Mokymo programos
Pramoginė muzika
Valstybinis kodas: 653W31001
Kodas pagal ISCED: 52121
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti atlikėjus, kurie gebėtų save realizuoti savarankiškoje praktinėje veikloje, groti muzikos instrumentais, dainuoti, rengti koncertines programas.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą bei nors minimalų muzikinį pasirengimą (muzikos mokyklos ar privačios studijos mokymosi ar baigimo dokumentą) ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas. Būsimiesiems pramoginės muzikos atlikėjams būtini puikūs muzikiniai gebėjimai (klausa, ritmo pojūtis), muzikinė atmintis, vaizduotė ir kūrybingumas.
Būsimieji pramoginės muzikos atlikėjai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: filosofijos pagrindus, bendrąją ir socialinę psichologiją, kultūros darbuotojo pedagogiką, kalbos kultūrą, etnokultūros ir kultūros istoriją, užsienio kalbą, vadybos pagrindus ir švietimo vadybą, kultūros vadybą, informacines technologijas, pramoginės kultūros ir scenos meno istoriją ir kt.; studijų pagrindų dalykus: pasiriktą pagrindinį instrumentą (vokalą, fortepijoną, elektrinę ar bosinę gitarą, pučiamuosius instrumentus), papildomą instrumentą, improvizaciją, instrumentų pažinimą, bendrąjį fortepijoną, orkestrą/chorą ir ansamblį, dirigavimą, muzikos teoriją ir solfedžio, harmoniją, aranžuotę ir specialiuosius profesinius dalykus: pasirinktą pagrindinį instrumentą (vokalą, fortepijoną, elektrinę ar bosinę gitarą, pučiamuosius instrumentus), muziką ir kompiuterį, muzikos įrašymą ir įgarsinimo techniką.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojama 30 dalykų.
Praktinės studijos atliekamos trimis etapais: orkestrinė/chorinė, ansamblinė ir solinė koncertinė praktika. Praktinių studijų trukmė – 10 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami dainavimo, grojimo muzikos instrumentu ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir atlikėjo profesinė kvalifikacija.
Baigus pramoginės muzikos programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo meno studijų srities, muzikos studijų krypties programas
Pramoginės muzikos programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei nors minimalų muzikinį pasirengimą (muzikos mokyklos ar privačios studijos mokymosi ar baigimo dokumentą) ir siekiantiems tapti pramoginės muzikos atlikėjais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Pramoginės muzikos atlikėjo kvalifikacija reikalinga norint dirbti pramoginės muzikos atlikėju.
Asmuo, įgijęs pramoginės muzikos atlikėjo kvalifikaciją turi:
- gebėti muzikuoti pasirinktu pagrindiniu instrumentu ir kitais instrumentais, improvizuoti pritaikant įvairias kūrybos idėjas, procesus bei principus, akomponuoti atlikėjams, pritaikyti individualius muzikavimo įgūdžius kolektyvų veikloje, parinkti ir pritaikyti muzikos kūrinius įvairios sudėties kolektyvams, diriguoti muzikiniam kolektyvui, organizuoti sceninę koncertinę veiklą ir dalyvauti joje, bendrauti ir bendradarbiauti su pramogų vartotojais, Lietuvos ir užsienio įstaigomis bei organizacijomis, saugiai ir racionaliai taikyti garso stiprinimo ir informacinių technologijų priemones praktinėje veikloje
- žinoti skirtingų stilių, epochų ir tautų muziką, sceninės kultūros pagrindus, kultūrinių, socialinių, ekonominių veiksnių įtaką darbui su kolektyvais, muzikinio gyvenimo aktualijas, norminius aktus, reglamentuojančius žmonių teises, pagrindinius šiuolaikinės vadybos principus, kultūros ir švietimo vadybos specifiką
- mokėti atsakingai, kritiškai, lanksčiai vertinti kultūros procesą ir jos vertybes, vadovauti veiklai ir siūlyti alternatyvius sprendimus, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais
Pramoginės muzikos atlikėjo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal pramoginės muzikos studijų programą.
Norintiems siekti pramoginės muzikos atlikėjo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą, muzikinius duomenis ir nors minimalų muzikinį pasirengimą (muzikos mokyklos ar privačios studijos mokymosi ar baigimo dokumentą).
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti pramoginės muzikos atlikėju nėra pripažįstami.
Įgiję pramoginės muzikos atlikėjo kvalifikaciją asmenys gali dirbti pramoginės muzikos atlikėju muzikiniuose klubuose, radijo, TV laidose, muzikiniuose kolektyvuose, laisvalaikio centruose, vaikų ir suaugusiųjų muzikinio ugdymo įstaigose, dalyvauti įvairiuose renginiuose, rengti koncertine programas
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Panevėžio kolegija Panevėžys Laisvės a. 23
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju