Mokymo programos
Kompiuterių technika
Valstybinis kodas: 653H69002
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Kompiuterių technikos studijų programos tikslas yra rengti kompiuterių inžinerijos profesinius bakalaurus, kurie įgytų pakankamai teorinių ir praktinių kompiuterių technikos žinių ir gebėjimų tas žinias taikyti projektuojant kompiuterių techninę įrangą, kompiuterių tinklus, o taip pat sprendžiant įvairias programinės ir techninės įrangos technines problemas, parinkti reikiamą įrangą ir parengti projektus, analizuoti, detalizuoti ir įgyvendinti parengtus projektus, analizuoti verslo plėtros tendencijas, įvertinti verslo aplinką ir organizuoti informacinių technologijų įmonės ar padalinio verslą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vilniaus kolegiją sąlygas.
Būsimieji kompiuterių technikos specialistai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: anglų kalbą, specialybės kalbą, filosofiją arba sociologiją, komunikavimo pagrindus; bendrųjų inžinerijos pagrindų dalykus: matematiką, tikimybių teoriją ir statistiką, fiziką, informacines technologijas, aplinkos ir žmonių saugą, inžinerinę ir kompiuterinę grafiką, elektrotechniką, elektroniką ir technologines medžiagas, programuojamus automatikos įrenginius; pagrindinius studijų krypties dalykus: skaitmenines grandines, operacines sistemas ir jų priežiūrą, programavimą, duomenų bazes, kompiuterius ir jų sandarą, kompiuterių tinklus; socialinių mokslų dalykus: teisę, ekonomikos teoriją, vadybą, verslo ekonomiką; specialiuosius studijuojamos krypties dalykus: kompiuterinį projektavimą, kompiuterių išorinius įrenginius ir sistemų diagnostiką, metrologijos pagrindus ir matavimus, programuojamuosius loginius valdiklius, telekomunikacijų sistemas, kompiuterių tinklų ir informacijos saugumą.
Kompiuterių technikos studijų programoje numatytos dvi šakos, kurias gali pasirinkti studentai:
1. Kompiuterių tinklų projektavimas ir diegimas, skriptinis programavimas, kompiuterių tinklų administravimas.
2. Įterptinės sistemos ir jų projektavimas, įterptinių realaus laiko sistemų programavimas, signalų procesoriai.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Profesinės veiklos praktikos: informacinių technologijų, kompiuterinių projektavimo priemonių, technologinė, kompiuterių tinklų diegimo ir operacinių sistemų priežiūros, profesinė ir baigiamoji. Praktinių studijų trukmė - 26 savaitės.
Studijos baigiamos baigiamojo projekto rengimu ir gynimu. Baigusiajam suteikiamas kompiuterių inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus kompiuterių technikos studijų programą ir įgijus kompiuterių inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Kompiuterių inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti inžinieriaus ar panašų darbą įvairiose įmonėse ir organizacijose, kuriose naudojami kompiuteriai, jų tinklai..
Kompiuterių inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis suteikia profesines kompetencijas savarankiškai dirbti ir atnaujinti žinias nuolat kintančioje informacinių technologijų srityje.
Pagrindinės kompiuterių inžinieriaus veiklos sritys yra šios: kompiuterinių sistemų ir kompiuterių tinklų projektavimas, techninių sprendimų diegimas, įrangos techninė priežiūra ir aptarnavimas, verslo įmonės (padalinio) veiklos organizavimas.
Asmuo, įgijęs kompiuterių inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnį, turi:
- gebėti parinkti techninę ir programinę kompiuterinių sistemų įrangą, projektuoti ir tobulinti kompiuterių tinklus, parinkti kompiuterių tinklų administravimo priemones ir valdyti juos, užtikrinti informacinės sistemos duomenų saugumą bei spręsti techninės ir programinės įrangos efektyvaus funkcionavimo palaikymo problemas, vadovauti projektams;
- žinoti nacionalinę ir Europos šalių kvalifikacijų sąrangų lygmenis, jų turinį, perėjimo iš žemesnio lygmens į aukštesnį galimybes, kvalifikacijos tobulinimo formas ir metodus, bendrą LR įmonių steigimo tvarką, darbo teisės reikalavimus, motyvacijos ir motyvavimo teorijas.
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, gebėti dirbti komandoje, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais, siekti tobulėti.
Kompiuterių inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose.
Norintiems siekti profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgijęs kompiuterių inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmuo galės dirbti įvairiose kompiuterinės technikos inžinerijos srityse, elektronikos ir kompiuterių verslo įmonėse, bankuose, transporto, sveikatos apsaugos ir kt. įmonėse, pradėti savo verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju