Mokymo programos
Tekstilės inžinerija
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Polimerų ir tekstilės technologijų bakalauras
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4

Anotacija arba apibūdinimas

 Tekstilė – tai perspektyvi, sparčiai besivystanti sritis, apimanti šiuolaikines technologijas ir mokslą. Šios srities plėtotė glaudžiai susijusi su įvairiomis pramonės ir mokslo sritimis, medicina ir sveikatos apsauga, sausumos, vandens ir oro transportu, informacinėmis technologijomis, naujausiais mokslo pasiekimais, grįstais naujų aprangos medžiagų kūrimu. Beveik 90 proc. visų Lietuvoje pagaminamų tekstilės medžiagų parduodama Vakarų Europos šalyse.

Tai vienintelės studijos Lietuvoje, kuriose įgysi žinių apie tekstilės inžinerijoje naudojamas medžiagas ir jų savybes, tekstilės medžiagų ir gaminių gamybos technologijas, projektavimo metodus, technologinius procesus ir jų valdymą. Šiuo metu Lietuvos tekstilės pramonė sparčiai auga (15 proc. kasmet), todėl jai reikia aktyvių, inovatyvių, idėjų nestokojančių specialistų. Mūsų absolventai sėkmingai dirba, užima aukštas vadovų pareigas.

 

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

 Studentams sudaromos sąlygos dalyvauti studijų mainų programose užsienio universitetuose, atlikti praktiką kitų šalių tekstilės įmonėse. Pagal ERASMUS studijų mainų programą galėsi išvykti studijuoti į Belgiją, Vokietiją, Prancūziją, Italiją, Ispaniją ir kitas Europos Sąjungos šalis.

Tekstilės inžinerijos studijų absolventai dirba įvairiose Lietuvos įmonėse, pavyzdžiui, „Klasikinė tekstilė“, „Vegateksa“, „Liteksas“, „Gija“, „Audėjas“, „Lietlinen“, „Linas“, „Camira Fabrics“, „Vernitas“, „Plungės tekstilė“ ir kitose tekstilės įmonėse.
 

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju