Mokymo programos
Kelių inžinerija
Valstybinis kodas: 653H22002
Kodas pagal ISCED: 52158
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

"Kelių inžinerijos" studijų programa skirta rengti inžinierius, gebančius projektuoti kelius, gatves, nesudėtingus kelių statinius, organizuoti ir techniškai vadovauti vykdant kelių tiesimo, kelių renovacijos ir remonto darbus, kritiškai vertinančius kelio, kelio statinių, sankasų, dangų deformacijų ir/ar avarijų pagrindines priežastis, gebančius kurti įmonę arba jos padalinį, mokančius dirbti individualiai ir komandoje, organizuojančius savo darbą bei planuojančius laiką, nuolat ugdančius savo profesionalumą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Kauno technikos kolegiją sąlygas.
Busimieji specialistai studijuoja:
bendruosius koleginių studijų dalykus: užsienio kalbas, filosofiją, verslo etiką;
studijų krypties (šakos) dalykus: matematiką, fiziką, informacines technologijas, inžinerinę grafiką, mechaniką, elektrotechniką, medžiagotyrą, teisę, inžinerinę geologiją ir gruntų mechaniką, aplinkos ir žmogaus saugą, verslo ekonomiką ir vadybą, kelių kompiuterinį projektavimą, socialinę psichologiją, specialiąją ir kompiuterinę braižybą, geodeziją, kelių statybines mašinas, kelių projektavimą, konstrukcijų skaičiavimo pagrindus, kelių tiesimą, kelio statinius, miestų planavimą, kelio tiesimo darbų organizavimą, normavimą ir sąmatas, kelių priežiūrą, taikomųjų tyrimų metodologiją, statybos pagrindus, landšaftinį projektavimą, karjerus ir gamybines bazes;
laisvai pasirenkamus dalykus.
17 procentų studijų programos apimties skirta praktikoms. Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: pažintinė, geodezinių matavimų, nužymėjimo, gamybinė bei baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami medžiagotyros, geodezijos, inžinerinės geologijos ir gruntų mechanikos, kelių tiesimo, kelių statybinių mašinų, kelio tiesimo darbų organizavimo, kelių priežiūros ir kt. gebėjimai
Studijų programa baigiama baigiamuoju projektu. Baigus "Kelių inžinerijos" studijų programą suteikiamas Kelių inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus "Kelių inžinerijos" programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijų mokslo srities, statybos inžinerijos krypties studijų programas.
Studijuojant "Kelių inžinerijos" studijų programą yra galimybė rinktis gretutines "Statybos inžinerijos" studijas Kauno technikos kolegijoje. Pasirinkus šią gretutinę statybos inžinerijos studijų krypties šaką, studijuojami šie "Statybos inžinerijos" studijų programos dalykai: pastatų konstrukcijos, statybos darbų technologija, geotechnika, inžinerinės sistemos, statybos organizavimas. Baigus pagrindinės ir gretutinės studijų krypties programas, įgyjamas dvigubas kelių ir statybos inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti kelių tiesimo inžinieriumi.
Asmuo įgijęs kelių tiesimo inžinieriaus kvalifikaciją turi:
gebėti parengti kelio, gatvės, nesudėtingų kelio statinių projektus, apskaičiuoti projekto sąmatą, parinkti statybos medžiagas, parengti kelio ir kelio statinių statybai reikalingą dokumentaciją, organizuoti ir vykdyti kelio tiesimo, kelio statinių statybos ar rekonstrukcijos darbus, žmonių saugą, eismo saugumą ir aplinkosaugą statybvietėje, organizuoti statybos aikštelės inžinerinį parengimą, organizuoti ir vykdyti kelio ir statinių statybą ir rekonstravimą, parinkti kelio ir jo statinių remonto įrangą ir mechanizmus, organizuoti ir vykdyti kelio ir statinių kapitalinio ir paprasto remonto darbus, organizuoti ir vykdyti kelių ir statinių priežiūros darbus, organizuoti sunkiasvorio ir didžiagabaričio transporto eismą, organizuoti kelių tiesimo įmonės ( padalinio) veiklą žinoti naujas technologijas, keliams ir kelio statiniams keliamus reikalavimus, kelių tiesimui naudojamas statybines medžiagas ir joms keliamus kokybės reikalavimus, žmogaus ir aplinkos saugos taisyklesmokėti bendrauti ir savarankiškai priimti sprendimus, spręsti profesines bei visuomenines problemas konkurencinės rinkos sąlygomis, sutelkti dėmesį ir logiškai pagrįsti sprendimus, bendrauti su darbuotojais bei verslo partneriais
Kelių tiesimo inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal kelių tiesimo programą.
Norintiems siekti kelių tiesimo inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti kelių tiesimo inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję kelių tiesimo inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti įvairiose kelių inžinerijos srityse darbų vykdytojais, meistrais, projektuotojais, sąmatininkais.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Kauno technikos kolegija Kaunas Tvirtovės al. 35
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju