Mokymo programos
Pramoginis scenos menas
Valstybinis kodas: 653W41001
Kodas pagal ISCED: 52121
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Pramoginio scenos meno studijų programa skirta rengti teatro profesinius bakalaurus, gebančius apjungti aktoriaus meistriškumo ir vokalo/choreografijos teorines žinias, meninius gebėjimus ir įgūdžius, parengti vaidmenis muzikiniuose teatro pastatymuose, koncertines vokalo/choreografijos programas ir viešai jas atlikti.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į pramoginio scenos meno studijų programą konkursines sąlygas. Įvertinant aktoriaus darbo pobūdį, svarbūs stojančiojo aktoriniai gebėjimai, artistiškumas, aiški kalba, artistiškumas, muzikiniai ir šokio gebėjimai bei įgūdžiai. Pageidautina, kad stojantysis turėtų pradinį muzikinį išsilavinimą.
Būsimieji pramoginio scenos meno specialistai studijuoja 29 dalykus: bendrųjų kolegijinių studijų - filosofijos įvadą, užsienio kalbą, teisės pagrindus; studijų krypties - psichologiją, kultūros vadybą, akademinės, džiazo ir populiariosios muzikos, šokio meno ir teatro istoriją, estetiką, scenos kalbą, aktoriaus meistriškumą, režisūros pagrindus, muzikos kalbą, solfedžio ir ritmiką, klasikinį džiazo šokį ir kt.
Studijų programos šakos: dainavimas, studijuojami dalykai - vokalinis ir instrumentinis muzikavimas, šokio pagrindai; choreografija, studijuojami dalykai - klasikinis ir naujieji šokiai, dainavimo pagrindai.
Praktinės studijos vyksta 4 etapais: pažintinė praktika, mokomoji praktika, scenos praktika ir kūrybinė praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Praktika vyksta projektinėse trupėse, teatruose, muzikos klubuose ir pan.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu (projektu). Baigus studijų programą teikiamas teatro profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus pramoginio scenos meno studijų programą ir įgijus teatro profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Asmuo, įgijęs teatro profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti vaidinti, šokti, valdyti balso ir kalbos aparatą, analizuoti ir spręsti aktorinio atlikimo problemas, skaityti, analizuoti ir interpretuoti muzikos, dramos ir choreografijos kūrinius, derėti ansamblyje, kūrybiškai bendrauti ir bendradarbiauti su kitais trupės nariais, dirbti scenoje ir naudotis scenos įranga, rekvizitu, garso stiprinimo aparatūra, vadovautis teatro etikos principais kuriant ir atliekant pramogines programas bei vaidmenis, kurti asmeninį ir sceninį įvaizdį, analizuoti ir vertinti kultūrinę aplinką bei savo paties meninę veiklą, dalyvauti kultūrinėje veikloje vadovaujantis teisės dokumentais, reglamentuojančiais kultūrinę veiklą;
- išmanyti pramoginių scenos žanrų specifiką ir istorinę raidą, muzikinio, draminio ir choreografinio veiksmo dramaturgijos principus, individualaus ir kolektyvinio atlikimo specifiką ir jos keliamus reikalavimus, išmanyti teatro etikos principus, žinoti projektinės veiklos organizavimo modelius, atlikėjo juridines teises, pareigas ir atsakomybę, informacijos apie savo kūrybinę veiklą parengimo ir pateikimo būdus bei formas;
- mokėti dirbti kūrybiškai, atsakingai, efektyviai empatiškai bendrauti su kolegomis ir klausytojais, aktyviai dalyvauti muzikėje veikloje.
Teatro profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose.
Norintiems studijuoti pramoginį scenos meną reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgiję teatro profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmenys galės dirbti teatruose arba pramoginių programų trupėse, televizijos programose, kurti ir atlikti vaidmenis muzikiniuose spektakliuose, muzikos ir/arba šokio programose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju