Mokymo programos
Valdymo Technologijos
Valstybinis kodas: 62101T112
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Išsilavinimo reikalavimai stojantiesiems
1) aukštasis (bakalauras);
2) baigusiems kitų mokslo sričių aukštąsias studijas būtinas papildomas pasiruošimas automatikos ir valdymo srityje;
3) profiliniai dalykai: nėra
2. Specialieji reikalavimai ir rekomendacijos
nėra
3. Anotacija
Valdymo technologijų magistrų studijų programos tikslas - parengti kvalifikuotus specialistus šiuolaikinių techninių sistemų valdymo ir technologinių procesų automatizavimo problemų moksliniam tyrimui bei praktiniam sprendimui.
Valdymo technologijų magistrantai specializuojasi pagal šias sritis: mechatroninės sistemos, procesų valdymas, valdymo sistemos, transporto valdymas.
Mechatroninių sistemų specializavimosi srityje giliau studijuojami optimalių ir adaptyvių elektromechaninių sistemų valdymo metodai bei technologinių įrenginių kompiuterinių valdymo sistemų kūrimo metodai.
Procesų valdymo specializavimosi srityje didelis dėmesys skiriamas nenutrūkstamų technologinių procesų identifikavimui, optimaliam valdymui ir automatizavimo sistemų kūrimui.
Valdymo sistemų specializacijos magistrantai įgyja žinias, būtinas techninių sistemų automatinių ir kompiuterinių valdymo sistemų tyrimui ir kūrimui.
Transporto valdymo specializacijos magistrantai išsamiai studijuoja geležinkelio automatikos, diagnostikos, kompiuterinių valdymo ir telematinių sistemų tyrimo ir projektavimo dalykus.

4. Praktika (skliaustuose - apimtis kreditais)
nėra
5. Studijų kalba
lietuvių
6. Studijų pabaiga
tiriamasis darbas (12), magistro tezės (20)

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Karjeros galimybės
baigusieji šią studijų programą gali:
1) dirbti įvairiose mokslo, projektavimo ir mokymo organizacijose, Lietuvos ūkio ir pramonės įmonėse bei tarptautinėse firmose, projektuojančiose ir diegiančiose pažangias kompiuterizuotas valdymo technologijas. Kadangi mokymo laboratorijos aprūpintos pasaulinio lygio techninių sistemų valdymo įranga, tai baigusieji šią studijų programą gali būti pagrįstai užtikrinti darbo karjera ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje.
2) toliau studijuoti informatikos, informatikos inžinerijos bei elektros ir elektronikos inžinerijos mokslo sričių doktorantūroje.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju