Mokymo programos
Finansų informatika
Valstybinis kodas: 612I10009
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Fizinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3,5

Anotacija arba apibūdinimas

Bendrieji universitetiniai dalykai – 24 kreditai; Studijų krypties dalykai – 174 kreditai; Laisvai pasirenkami dalykai – 12 kreditų.

Studijų programa yra taikomojo pobūdžio, labiau orientuota į praktinę veiklą, siekiant parengti darbo rinkoje konkurencingus informatikus, gerai išmanančius finansų srities specifiką ir finansinės analizės metodų matematinius pagrindus.

Būsimieji bakalaurai, baigę Finansų informatikos programos studijas, įgyja specifines kompetencijas, orientuotas į informatikos taikymus finansų srityje: efektyviai ieškoti reikalingos informacijos, jos apdorojimui taikyti šiuolaikines informacines technologijas; naudotis standartine ir specializuota programine įranga; kurti naujus programinius produktus; taikyti finansų rizikos instrumentus; identifikuoti finansinių reiškinių atsitiktinumo aspektus ir taikyti pagrindinius jų tyrimo metodus; kritiškai vertinti esamus finansų rinkų modelius, išmanyti jų privalumus ir trūkumus, nustatyti taikymo ribas.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

 Pagal Lietuvos kvalifikacijų sandaros aprašą, studijuojant pirmojoje universitetinių studijų pakopoje įgyjamos VI lygio kvalifikacijos. Kvalifikacija skirta sudėtingai veiklai, pasižyminčiai uždavinių ir jų turinio įvairove. Sprendžiant uždavinius įvairiose profesinės veiklos srityse, naudojamos įvairios priemonės ir metodai. Todėl veiklos atlikimas reikalauja taikyti plačias teorines žinias, pagrįstas naujų fundamentinių ir taikomųjų tyrimų rezultatais arba būtinas įvairioms naujovėms įdiegti. Veikla atliekama savarankiškai, pasirenkant uždavinių atlikimo būdus ir organizuojant atitinkamų žmonių darbą iškeltiems uždaviniams atlikti. Todėl šio lygio kvalifikacijos apima gebėjimus planuoti veiklą atsižvelgiant į numatytus tikslus, analizuoti ir fiksuoti savo veiklos rezultatus ir teikti ataskaitas veiklą koordinuojantiems asmenims, koreguoti veiklą atsižvelgiant į veiklos rezultatų analizę ir specialistų rekomendacijas bei vykdyti įvairią projektinę veiklą. Veiklos aplinka reikalauja gebėjimo prisitaikyti prie nuolatinių ir paprastai nenuspėjamų pokyčių, kuriuos sąlygoja žinių ir technologijų pažanga konkrečioje profesinėje srityje. Kvalifikacija leidžia patobulinti ir praplėsti profesinės srities žinias ir patiems įvertinus savo veiklą mokytis savarankiškai (plėtoti pažintines kompetencijas), kaip to reikalauja profesinės veiklos kintamumas.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju