Mokymo programos
Europos studijos
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Europos Sąjungos studijų bakalauras
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4

Anotacija arba apibūdinimas

 Ši studijų programa skirta norintiesiems išmanyti Europoje vykstančių politinės ir ekonominės integracijos procesų tikslus, eigą ir pasekmes bei gebėti profesionaliai komunikuoti gimtąja ir keliomis užsienio kalbomis. Studijuodamas daugiau sužinosi apie Europos Sąjungą, jos pasiekimus, vaidmenį pasaulyje, kultūrą, politiką, ekonomiką bei verslą. Darbuotojų su tokiomis kompetencijomis reikia Lietuvai ir šiuolaikinei Europai, pasižyminčiai kalbų ir kultūrų įvairove bei itin glaudžiu, niekur kitur pasaulyje nesutinkamu, valstybių politiniu ir ekonominiu bendradarbiavimu.

KTU Europos institute jau keturiolika metų yra vykdomos antrosios pakopos (magistrantūros) Europos integracijos studijos. Instituto darbuotojai yra sukaupę unikalią patirtį analizuojant Europoje vykstančius integracinius procesus ir perteikiant sukauptas žinias studentams. Ši patirtis yra įvertinta europiniu lygmeniu: institute veikia Europos Komisijos remiami Europos dokumentacijos bei Jean Monnet Europos kompetencijos centrai, penkiems čia dėstomiems moduliams yra suteiktas Jean Monnet kurso statusas.

Siekiant geriau išnaudoti įgytas žinias apie Europos Sąjungą darbinėje veikloje, Europos studijų studentams nuo antrojo kurso rekomenduojama rinktis gretutines vertimo studijas, kurių metu yra įtvirtinamos anglų kalbos žinios, suteikiami antrosios užsienio kalbos pagrindai. Taip pat galėsi rinktis gretutines verslo administravimo, viešojo administravimo ar sociologijos studijas.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Pagal ERASMUS studijų mainų programą galėsi išvykti studijuoti į Švediją, Vokietiją, Suomiją arba Lenkiją. Universitetas glaudžiai bendradarbiauja su Europos Sąjungos institucijomis, todėl studijuodamas turėsi galimybę atlikti praktiką užsienyje.

Tavęs lauks Lietuvos bei Europos Sąjungos administracinės struktūros bei tarptautinės organizacijos, regioninės ir vietos valdžios institucijos, verslo įmonės, nevyriausybinės organizacijos, žiniasklaidos priemonės bei politinės partijos.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju