Mokymo programos
Finansai
Valstybinis kodas: 653N30003
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Finansų studijų programa skirta rengti finansų specialistus, kurie gebėtų valdyti finansinius procesus, rengti statistinę, mokestinę ir finansines atskaitomybes, priimtų finansų valdymo sprendimus pagal finansų sistemos veiklą reglamentuojančius dokumentus, kontroliuotų, analizuotų ir vertintų biudžeto vykdymą.
Stojantysis turi turėti ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vilniaus kolegiją sąlygas.
Būsimieji finansų specialistai studijuoja bendruosius koleginių studijų dalykus: psichologiją, verslo užsienio kalbą, darbo ir civilinę saugą; studijų krypties dalykus: mikroekonomiką, makroekonomiką, verslo informatiką, verslo ekonomiką, statistiką, informacines technologijas, teisę, finansus, vadybą, rinkodarą, dokumentų valdymą, finansų rinkas, finansinę apskaitą, taikomąją matematiką, specialybės kalbą, biudžeto sandarą, viešojo sektoriaus subjektų buhalterinę apskaitą, programų sąmatų sudarymas ir vykdymo analizę, mokesčius ir jų administravimą, vidaus kontrolę ir jos vertinimą, finansinį auditą, įmonių veiklos analizę, finansinių investicijų valdymą, ir kitus dalykus.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: mokomosios praktikos, profesinės veiklos praktika ir baigiamoji profesinės veiklos praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių.
Praktikų metu įtvirtinami praktiniai įgūdžiai ir tobulinami finansų sistemos valdymo įgūdžiai ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas finansų profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus finansų studijų programą ir įgijus finansų profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Finansų studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems finansų profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Finansų specialistas yra pasirengęs dirbti finansininko darbą.
Asmuo, įgijęs finansų profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį turi:
- gebėti suprasti Lietuvos ūkio sistemą ir įvertinti ūkio subjektų organizacinius bei technologinius ypatumus, rengti finansinių planų projektus, apskaičiuoti mokesčius, vykdyti valstybinio sektoriaus finansavimą, tvarkyti apskaitą ir sudaryti atskaitomybę, naudotis informacinėmis technologijomis apdorojant ekonominę informaciją, analizuoti ūkio subjektų ekonominius procesus ir vertinti jų finansinę būklę;
- žinoti teisės aktus, reglamentuojančius finansų sistemą, suprasti nacionalinę finansų sistemą bei vertinti organizavimo ypatumus, išnagrinėti ūkio subjektų valdymo pagrindus ir darbo organizavimą, prognozuoti mokesčius priklausančius mokėti į biudžetus ir fondus, mokesčių tarifus, valstybės ir savivaldybių biudžetų formavimo tvarką, suprasti kontrolės sistemą, civilinės ir darbo saugos reikalavimus;
- mokėti planuoti ir organizuoti darbą, naudotis kompiuterinėmis apskaitos programomis, bendrauti su užsienio ir šalies partneriais, laikytis profesinės etikos, mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Finansų profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose.
Norintiems siekti finansų profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio būtina turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgiję finansų profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti finansininkais rajonų, miestų savivaldybėse, biudžetinėse įstaigose, mokesčių inspekcijose, socialinio ir sveikatos draudimo įstaigose bei įmonėse ir ūkinėse organizacijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju