Mokymo programos
Verslo vadyba
Valstybinis kodas: 653N20011
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Verslo vadybos studijų programa skirta rengti verslo vadybininkus, kurie galėtų atlikti sudėtingą, su asmenine atsakomybe susijusį darbą šiose veiklos srityse: įmonės kūrimas, rinkos tyrimas, verslo įmonės (padalinio) veiklos planavimas, įmonės (padalinio) veiklos organizavimas pagal verslo pobūdį, vadovavimas darbuotojams, verslo būklės kontrolė, verslo plėtra.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas. Rekomenduotinos asmeninės savybės: imlumas kalboms, aktyvus pozityvus mąstymas, atvirumas naujovėms, polinkis į verslumą, vadovavimo gebėjimai, mokėjimas bendrauti, įtaigumas, gebėjimas analizuoti ir prognozuoti.
Būsimieji verslo vadybos specialistai studijuoja 27 dalykus: bendruosius profesinius ir studijų pagrindų: filosofiją, logiką, sociologiją, teisę, taikomąją matematiką, statistiką, užsienio kalbą, informacines technologijas, mikro- ir makroekonomiką, vadybą, rinkodarą, apskaitą ir analizę, finansus ir mokesčius, verslo ekonomiką, kokybės vadybą, logistiką ir kt. Specialiuosius profesinius dalykus studijuoja priklausomai nuo pasirenkamos šakos: įmonių ir įstaigų administravimo, prekybos verslo vadybos, elektroninio verslo vadybos. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta keturiais etapais: pažintinė verslo praktika įmonėje, verslo organizavimo praktika verslo praktinio mokymo firmoje, verslo ir baigiamoji praktika įmonėje. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami įmonės kūrimo, rinkos tyrimų vykdymo, įmonės veiklos planavimo ir organizavimo, pokyčių valdymo, vadovavimo darbuotojams ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigus studijų programą suteikiama vadybininko kvalifikacija ir profesinio bakalauro laipsnis.
Baigus verslo vadybos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas kitose aukštosiose mokymo įstaigose.
Verslo vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti vadybininkais, padalinių vadovais, administratoriais ar norintiems kurti savo verslą.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybininko kvalifikacija reikalinga norint atlikti vadybinį darbą įvairių teisinių formų verslo įmonėse, įstaigose ir organizacijose.
Asmuo, įgijęs verslo vadybininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti įvertinti verslo aplinką, turinčią įtakos galimybei kurti verslą, atlikus rinkos tyrimus bei susisteminus ir įvertinus gautus duomenis, gebėti parengti ir pristatyti verslo projektą, organizuoti nenutrūkstamą darbo procesą verslo įmonėje ar jos padaliniuose, užtikrinti veiklos kokybę, kontroliuoti turimus materialinius ir finansinius išteklius, parinkti sprendimus, valdyti pokyčius, suvokti darbuotojų vaidmenį įmonėje, organizuoti darbuotojų atranką;
- žinoti ir taikyti šalies bei tarptautinių teisės aktų reikalavimus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos sritį, įmonių steigimo tvarką, darbo teisės ir darbo saugos reikalavimus, įmonės (padalinio) veiklai taikomus kokybės valdymo standartus, kokybės kontrolės būdus, verslo finansavimo ir kreditavimo šaltinius bei racionalų jų pasirinkimą, bendruosius apskaitos ir finansinės analizės principus, bendravimo ir bendradarbiavimo pagrindinius principus ir etikos normas, verslo plėtros užsienio rinkose principus ir formas;
- mokėti dirbti komandoje, atsakingai organizuoti savo darbą, spręsti problemas, bendrauti ir bendradarbiauti, būti aktyviu, kūrybingu, savarankišku, lanksčiu, sąžiningu ir darbščiu.
Vadybininko kvalifikaciją galima įgyti aukštosiose mokymo įstaigose, vykdančiose studijas pagal verslo vadybininko studijų programą.
Norintiems siekti vadybininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Asmenims įgijus vadybininko kvalifikaciją suteikiama teisė dirbti vadybininku, padalinio vadovu verslo įmonėse, įstaigose ir organizacijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju