Mokymo programos
Jėgos ir apšvietimo tinklų elektriko mokymo programa
Valstybinis kodas: 262052206
Kodas pagal ISCED: 23352
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Inžinerija ir inžinerinės profesijos
Baigimo sertifikatas: Kvalifikacijos pažymėjimas

Anotacija arba apibūdinimas

Mokymo programa skirta rengti jėgos ir apšvietimo tinklų elektrikus, gebančius montuoti, prižiūrėti ir remontuoti žemos įtampos (iki 1000V) jėgos ir apšvietimo tinklus, montuoti elektros pavarą.
Siekiant šių tikslų būsimieji jėgos ir apšvietimo tinklų elektrikai teoriniuose užsiėmimuose mokomi įvado į profesiją, elektrotechnikos pagrindų, elektrotechninių medžiagų, šaltkalvystės pagrindų, elektros montavimo technologijos, brėžinių skaitymo, darbuotojų saugos, aplinkosaugos reikalavimų, ekonomikos ir darbo teisės žinių pagrindų.
Praktinis mokymas vyksta įmonėje, eksploatuojančioje arba montuojančioje galios ir apšvietimo tinklus. Praktinio mokymo trukmė – 8,5 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami apšvietimo tinklų montavimo, prižiūrėjimo, remontavimo ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama jėgos ir apšvietimo tinklų elektriko kvalifikacija.
Baigus jėgos ir apšvietimo tinklų elektriko mokymo programą mokymąsi galima tęsti pagal pagrindinio profesinio mokymo inžinerijos ir inžinerinių profesijų srities, elektros ir energijos posričio ar, įgijus vidurinį išsilavinimą, aukštojo mokslo elektros inžinerijos studijų krypties programas.
Jėgos ir apšvietimo tinklų elektriko mokymo programa skirta asmenims, sulaukusiems 18 metų.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Jėgos ir apšvietimo tinklų elektriko kvalifikacija reikalinga norint dirbti elektriku.
Asmuo, įgijęs jėgos ir apšvietimo tinklų elektriko kvalifikaciją, turi:
gebėti naudotis šaltkalvių darbo, matavimo įrankiais, elektros matavimo prietaisais, atlikti šaltkalvio darbus, suprasti elektros tinklų principines ir montavimo schemas, atlikti elektromontavimo darbus, montuoti, tikrinti ir remontuoti apšvietimo ir jėgos įrenginius, sumontuoti ir patikrinti elektros pavarą, prižiūrėti, tikrinti ir remontuoti žemos įtampos skirstomuosius įrenginius, laikytis darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimųžinoti elektrotechnikos, šaltkalvystės pagrindus, elektros įrenginių ir jų elementų grafinį žymėjimą elektros schemose, elektrotechnines medžiagas, žinoti jų savybes, paskirtį, naudojimo galimybes, elektros instaliaciją ir instaliavimo būdus, elektros apšvietimo ir jėgos įrenginių paskirtį, kaip jie veikia, montavimo ypatumus, skirstomųjų įrenginių pagrindinius elementus ir montavimo būdusmokėti dirbti atsakingai ir kruopščiai, savarankiškai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais, pasižymėti pastabumu, gera akių, rankų ir pirštų judesių koordinacija
Jėgos ir apšvietimo tinklų elektriko kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos ar pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal jėgos ir apšvietimo tinklų elektriko mokymo programą.
Norintiems siekti jėgos ir apšvietimo tinklų elektriko kvalifikacijos reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Įgiję jėgos ir apšvietimo tinklų elektriko kvalifikaciją asmenys gali dirbti įvairiose įmonėse ir organizacijose, montuojančiose galios ir apšvietimo tinklus ar eksploatuojančiose žemos įtampos elektros įrenginius.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Klaipėdos valstybinė kolegija Klaipėda Jaunystės g. 1
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju