Mokymo programos
Aprangos dizainas
Valstybinis kodas: 653W23001
Kodas pagal ISCED: 52121
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Aprangos dizaino studijų programa skirta rengti mados dizaino profesinius bakalaurus, kurie savarankiškai analizuotų mados pasaulio informaciją ir tendencijas, atskleistų drabužių ir įvaizdžio vientisumą, projektuotų individualius drabužius ir kurtų pramonines komercines bei autorines drabužių kolekcijas kompiuterinėmis programomis, parinktų ir taikytų naujausias siuvinių gamybos technologijas, pateiktų kolekcijas visuomenei, kurtų trikotažo medžiagų dizainą, taikytų pramoninio ir rankinio mezgimo galimybes drabužiuose, originaliai derintų medžiagas gaminyje ir kolekcijoje, planuotų ir organizuotų darbą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vilniaus kolegiją sąlygas.
Būsimieji aprangos dizaino specialistai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: filosofiją, specialybės kalbą, užsienio kalbą (anglų, vokiečių, prancūzų, rusų), estetiką ir kt.; studijų pagrindų dalykus: kompoziciją ir spalvotyrą, akademinį piešimą, mados piešinį, plastinę anatomiją, meno istoriją, kostiumo istoriją, tapybą, siuvinių medžiagas, aprangos projektavimą, siuvinių gamybos technologiją, siuvimo technologinius įrenginius, drabužių konstravimą, siuvinių automatizuotą projektavimą, vadybą, verslo ekonomiką, drabužių modeliavimą, bendravimo / socialinę psichologiją, ekonomikos teoriją, informacines technologijas, inžinerinę ir kompiuterinę grafiką, darbo ir civilinę saugą, teisę, rinkodarą ir kt.; specialiuosius profesinius dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos studijų programos specializacijos:
1. Stiliaus dizaino (įvaizdžio formavimą, autorinę kolekciją, prezentacijų kūrimą).
2. Trikotažo dizaino (trikotažo technologijos pagrindus, trikotažo meninį projektavimą, trikotažo konstravimą ir siuvimą).
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiesiems studijų dalykams. Iš viso studijuojama 30 dalykų.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: drabužių konstravimo ir technologijos, kolekcijų projektavimo ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 22 savaitės. Jų metu ugdomi tobulinami ir įtvirtinami kūrybiškumo, aprangos projektavimo, gamybos ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus aprangos dizaino studijų programą ir įgijus mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Aprangos dizaino studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir norintiems kurti žmogaus įvaizdžio stilių.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norintiems dirbti aprangos dizaineriu, dizaineriu technologu, dizaineriu konstruktoriumi, individualaus kostiumo ar įvaizdžio analitiku bei kūrėju drabužių gamybos bei paslaugų įmonėse, teatruose, pramogų verslo įstaigose, aprangos konsultantu firminėse parduotuvėse, užsiimti individualia veikla, drabužių kolekcijos gamybos priežiūrai atlikti, kurti mados verslą.
Asmuo, įgijęs mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti analizuoti mados pasaulio informaciją ir tendencijas, prognozuoti mados kryptį, tirti rinkos poreikius, rasti sprendimus ir argumentuotai juos pateikti užsakovams, kurti ir projektuoti individualius drabužius ir pramonines komercines drabužių kolekcijas specialiomis kompiuterių programomis, atlikti drabužių modelių konstruktyvius ir techninius projektus, parinkti ir taikyti naujausias siuvinių gamybos technologijas, atlikti drabužių kolekcijos gamybos priežiūrą, kurti autorines kolekcijas iš įvairių medžiagų, atskleisti drabužių ir įvaizdžio vientisumą, pateikti kolekcijas visuomenei, kurti trikotažo medžiagų dizainą, taikyti pramoninio ir rankinio mezgimo galimybes, originaliai derinti medžiagas gaminyje ir kolekcijoje, planuoti ir organizuoti darbą, kurti mados verslą;
- žinoti Lietuvos Respublikos įstatymus, teisės aktus, reglamentuojančius kūrybinę ir ūkinę veiklą, kainų politiką, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus, mados tendencijas, verslo plėtros formas, rinkos tyrimo metodus, pagrindines ekonomines sąvokas, darbo apmokėjimo formas, aprangos ir tekstilės pramonės strategiją vykstant ekonomikos ir prekybos globalizacijai, pelningumo rodiklius;
- mokėti rinkti, kaupti ir analizuoti informaciją iš įvairių šaltinių, organizuoti ir planuoti saugų darbą, tirti rinkos poreikius, bendrauti ir bendradarbiauti su įvairiais žmonėmis, reklamuoti ir pristatyti kūrybinį darbą, bendrauti užsienio kalba, savarankiškai mąstyti ir atsakingai priimti sprendimus, apskaičiuoti gamybos išlaidas, parengti mažos įmonės verslo planą.
Mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose.
Aprangos dizaino studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir norintiems kurti žmogaus įvaizdžio stilių
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju