Straipsniai
Atgal
Bendradarbiaus VU Teisės fakultetas ir Lietuvos apeliacinis teismas
2011-04-27

Vilniaus universiteto Teisės fakultetas ir Lietuvos apeliacinis teismas pasirašė Bendradarbiavimo susitarimą. Jis pasirašytas siekiant sudaryti kuo palankesnes sąlygas teisės mokslui ir teisės praktikai suartėti, skatinti teisės plėtrą ir suvokiant, kad teismų praktikai svarbu remtis teisės mokslo pasiekimais, o teisės mokslui – nagrinėti teismų praktiką ir jos tendencijas.


„Susitarėme dėl bendrų konferencijų, seminarų, diskusijų teisės klausimais organizavimo, bendradarbiavimo rengiant teismų praktikos apžvalgas, fakulteto darbuotojų ir studentų stažuočių teisme, o teismo darbuotojų – fakultete. Taip pat tikimės abipusiai naudingo darbo rengiant studijų planus, programas, baigiamųjų darbų temas“, - džiaugiasi Teisės fakulteto dekanas, prof. Vytautas Nekrošius.

Be to, šalys turės galimybę naudotis kiekvienos iš jų bibliotekų fondais, elektroninėmis duomenų bazėmis ir kitais teisinės informacijos paieškos šaltiniais. Fakultetui prašant teismas sudarys galimybę susipažinti su teismo archyvuose esančiomis bylomis. Susitarime numatytos ir kitos abiems pusėms naudingos bendradarbiavimo formos.

Vilniaus universiteto Teisės fakultetas sėkmingai bendradarbiauja su įvairiomis profesinėmis įstaigomis ir organizacijomis. Pasirašytos sutartys leidžia fakulteto studentams šiose institucijose atlikti praktiką, o moksliniams darbuotojams – tyrimus. Fakulteto partneriai yra LR Vyriausybės kanceliarija, Teisingumo ministerija, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, Lietuvos Advokatų taryba, Lietuvos Notarų rūmai, Teisės institutas, Lietuvos Bankų asociacija, Lukiškių tardymo izoliatorius – kalėjimas, Kalėjimų departamentas.
 

Komentarai