Mokymo programos
Elektronikos technika
Valstybinis kodas: 653H61001
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Elektronikos technikos studijų programos tikslas yra rengti plataus profilio elektronikos inžinerijos profesinius bakalaurus, kurie įgytų profesinę kompetenciją kurti, projektuoti ir diegti elektroninę įrangą ir sistemas, mokėti nustatyti jų vertę, žinotų ir suprastų esminius elektronikos inžinerijos principus, projektuojant ir diegiant įvairias elektronines sistemas, naudotų pažangiausias informacines technologijas, kvalifikuotai ir efektyviai eksploatuotų sudėtingą elektroninę techniką, įrangą, išmanytų pagrindinius verslo aplinkos veiksnius, turėtų bendravimo, darbo komandoje, loginio ir sisteminio mąstymo gebėjimų.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vilniaus kolegiją sąlygas.
Būsimieji elektronikos technikos specialistai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: užsienio kalbą, kalbos kultūrą, filosofiją arba sociologiją; bendrųjų inžinerijos pagrindų dalykus: matematiką, tikimybių teoriją ir statistiką, fiziką, informacines technologijas, aplinkos ir žmonių saugą, inžinerinę ir kompiuterinę grafiką, elektrotechniką, elektronikos medžiagas ir komponentus, elektroniką ir mechatronikos pagrindus; pagrindinius studijų krypties dalykus: analoginę elektroniką, signalus ir grandines, elektromagnetinio lauko teoriją, skaitmeninius įtaisus, skaitmeninį signalų apdorojimą, mikroprocesorius; socialinių mokslų dalykus: teisę, ekonomikos teoriją, vadybą, verslo ekonomiką; specialiuosius studijuojamos krypties dalykus: matavimus ir metrologijos pagrindus, kompiuterines projektavimo priemones, programavimą C kalba, telekomunikacijų sistemas, elektroninės aparatūros projektavimą ir gamybą, valdiklius, kompiuterinę techniką ir alternatyviai pasirenkamus dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos šakos:
1. Elektroninių sistemų (vaizdo technologijas, garso ir vaizdo aparatūrą, elektroninės aparatūros techninę priežiūrą ir diagnostiką, elektroninės saugos sistemas, elektroninių sistemų projektas),
2. Mechatroninių sistemų (mechatronines sistemas, automatinio valdymo pagrindus, procesų vizualizavimą, programuojamus loginius valdiklius, mechatronikos sistemų projektas).
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Profesinės veiklos praktikos: elektroninės įrangos montavimo - 2 kr., informacinių technologijų - 2 kr., kompiuterinių projektavimo priemonių - 2 kr., elektronikos matavimų -2 kr., profesinė - 8 kr. ir baigiamoji -10 kr. Praktinių studijų trukmė - 26 savaitės.
Studijos baigiamos baigiamojo projekto rengimu ir gynimu. Baigusiajam suteikiamas elektronikos inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus elektronikos technikos studijų programą ir įgijus elektronikos inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Elektronikos inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti inžinieriaus ar panašų darbą įvairiose įmonėse, organizacijose, kuriose projektuojama, diegiama, eksploatuojama ir gaminama įvairi elektroninė įranga.
Asmuo, įgijęs elektronikos inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- suprasti esminius elektronikos inžinerijos principus ir analitinius metodus, diegti sudėtingą elektroninę įrangą, išmanyti inžinerinio projektavimo procesą, naudoti taikomąsias projektavimo programas, techniškai prižiūrėti ir eksploatuoti sudėtingą įvairią elektronikos, telekomunikacijų ir kompiuterių techniką, gaminti elektroninę aparatūrą ir organizuoti savarankišką verslą;
- žinoti nacionalinės ir Europos šalių kvalifikacijų sąrangų lygmenis, jų turinį, perėjimo iš žemesnio lygmens į aukštesnį galimybes, kvalifikacijos tobulinimo formas ir metodus, bendrą LR įmonių steigimo tvarką, darbo teisės reikalavimus, motyvacijos ir motyvavimo teorijas, autorių teisių apsaugos įstatymus;
- dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Elektronikos inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose.
Norintiems siekti profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio, reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Baigus elektronikos technikos studijų programą ir įgijus elektronikos inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Įgijęs elektronikos inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, asmuo galės dirbti įvairiose įmonėse ir organizacijose, kuriose projektuojama, diegiama, eksploatuojama ir gaminama įvairi elektroninė technika, pradėti savo verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju