Straipsniai
Atgal
Europos aukštojo mokslo ekspertai Kaune diskutuos apie universitetų veiklų efektyvumą
2018-06-12

 Penktadienį, birželio 15 dieną, Vytauto Didžiojo universitete (VDU) rinksis Europos aukštojo mokslo ekspertai, politikai ir socialiniai partneriai – čia vyks Europos universitetų asociacijos (EUA) ir Lietuvos universitetų rektorių konferencijos (LURK) organizuojamas susitikimas, kuriame bus ieškoma būdų spręsti aukštojo mokslo iššūkius.


 Iš viso Kaune tikimasi apie 60 dalyvių iš Senojo Žemyno – mieste įvyks Europos Komisijos finansuojamo projekto USTREAM susitikimas, kurį organizuoja daugiau nei 850 aukštojo mokslo institucijų vienijanti Europos universitetų asociacija. Pranešimus renginyje skaitys ir diskutuos Lietuvos ir Europos universitetų ekspertai, aukštojo mokslo organizacijų vadovai, EUA profesionalai, LR Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai, politikai. Susitikimo pabaigoje vyks apskritojo stalo diskusija, kurioje bus aptariami konkretūs sprendimų priėmėjų žingsniai dėl sėkmingos universitetų veiklos.

Tarp svarbiausių renginio tikslų – parengti rekomendacijas šalies universitetams, aukštojo mokslo politikos formuotojams ir finansuotojams, kaip gerinti universitetų efektyvumą, numatant investicijas į jų veiklas, stiprinti dialogą tarp universitetų, valdžios institucijų ir socialinių partnerių. EUA ir LURK pabrėžia, kad investicijos aukštajam mokslui yra naudingiausios valstybėms, nes duoda didžiausią ekonominę ir socialinę grąžą. Konferencijoje taip pat bus diskutuojama apie Europos mastu vykdomą universitetinio mokslo ir studijų politiką.

Susitikime dalyvaus: EUA Valdymo, finansavimo ir viešosios politikos vystymo departamento vadovas Thomas Estermann, Lietuvos universitetų rektoriai. Tarp pranešėjų – EUA politikos ir projektų pareigūnė V. Kuprianova, Didžiosios universitetų chartijos viceprezidentė prof. Agneta Bladh, Dublino universitetinio koledžo akademinių reikalų prorektorė prof. Eithne Guilfoyle, Lietuvos universitetų atstovai, rektoriai.

USTREAM – tai Europos universitetų asociacijos projektas „Universities for Strategic, Efficient and Autonomous Management“, kurį kartu su EUA finansuoja Europos Komisija ir Airijos, D. Britanijos nacionalinės universitetų asociacijos bei Centrinis Europos universitetas (Budapeštas).

Projekto renginiuose analizuojami europinės ir nacionalinės politikos klausimai, sutelkiami politikai, finansuotojai ir universitetų atstovai, ieškoma būdų, kaip efektyviai panaudoti universitetinių veiklų rezultatus socialinei, ekonominei ar kultūrinei valstybių pažangai, identifikuoti gerosios praktikos priemones bei parengti rekomendacijas tolesnei plėtrai. Ankstesni USTREAM susitikimai vyko Austrijoje ir Latvijoje.

Registracija ir programa

Komentarai