Mokymo programos
Anglų ir antrosios užsienio kalbos (vokiečių arba rusų) pedagogika
Valstybinis kodas: 653X13001
Kodas pagal ISCED: 52122
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Humanitarinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti mokytojus, kurie gebėtų mokyti anglų ir antrosios užsienio kalbos, įgyvendinti ugdymo procesą, bendrauti ir bendradarbiauti su kitais ugdymo proceso dalyviais, tobulinti profesinę kompetenciją, kurti ir nuolat tobulinti savo pedagoginės veiklos stilių.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją konkursines sąlygas.
Būsimieji anglų ir antrosios užsienio kalbos (vokiečių arba rusų) mokytojai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: filosofiją ir pedagoginę etiką, teisės pagrindus, informacines technologijas, vaiko sveikatą ir sveiko gyvenimo pagrindus, kultūros istoriją ir etnokultūrą; studijų pagrindų dalykus: lietuvių kalbos kultūrą ir retoriką, bendrąją ir socialinę psichologiją, raidos ir pedagoginę psichologiją, edukologijos įvadą ir pedagoginį tyrimą, didaktiką ir auklėjimo teoriją, specialiąją ir šeimos pedagogiką, pedagoginės minties ir švietimo istoriją, švietimo vadybą, vertimą, anglų ir amerikiečių literatūrą bei specialiuosius profesinius dalykus: anglų kalbos praktiką, fonetiką, gramatiką ir didaktiką, antrosios užsienio kalbos praktiką, fonetiką, gramatiką, didaktiką.
Iš viso studijuojami 36 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: pažintinė, praktika ankstyvojoje, įvadinėje ir pradinėje užsienio kalbų mokymo pakopose, vidurinėje ir aukštesniojoje pakopose, antrosios užsienio kalbos pedagoginė praktika, ištisinė pedagoginė praktika. Praktinių studijų trukmė – 21 savaitė. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami pedagoginiai, didaktikos, kalbėjimo ir rašymo užsienio kalba bei kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu arba baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus anglų ir antrosios užsienio kalbos (vokiečių arba rusų) pedagogikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo humanitarinių mokslų srities filologijos studijų krypties programas.
Anglų ir antrosios užsienio kalbos pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti mokytojais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti anglų ir antrosios užsienio kalbos (vokiečių arba rusų) mokytoju.
Asmuo, įgijęs mokytojo kvalifikaciją, turi:
gebėti suprasti kitų mintis sakytine (rašytine) užsienio kalba, bendrauti užsienio kalba, vertinti socialinį ir kultūrinį užsienio šalių gyvenimą, puoselėti savo ir ugdytinių gimtosios kalbos kultūrą, kurti klasėje ir mokykloje demokratiškus, savitarpio pagalba ir pagarba grindžiamus mokyklos bendruomenės narių santykius, ugdyti sociokultūrinę mokinių kompetenciją Lietuvos ir pasaulio kultūros vertybių kontekste, formuoti mokinių nuostatas neigiamų visuomenės reiškinių atžvilgiu, bendradarbiauti su kolegomis ir su tėvais kaip su lygiaverčiais ugdymo partneriais, plėsti dalykinę, metodinę ir socialinę kompetenciją, kurti ir nuolat tobulinti savo pedagoginės veiklos stilių, grindžiamą humanistinėmis vertybėmis ir principais, taikyti apie asmenybę įgytas žinias gyvenimiškose situacijose, teikti tėvams pedagoginę ir psichologinę konsultaciją, organizuoti popamokinį ugdymą, atlikti taikomuosius pedagoginius tyrimus, naudotis informacinėmis technologijomis;žinoti rašytinės komunikacijos užsienio kalba ypatumus, bendrojo lavinimo mokyklos bendrųjų programų ir išsilavinimo standartų reikalavimus užsienio kalbų mokymui, Lietuvos Respublikos švietimo įstatymą, užsienio kalbų mokymo didaktikos principus ir kaip juos taikyti praktinėje veikloje;mokėti atsakingai ir savarankiškai organizuoti savo darbą, nuosekliai ir aiškiai reikšti savo mintis, būti mandagiu, komunikabiliu, tolerantišku, mokėti išlaikyti savitvardą ir efektyviai valdyti konfliktus.
Anglų ir antrosios užsienio kalbos (vokiečių arba rusų) mokytojo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal anglų ir antrosios užsienio kalbos (vokiečių arba rusų) pedagogikos studijų programą.
Norintiems siekti mokytojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti anglų ir antrosios užsienio kalbos (vokiečių arba rusų) mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję anglų ir antrosios užsienio kalbos (vokiečių arba rusų) mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti mokytoju pagrindinėse mokyklose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Marijampolės kolegija Marijampolė Sodžiaus g. 1/V. Kudirkos g. 61
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju