Straipsniai
Atgal
TTVAM Teisės krypties studijose – teorijos ir praktikos dermė
2011-05-20

Pavasarinei saulei pradėjus šviesti vis skaisčiau ir maloniau, gerėja nuotaika, jaučiamės daug aktyvesni, žvalesni, esame pilni naujų idėjų. Kai kuriems tai sprendimų, pasiryžimų ir permainų metas. Abiturientai renkasi savo tolimesnį kelią, kiekvienas iš jų turi atsakyti į daugybę klausimų: kaip išlaikysiu egzaminus, ką studijuosiu, į kokią aukštąją mokyklą įstosiu?


Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla (toliau – TTVAM) būsimiems teisininkams siūlo rinktis iš dviejų perspektyvių teisės krypties studijų programų: Teisė ir Tarptautinio verslo teisė.

Tarptautinio verslo teisė – vienintelė koleginių studijų programa teisės studijų kryptyje, rengianti teisės specialistus tarptautinio verslo įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms. Pasirinkus šią specialybę gilinamasi į tarptautinio verslo teisės principus ir teisinę praktiką, tarptautinius finansų ir mokesčių teisės, konkurencijos teisės, tarptautinių investicijų teisės, tarptautinių sutarčių teisės, intelektinės nuosavybės teisės standartus, vartotojų teisių apsaugos, žmogaus teisių apsaugos ir kitus teisininkui aktualius tarptautinio verslo apsaugos klausimus.

Ką daro tarptautinio verslo teisės specialistai? Jie užtikrina Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos teisės aktų taikymo tarptautiniame versle suderinamumą, padeda atstovauti verslininkų interesus vedant derybas ir sudarant tarptautines sutartis, užtikrinti jų laikymąsi įvairiuose tarptautinio verslo sektoriuose. Didelis privalumas, jog šią studijų programą galima studijuoti ir anglų kalba, kas leistų būsimam teisininkui sėkmingai dirbti tarptautinėse kompanijose įvairiuose valstybėse.

Studentai, baigę Tarptautinio verslo teisės studijų programą, gali dirbti visuose tarptautinio verslo sektoriuose: Lietuvos ir užsienio kompanijose, teisines ir konsultacines paslaugas teikiančiose organizacijose, valstybinėse ar privačiose institucijose, kurių veikla susijusi su tarptautinio verslo skatinimu, priežiūra bei kontrole.

„Visą gyvenimą ieškojau geriausio būdo išreikšti save ir visus savo gebėjimus. Tai įgyvendinti man padėjo TTVAM Tarptautinio verslo teisės studijos. Tai unikali galimybė pasireikšti tiek teisinėje, tiek verslo sferose ir išugdyti savyje lyderį. Tikrai džiaugiuosi studijuodamas čia ir visiems siūlau prisijungti prie mūsų“, – pasakoja Tarptautinio verslo teisę studijuojantis TTVAM studentas Tomas Mižutavičius.

TTVAM taip pat siūlo ir vieną populiariausių – Teisės studijų programą. Studentai gali rinktis Antstolių teisės, Komercinės teisės arba Viešojo administravimo teisės specializaciją.

Studijuojant Teisės studijų programą gilinamasi į Lietuvos Respublikos teisės sistemą, teisinius procesus, mokomasi savarankiškai taikyti teorines žinias bei vertinti, analizuoti ir spręsti konkrečias teisės problemas.

Kur galima dirbti baigus Teisės studijų programą? Ogi teisinių žinių reikalaujantį darbą tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuose: viešojo administravimo, savivaldybių, teisėsaugos institucijose ar įstaigose, verslo įmonėse, kurių veikla susijusi su teisinių paslaugų teikimu, taip pat advokatų, antstolių, notarų kontorose, teisminėse institucijose.

„Teisės studijų programą pasirinkau sąmoningai, nes savo darbą ir ateitį siejau su teisininko profesija. Kaip parodė laikas, pasirinkdamas TTVAM nesuklydau. Darbo paieškos atskleidė, jog vienas svarbiausių darbdavio reikalavimų – patirtis, o studijos šioje Aukštojoje mokykloje buvo puikiai suderintos su realia praktika. Dėstytojai teorinę medžiagą iš karto iliustruodavo „gyvais“ pavyzdžiais, kurie visiems mums leido geriau suprasti teisės ir teisės aktų taikymo prasmę“, – teigia TTVAM absolventas, TTVAM Alumni draugijos prezidentas Tautvydas Sinkevičius.

Baigusiems tarptautinio verslo teisės arba teisės studijų programą, suteikiamas teisės profesinio bakalauro laipsnis. Toliau studijas galima tęsti kitų Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų magistrantūroje.

O kaip gi studijos be galimybės išvykti į užsienį pagal didžiausią pasaulyje studentų mainų programą Erasmus? Teisės fakulteto studentams sudaromos visos sąlygos vieną ar du semestrus studijuoti bei atlikti praktiką pripažintose tarptautinėse teisininkų įmonėse užsienyje ne tik pagal šią, bet ir kitas studentų mainų programas. Tarptautinio verslo teisės ir teisės studentai vyksta į Italijos, Islandijos, Ispanijos, Rumunijos, Škotijos, Turkijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Pietų Korėjos ir kitų šalių aukštąsias mokyklas, važiuoja į tarptautinę teisininkų savaitę Belgijoje, dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose projektuose.

Aktyvūs, entuziastingi jauni žmonės kviečiami studijų metais dalyvauti Studentų mokslinės draugijos, kuri nuolat vykdo visuomenei naudingus taikomuosius mokslinius tyrimus, veikloje. Jei traukia savanoriška veikla, galima gilinti žinias TTVAM veikiančioje Teisės ir verslo klinikoje, kurioje nemokamą pirminę teisinę pagalbą teikia gabiausi studentai, vadovaujami dėstytojų, advokatų ir kitų aukštos kvalifikacijos teisininkų. Atsakingo vartojimo kultūros kviečiame išmokti įkurtoje Jaunojo vartotojo švietimo akademijoje.

Nuolatinės studijos trunka trejus, ištęstinės studijos – ketverius metus, tačiau yra galimybė studijų trukmę keisti pasirinkus individualų studijų planą. Taip pat TTVAM galima studijuoti ir nuotoliniu būdu. Tokios studijos ypač patrauklios tiems, kurie dėl asmeninio gyvenimo aplinkybių ar finansinių sumetimų neturi sąlygų išvykti iš savo gyvenamosios vietos, ilgam atsitraukti nuo šeimos, studijų laikotarpiui palikti darbo ir vykti studijuoti į Vilnių.

Visą informaciją apie TTVAM programas ir gyvenimą rasite Aukštosios mokyklos interneto svetainėje www.ttvam.lt. Taip pat galite prisijungti prie TTVAM grupės socialiniame tinkle „Facebook“.

Apie Tarptautinę teisės ir verslo aukštąją mokyklą

Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla yra moderni ir dinamiška privati aukštoji mokykla Lietuvoje jau daugiau nei 12 metų vykdanti profesinio bakalauro studijas. Aukštojoje mokykloje galima rinktis teisės, verslo, turizmo ir poilsio, komunikacijos, vadybos, apskaitos, reklamos, rinkodaros, finansų krypčių studijų programas. TTVAM bendradarbiauja su daugiau nei 80 partnerių 30 šalių. Aukštosios mokyklos tikslas – rengti išsilavinusius, aukštos kvalifikacijos specialistus, gebančius sėkmingai dirbti konkurencinės rinkos sąlygomis Lietuvoje ir užsienyje.
 

Komentarai