Mokymo programos
Virėjo Ir Konditerio Mokymo Programa
Valstybinis kodas: 330054106
Kodas pagal ISCED: 31354
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Gamyba ir perdirbimas
Pakopa: Programos, skirtos asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir siekiantiems vidurinio išsilavinimo
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

MOKYMO DALYKAI IR PRAKTIKA
Mokomasi bendrųjų (dorinio ugdymo, valstybinės kalbos kultūros ir specialybės kalbos, menų ir meninės raiškos, estetikos, kūno kultūros, civilinės saugos) ir specialybės (maisto ruošimo technologijos, specialaus piešimo ir lipdymo, žaliavų, produktų pirminio bei šiluminio paruošimo, įvairių patiekalų paruošimo, puošimo, patiekimo, maisto žaliavų pirminio paruošimo, įvairių konditerijos gaminių paruošimo ir puošimo, maisto produktų cheminės sudėties ir maistinės vertės, asortimento, kokybės įvertinimo, laikymo sąlygų ir vartojimo, maitinimo įmonių šiluminių, mechaninių, šaldymo įrengimų ir naudojimo, įmonės veiklos apskaitos, patiekalų ir gėrimų pardavimo kainos skaičiavimo, bufeto veiklos organizavimo ir lankytojų aptarnavimo, sanitarijos ir higienos pagrindų, profesinės etikos pagrindų, gaminių kokybės kontrolės, informacinių technologijų, specialybės užsienio kalbos, ekonomikos ir verslo pagrindų) dalykų bei praktinių gebėjimų.

Pagal 3-iosios pakopos maisto ruošimo darbuotojo mokymo programą bus mokomasi bendrojo lavinimo dalykų pagal technologinio profilio bendrojo vidurinio ugdymo programas.

Mokomosios (29 savaičių) ir baigiamosios (19 savaičių) praktikos atliekamos mokyklų (centrų) dirbtuvėse, viešojo maitinimo, duonos kepimo ir konditerijos gamybos įmonėse, viešbučiuose, bufetuose, turizmo kompleksuose.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

DARBO APRAŠYMAS
Maisto ruošimo darbuotojas dirba duonos kepimo ir konditerijos gamybos įmonėse, viešbučiuose, bufetuose, turizmo kompleksuose ir kitose viešojo maitinimo įmonėse ar įstaigose. Naudodamasis receptūromis, ruošia žaliavas, kepa pusgaminius, ruošia kremus, glajus, šokoladą ir jais puošia konditerijos gaminius. Gamina pirmuosius, antruosius, trečiuosius patiekalus. Moka dirbti su maisto ruošimo mašinomis ir inventoriumi. Žino pagrindines žaliavų rūšis, kokybės rodiklius, saugojimo sąlygas ir terminus; technologinius įrenginius, inventorių; mitybos technologijos, gamybos organizavimo pagrindus. Didesnę laiko dalį dirbama stovint, įmonės turi šiuolaikinę įrangą, patogias darbo vietas, oro kondicionierius.
PROFESINIAI GEBĖJIMAI
Labai svarbu gebėti dirbti kolektyve, naudotis įvairiais mechanizmais ir įrengimais, išmanyti jų eksploatavimo tvarką. Būti tvarkingam ir sąžiningai laikytis sanitarijos ir higienos reikalavimų, gebėti prisitaikyti prie darbo užduočių kaitos, domėtis chemija. Svarbios tokios psichofizinės savybės kaip rankų vikrumas ir koordinacija, geras spalvų skyrimas, jautrumas kvapams, gera sveikata bei fizinė jėga.
PROFESINĖS PERSPEKTYVOS
Paklausa ir užimtumas maisto ruošimo darbuotojui turėtų didėti augant šalies pragyvenimo lygiui, nes tai populiari, turinti tvirtą paklausą profesija.. Kartu su ekonomikos augimu plėsis maitinimo įstaigų tinklas, maisto prekybos įmonių skaičius. Ji gimininga tokioms profesijoms kaip maisto produktų konservuotojas, maisto produktų sterilaus paruošimo, maisto produktų šaldymo mašinų, maisto produktų džiovinimo įrangos operatoriai.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Švenčionių profesinio rengimo centras Švenčionių r. Liepų al. 2
Panevėžio profesinio rengimo centras Panevėžys Staniūnų g. 68
Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla Klaipėda J. Janonio g. 13
Jonavos politechnikos mokykla Jonavos r. Kauno g. 75
Marijampolės profesinio rengimo centras Marijampolė Kauno g. 117
Utenos regioninis profesinio mokymo centras Utena Aukštaičių g. 5
KURŠĖNŲ POLITECHNIKOS MOKYKLA Šiaulių r. Daugėlių g. 17, Kuršėnai
Anykščių technologijos mokykla Anykščių r. Ažupiečių k., Anykščių sen.
Aukštadvario žemės ūkio mokykla Trakų r. Technikumo g. 1, Aukštadvario mstl.
Balbieriškio Mykolo Jeronimo Krupavičiaus žemės ūkio mokykla Prienų r. Klevų g. 10, Balbieriškio mstl.
Kaišiadorių technologijų ir verslo mokykla Kaišiadorių r. Girelės g. 57
Kauno maisto pramonės mokykla Kaunas Taikos pr. 133
Kretingos technologijos ir verslo mokykla Kretingos r. Kretingsodžio k., Kretingos sen.
Kupiškio technologijos ir verslo mokykla Kupiškio r. Smilgių k., Noriūnų sen.
Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės technologinė mokykla Panevėžys Aldonos g. 4
Tauragės profesinio rengimo centras Tauragės r. Aerodromo g. 7
Veisiejų technologijos ir verslo mokykla Lazdijų r. Kailinių k., Veisiejų sen.
Vilkijos žemės ūkio mokykla Kauno r. Čekiškės g. 128, Vilkija
Zarasų žemės ūkio mokykla Zarasų r. Dimitriškių k., Zarasų sen.
Simno žemės ūkio mokykla Alytaus r. Ateities g. 10, Simnas
Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla Vilnius Žirmūnų g. 143
Klaipėdos turizmo mokykla Klaipėda Taikos pr. 69
Biržų politechnikos mokykla Biržų r. Skratiškių g. 6
Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras Visaginas Festivalio g. 7
Vilniaus technologijų, verslo ir žemės ūkio mokykla Vilniaus r. Parko g. 7, Baltosios Vokės k., Pagirių sen.
Kauno prekybos ir verslo mokykla Kaunas Vilniaus g. 42
Panevėžio prekybos ir paslaugų verslo mokykla Panevėžys Klaipėdos g. 146
Alytaus profesinio rengimo centras Alytus Putinų g. 40
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju