Mokymo programos
Komunikacijos ir informacijos vadyba
Valstybinis kodas: 653N20012
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Informacijos vadybos studijų programa skirta rengti viduriniosios grandies vadybininkus, kurie valdytų įmonės informacijos ir komunikacijos procesus, gebėtų kurti ir palaikyti įmonės įvaizdį, rengti ir vykdyti reklamos kampanijas, atstovauti įmonę šalyje ir užsienyje, atlikti atsakingas įmonės valdymo apskaitos ir finansų analizės užduotis.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vilniaus kooperacijos kolegiją sąlygas.
Būsimieji informacijos vadybos specialistai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: taikomąją matematiką, bendrąją ir specialybės kalbos kultūrą, saugą ir ekologiją; studijų pagrindų dalykus: informacijos ir komunikacijos technologijas, statistiką, dokumentų valdymą, informacijos rinkodarą, kompiuterinę įmonės finansinių ir ekonominių rodiklių analizę, klientų ir verslo valdymo sistemas, informacijos saugos vadybą, valdymo apskaitą, kompiuterinę grafiką ir dizainą, kompiuterinį projektų valdymą, reklamos teoriją ir praktiką, informacijos ir komunikacijos vadybą ir kt.; specialiuosius (profesinius) dalykus: ryšius su visuomene, komunikacijos teoriją, tarptautinę ir tarpkultūrinę komunikaciją (komunikacijos vadybos specializacijai įgyti); organizacijų biudžetų parengimą, išlaidų valdymą, valdymo sprendimų priėmimą, (valdymo apskaitos specializacijai įgyti), informacijos saugumo teisinį reglamentavimą, informacinių sistemų ir tinklų saugumo technines ir organizacines priemones , rizikos valdymo teoriją (informacijos saugos vadybos specializacijai įgyti).
Praktinės studijos vyksta keturiais etapais: pažintinė praktika įmonėje, verslo organizavimo praktika verslo praktinio mokymo firmoje, įmonės komunikacinės veiklos organizavimas, įmonės informacijos saugos organizavimas arba valdymo apskaitos praktika ir baigiamoji praktika verslo įmonėje. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami įmonės komunikacinės veiklos organizavimo, ryšių su visuomene kūrimo, bendrieji įmonės veiklos planavimo ir organizavimo, įmonės finansinės veiklos operacijų vykdymo, informacijos saugos proceso ir priemonių užtikrinimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigus studijų programą suteikiamas profesinio bakalauro laipsnis ir vadybininko kvalifikacija.
Baigus informacijos vadybos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas kitose aukštosiose mokymo įstaigose.
Informacijos vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti vadybininkais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti įmonėse vadybininku.
Asmuo, įgijęs vadybininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti vertinti įmonės informacinę aplinką ir savo galimybes, analizuoti, sisteminti ir vertinti tyrimų duomenis, vertinti organizacijos (padalinio) veiklą ir teikti pasiūlymus jai gerinti, rengti organizacijos informacinės veiklos tobulinimo strategiją ir taktiką, projektuoti ir diegti informacijos sistemas, teikti informacijos paslaugas, atstovauti organizacijai šalyje ir užsienyje, organizuoti efektyvius ir patikimus ryšius su visuomene, palaikyti organizacijos įvaizdį, saugiai naudoti įmonės informaciją, taikyti pažangiausią kompiuterinę, programinę įrangą bei naudoti verslo informacinius šaltinius, informacijos tinklus įmonės veiklai gerinti;
- žinoti LR įmonių veiklą reglamentuojančius įstatymus, informacinės ir komunikacinės veiklos teisines normas, informacijos šaltinius, jų gavimo ir panaudojimo teisinius ir etinius reikalavimus, informacinės veiklos tyrimų, analizės, sisteminio apdorojimo metodus, organizacijos informacijos ir komunikacijos strategijos formavimo principus, reikalavimus organizacijos planams rengti, bendruosius apskaitos principus, informacijos srautų judėjimo taisykles, tarpkultūrinės veiklos bendravimo ir bendradarbiavimo pagrindus, darbo saugos reikalavimus ir išmanyti šiuolaikines įmonių veiklai skirtas kompiuterines technologijas;
- mokėti efektyviai ir tolerantiškai bendrauti, atsakingai, kritiškai, nuosekliai reikšti mintis, iškelti problemas ir jas spręsti, būti atviram naujovėms bei pokyčiams, lanksčiai, nestereotipiškai vertinti reiškinius, valdyti konfliktus.
Vadybininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose.
Norintiems siekti vadybininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti informacijos vadybininku nėra pripažįstami.
Įgiję vadybininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti vadybininku, skyriaus vadovo padėjėju, asistentu ar eiti panašias pareigas įmonių komunikacijos, rinkodaros, ryšių su visuomene, planavimo, valdymo apskaitos, finansų ir kituose skyriuose, kuriuose renkama, apdorojama, analizuojama ir pateikiama informacija. Iniciatyvus, nebijantis iššūkių, absolventas gali steigti savo verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju