Mokymo programos
Verslo vadyba
Valstybinis kodas: 653N20018
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti kvalifikuotus verslo vadybininkus, gebančius kurti įmonę, tirti rinką, planuoti įmonės (padalinio) veiklą, pagal verslo pobūdį organizuoti įmonės (padalinio) veiklą, vadovauti darbuotojams, kontroliuoti verslo būklę, plėsti verslą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji verslo vadybos specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus ir studijų pagrindų dalykus: aukštąją matematiką, kalbos kultūrą ir raštvedybą, darbo ir civilinę saugą, teisę, filosofiją, verslo vadybą, personalo valdymą, mikro ir makroekonomiką, verslo informacines sistemas, rinkodarą ir rinkos tyrimus, darbo teisę. Specialiuosius profesinius dalykus – verslo planavimą ir organizavimą, verslo riziką, įmonės finansų valdymą ? studijuoja priklausomai nuo specializacijos: rinkodaros, logistikos, ne maisto prekių prekybos ar draudimo vadybos.
Iš viso studijuojami 28 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: mokomoji ir profesinės veiklos praktika.(atliekama įmonėje). Praktinių studijų trukmė ? 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami vadybos, rinkodaros, logistikos ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir vadybininko profesinė kvalifikacija.
Baigus verslo vadybos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Verslo vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti verslo vadybininkais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti vadybininku.
Asmuo, įgijęs vadybininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti įvertinti verslo aplinką ir savo galimybes, analizuoti, susisteminti ir vertinti tyrimų duomenis, įvertinti esamą įmonės (padalinio) veiklą, suvokti darbuotojų vaidmenį įmonėje, motyvuoti darbuotojus ir organizuoti jų profesinės veiklos įvertinimą, užtikrinti veiklos kokybę, valdyti ir kontroliuoti turimus materialinius ir finansinius išteklius, atlikti rinkos tyrimus ir parengti įmonės rinkodaros veiklos planą bei numatyti strategiją, organizuoti ir valdyti materialinių srautų judėjimą, organizuoti didmeninės, mažmeninės prekybos įmonės veiklą, naudotis norminiais aktais ir įstatymais, reglamentuojančiais teisinę draudimo ir perdraudimo veiklos aplinką;
- žinoti Lietuvos ūkio vystymo tendencijas, įtakojančias galimybę kurti naują verslą, teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, įvairaus tipo įmonių steigimo Lietuvoje tvarką, verslo plano struktūrą ir jo sudarymo metodiką, rinkos tyrimo metodus, rinkodaros komplekso elementus, veiksnius, darančius įtaką įmonės darbuotojams, tarptautinės prekybos taisykles, kokybės kontrolės būdus, darbuotojų vadybos pagrindus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Vadybininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal vadybos ir verslo administravimo studijų programas.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti vadybininku nėra pripažįstami.
Įgiję vadybininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti vadybininkais smulkiose, vidutinėse, stambiose Lietuvos Respublikos verslo įmonėse bei panašiuose tarptautinio verslo įmonių padaliniuose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Klaipėdos verslo aukštoji mokykla, UAB Klaipėda Tilžės g. 46A
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju