Mokymo programos
Įvaizdžio dizainas
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Meno studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: aukštojo mokslo mados dizaino profesinio bakalauro laipsnis
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3
Neakivaizdinė: 4

Anotacija arba apibūdinimas

 Kodėl verta rinktis šią studijų programą?
Įvaizdžio dizaino studijų programa sukurta atsižvelgiant į dabarties pokyčius visuomenėje, darbo rinkoje, technologijų vystymą, būsimų studentų, socialinių partnerių, darbdavių poreikius.
Sudarant studijų dalykų turinį remtasi mados ir įvaizdžio formavimo srityje patyrusių specialistų, ekspertų nuomonėmis. Įvaizdžio dizainerio veiklos sfera neapsiriboja tik paslaugų ir aptarnavimo sfera (tai būdinga įvaizdžio stilistui). Įvaizdžio dizainerio veiklos spektras apima prekybą, gamybą, kultūrinę veiklą, t.y. darbą grožio studijose, televizijoje, rūbais, apavu, aksesuarais prekiaujančiose įstaigose, leidiniuose ir kt. Įvaizdžio dizaineris gebės atlikti įvairiapusę veiklą, padės klientui reprezentuoti save, teiks konsultacijas ne tik kostiumo, veido korekcijos, bet ir etiketo klausimais.
Atlikti tyrimai įrodė, kad darbo rinkai reikia aukštos kvalifikacijos įvaizdžio dizaino specialistų, gebančių projektuoti ir įgyvendinti visuotinį kliento stilių.

Kuo išskirtinė ši studijų programa?
- Ši studijų programa skirta rengti mados dizaino profesinius bakalaurus, gebančius kurti ir įgyvendinti savitą kliento įvaizdį, įvertinant kliento poreikius ir socialinę aplinką, kūrybiškai ir kritiškai mąstyti, profesionaliai valdyti meninės raiškos priemones.
- Įvaizdžio dizaineriai gebės dirbti atskirai ir komandoje, su pavieniais asmenimis, meniniuose projektuose, drabužių dizainerių kolekcijų pristatymuose, koncertinėse organizacijose, teatruose, televizijos ir kino studijose, reklamos agentūrose, grožio studijose ir salonuose, kurti savo paslaugų įmonę.
- Ši specialybė skiriasi nuo kitų meno-grožio specialybių, pavyzdžiui, aprangos dizaino, kirpėjo ar kito grožio srities specialisto. Įvaizdžio dizaineriui taikomi platesnio spektro žinių ir darbinės veiklos reikalavimai.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

 Tarptautinės galimybės
Studijų metu studentai skatinami studijuoti ir profesinės veiklos praktikas atlikti užsienio partnerių institucijose, su kuriomis sudarytos bendradarbiavimo sutartys. Studentai gali studijuoti (dažniausiai vieną studijų semestrą) ir atlikti profesines praktikas Bulgarijoje, Estijoje, Graikijoje, Latvijoje, Švedijoje, Turkijoje ir kt. užsienio šalių aukštosiose mokyklose.

Studijų tęstinumo galimybės Lietuvoje ir užsienyje
Programos absolventai studijas galės tęsti Lietuvos universitetuose (Vilniaus dailės akademijoje, Šiaulių universitete, Vytauto Didžiojo universitete ir kt.) ir užsienio aukštosiose mokyklose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju