KUO SKIRIASI SOCIOLOGIJA NUO SOCIALINIO DARBO?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-12-10 19:54:49 | Nuoroda

Kuo skiriasi sociologija nuo socialinio darbu? kaip jums mokytis kurį nors iš jų?

Žinutė parašyta: 2009-01-04 23:33:17 | Nuoroda

Panašiai skambantis pavadinimas nereiškia, kad ir dalykai yra panašūs. Manau, kad sociologija ir socialinis darbas yra labai skirtingos specialybės.

Scoiologija - mokslas apie visuomenę, jos tyrimas, nagrinėjimas ir pan. Trumpiau tariant, tai tyrimai/apklausos, pvz.: gyventojų surašymas. Dauguma mano, kad gali tekt eit po butus klausinėt, tačiau tai ne žmogaus su aukštuoju darbas. Sociologai nagrinėja būtent tą surinktą medžiagą.

Manau, apie soc. darbą komentarų nereikia.

Socialiniai darbuotojai telkiasi į individą, o sociologai į visuomenę (mases). 

Studijuoju sociologija ir mėgaujuosi tuo.

Žinutė parašyta: 2009-01-16 01:23:51 | Nuoroda

Socialiniai darbuotojai naudojasi sociologinemis teorijomis. Grubiai tariant, sociologija yra daugiau teorinis dalykas, socialinis darbas - praktinis (bet cia labai grubiai tariant).

As pati studijuoju sociologija. Labai patenkinta savo pasirinkimu jau trecius metus :) Sociologija sudaro teorija (filosofijos daug daug, apmastymu apie visuomene, kas joja vyksta) ir metodologija (kaip tirti visuomeneje vysktancius procesus). Bet studijuojant sociologija i programa ieina daug daug visko: matematikos, filosofijos, ivairiu sriciu sociologijos ir t.t.

Socialinis darbas, kaip jau minejau, daugiau praktinis dalykas. Sod.darbuotojai mokosi psichologijos, sociologijos, teises pagrindu, vienzo, visko, kad galetu padeti zmogui. Kiek zinau, paskutiniuose kursuose labai daug praktikos yra.

Na, tikiuosi nors kiek paaiskejo skirtumai siu specialybiu :) Nors as pati gal 2 metus bandziau savo seneliam isaiskint, kad as ne socialine darbuotoja, dar ir dabar nesu tikra, ar jie manim tiki :D

Žinutė parašyta: 2009-02-23 16:29:31 | Nuoroda

Dieve, kaip aiškiai viską išdėstėt, labai esu dėkinga :}

Žinutė parašyta: 2009-03-10 22:46:19 | Nuoroda

Nusprendziau dar siek tiek papildyti ankstesni savo iarasa :)

Sociologija - tai mokslas APIE visuomene, t.y. sociologai bando paaiskinti, kodel ir kaip zmones elgiasi, pvz kokie zmones ir kodel naudojasi internetiniais socialiniais tinklais, kokia funkcija tokie tinklai atlieka ir t.t. Is esmes i visa socialine veikla galima pazvelgti is sociologines perspektyvos.

Tuo tarpu socialinis darbas yra skirtas padeti zmonems. Socialiniai darbuotojai labiau panasus i psichologus, jie eina i tiesiogini kontakta su zmonemis (cia ginkdie nenorejau psichologu izeist, omeny turejau filmuose iprasta psichologo-terapiauto stereotipa) :) Sociologai daugiau kaip filosofai is toliau ziuri i zmones (bet cia velgi, labai grubus palyginimas, nes yra ivairiu rusiu sociologiju: makro - mikro lygmenu).

Žinutė parašyta: 2009-03-11 00:11:03 | Nuoroda

visur ten pasidomėjau sociologija ir dabar taip noriu noriu ten. o pati kokiam universitete studijuoji? :) nes tarkim truputį skiriasi dalykai stojant pvz į VU ir VPU. vienam matematika svarbiausia, o kitam jos reikia tik pažymio.

Žinutė parašyta: 2009-03-12 22:06:03 | Nuoroda

As VU studijuoju ir manau, kad cia kokybiskiausios sociologijos studijos :) Aisku, dar Kauno VDU visai nieko, bet VPU tai tik tinginiam :D (cia aisku, juokas, lai nieks neisizeidzia). Dabar mes nauja sociologijos studiju programa kuriam, tai bus dar geriau, net pati noreciau perstot, kad is naujo pasimokyt.

Žinutė parašyta: 2009-04-13 18:45:06 | Nuoroda

Norėjau paklaust, o studijuojant sociologiją matematikos daug? O stojant į sociologiją būtina laikyti matematikos valstybinį egzaminą? Nes kažkur skaičiau, kad galima laikyti arba užsienio kalbos vals. egzaminą, arba matem. valst. egzaminą. :) Tad, jei laikyčiau užsienio k. valst. egzaminą, o vėliau studijuojant man reiktų daug matematikos, tai jau būtų blogai... Nes žadu pereit į matematikos B lygį.

Žinutė parašyta: 2009-04-17 21:03:02 | Nuoroda

Taip, ir aš noriu sužinot, ar daug matematikos, ar labai sunku? Nes mokykloj sekasi normaliai, bet abejoju ar ten tą aukštąją matematiką sugebėčiau patempt ;o

Ir dar noriu paklaust dėl darbo baigus studijas. Mano supratimu, tai būtų dabars biuruose, su daug popierių, lyginimu, aiškinimusi ir pan, ar aš klystu?

Žinutė parašyta: 2009-04-26 22:25:01 | Nuoroda

Matematikos studijuojant sociologija reikia daug. Bet ta matematika kiek kitokia, nei mokykloj buvo. Pagrinde reikes mokytis daug statistikos (iskart galit pavartyt Cekanaviciaus ir Murauskos "Statistika ir jos taikymai" 1 ir 2 dalys - reikes ismokti viska, kas ten parasyta). Bet cia tik viena sociologijos puse. Tikrai visi isgyvena ta matematika :)

Del egzaminu, patariu su mokykliniais neprasidet, laikyt valstybinius egzaminus, Jei jau domina socialine sritis, tai geriausia laikyti matematikos, istorijos, anglu ir lietuviu egzaminus - taip tikrai neprasausit :)

Siulau daugiau apie sociologija pasiskaityti cia: www.olimpiados.lt/component/option,com_easyfaq/task,cat/catid,340/Itemid,501/

Apie darbą baigus studijas, tai darbas nebūtinai biure. Galima toliau sėkmingai gilintis į sociologijos mokslą ir užsiimti akademine veikla, arba, kitas variantas: galima dirbti apklausų bendrovėse, kur darbas gali būti panašus į tai, ką minėjai: duomenų analizė, tyrimų planavimas, rengimas...
Tačiau ir tai nebūtinai. Darbas sociologinių tyrimų bendrovėse gali būti kažkas daugiau nei vien popieriai, galima organizuoti įvairius tyrimus, tapti projektų vadove, rengėja, bendradarbiauti su užsieniu ir pan., t.y. galima užsiimti pačių idėjų generavimu, o ne tik jų vykdymu.

Daugiau informacijos gali rasti www.fsf.vu.lt/
 

Jei kyla klausimu, rasyk ;)

Žinutė parašyta: 2011-10-05 12:45:21 | Nuoroda

 tai kad neatrasai i pasta :D

 

____________________

darbo skelbimai vilniuje

Žinutė parašyta: 2011-12-20 02:19:39 | Nuoroda

Tai kad žinutė prieš daugiau nei du metus rašyta, gal paštas nebenaudojamas. 

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą