Mokymo programos
Geodezija ir kadastras
Valstybinis kodas: 653H14002
Kodas pagal ISCED: 52158
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti geodezijos ir kadastro inžinierius, gebančius matuoti žemės paviršių, taikyti matavimo metodus ir būdus, rengti analoginius bei skaitmeninius geodezinius, topografinius, kadastrinius planus bei žemėlapius, ženklinti vietovėje statybinius projektus, tikrinti ir vertinti statybos darbų eigą geodeziniais matavimais.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji geodezijos ir kadastro specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: filosofiją, taikomuosius tyrimus, civilinę ir darbo teisę, ekonomikos teoriją; studijų pagrindų dalykus: matematiką, fiziką, elektrotechniką ir elektroniką, geologiją, informacines technologijas, inžinerinę grafiką, žmonių saugą ir specialiuosius profesinius dalykus: topografiją, aukštąją ir kosminę geodeziją, kartografiją, fotogrametriją, taikomąją geodeziją, inžinerinius geodezinius tyrinėjimus, nekilnojamojo turto kadastrą, žemėtvarką, geografines informacines sistemas ir kt.
5 procentai studijų programos apimties dalykų yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 27 dalykai.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: mokomoji ir baigiamoji (gamybinė) praktikos. Praktinių studijų trukmė – 22 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami žemės paviršių matavimo, matavimo būdų taikymo, žemėlapių braižymo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus geodezijos ir kadastro studijų programą, studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, matavimų inžinerijos studijų krypties programas.
Geodezijos ir kadastro studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti inžinieriais geodezininkais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Inžinieriaus geodezininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti inžinieriumi geodezininku.
Asmuo, įgijęs inžinieriaus geodezininko kvalifikaciją, turi:
gebėti organizuoti ir vykdyti geodezinių tinklų sudarymo darbus, rengti analoginius ir skaitmeninius įvairios paskirties topografinius, geodezinius, kadastrinius planus bei žemėlapius, rengti geodezinę medžiagą projektavimui ir statybai, ženklinti statybinius projektus, organizuoti ir atlikti statybos geodezinę kontrolę, projektuoti ir ženklinti žemės sklypus bei teisiškai juos įforminti, rengti žemės reformos ir žemėtvarkos projektus, išmanyti geodezinių tinklų sudarymo metodusžinoti šalies teisės ir techninius norminius dokumentus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, bendrą LR įmonių steigimo tvarką, darbo teisės reikalavimus, įmonės verslo plano parengimo tvarką, verslo plėtros principus ir formas, finansinės analizėsir apskaitos principus; mokėti atsakingai, kritiškai, nuosekliai reikšti mintis, iškelti problemas ir jas spręsti, dirbti komandoje, efektyviai ir tolerantiškai bendrauti bei valdyti konfliktus.
Inžinieriaus geodezininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal geodezijos ir kadastro studijų programą.
Norintiems siekti inžinieriaus geodezininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti inžinieriumi geodezininku nėra pripažįstami.
Asmenys įgiję inžinieriaus geodezininko kvalifikaciją, gali dirbti inžinieriumi savivaldybių žemėtvarkos skyriuose, žemės ir kito nekilnojamojo turto ir registro įmonėse, statybos organizacijose, įmonėse, atliekančiose topografinių, geodezinių ir kadastrinių matavimų darbus.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju