovei ir išskirtinumui; sukurti su ugdymo ir socialinės pagalbos teikimo proceso dalyviais palankią bendradarbiavimui aplinką; mokėti prisitaikyti prie naujos aplinkos, netikėtų situacijų, žmonių, mokėti būti lanksčiu, pakančiu kitoniškumui, pateikiant savo nuomonę ir išklausant kitų, rodyti iniciatyvą, nebijant prisiimti atsakomybės, mokėti korektiškai bendrauti, būti socialiai aktyviam, dirbti atsakingai, savarankiškai, planuoti, organizuoti ir vertinti savo darbą, efektyviai empatiškai bendrauti su kolegomis ir ugdymo proceso dalyviais.
Socialinės pedagogikos bakalauro, socialinio pedagogo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose.
Norintiems siekti socialinės pedagogikos bakalauro, socialinio pedagogo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti socialiniu pedagogu nėra pripažįstama.
Įgiję socialinės pedagogikos bakalauro, socialinio pedagogo kvalifikaciją asmenys gali dirbti švietimo ir ugdymo institucijose (ikimokyklinėse ugdymo įstaigose, mokyklose, vaikų globos namuose, specialiojo ugdymo mokyklose ir centruose, ir kt.), socialinės reabilitacijos ir kitose socialinėse įstaigose (vaikų, neįgaliųjų dienos centrai, šeimos centruose.), savivaldybės institucijose (vaikų teisių apsaugos tarnybose, pedagoginėse psichologinėse tarnybose), bendruomenėse, nevyriausybinėse organizacijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių universitetas Šiauliai Vilniaus g. 88
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju