Mokymo programos
Vandens ūkio Inžinerija
Valstybinis kodas: 62104T109
Kodas pagal ISCED: 51285
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji vandens ūkio inžinerijos magistrantūros studijų programa skirta rengti specialistus, kurie sugebėtų moksliškai analizuoti ir vertinti globalines, regionines ir lokalines vandens ūkio inžinerijos problemas, suprastų vandens ūkio inžinerijos teoriją ir praktiką, mokslinių tyrimų metodologiją ir metodus, informacijos rinkimo, duomenų apdorojimo ir analizės metodus, analizuotų ir įvertintų vandens bei nuotekų cheminius rodiklius, atliktų eksperimentinius tyrimus vandens ruošimo ar nuotekų valymo technologijoms parinkti, gebėtų pritaikyti įgytas teorines ir praktines žinias sprendžiant sudėtingus vandens ruošimo ir nuotekų valymo technologinius procesus bei sprendžiant vandens apsaugos ir valdymo klausimus, vertinti vandens telkinių būklę ir žmogaus ūkinės veiklos poveikį vandens kokybei, rengti ir vykdyti vandens monitoringo sistemą, rengti ir įgyvendinti vandenų apsaugos ir valdymo projektus, tarp jų ir tarptautinius, įgytas teorines žinias bei praktinius analitinius įgūdžius taikyti su vandens ūkio inžinerija susijusioje darbinėje veikloje.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą sąlygas.
Būsimieji aplinkos inžinerijos magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: vandentvarkos ūkio valdymą, vandentvarkos sistemų optimizavimą, vandentieką, nuotekų valymo technologiją, vandens išteklių baseininį valdymą; takomuosius studijų dalykus: informacines technologijas inžinerijoje, mokslinio tyrimo pagrindus, taikomąją aplinkosaugą, sausumos hidrologiją, vandens apsaugos politiką, teisę ir ekonomiką ir kt.
Praktinės studijos vyksta universiteto auditorijose, laboratorijose ir kompiuterinėse klasėse bei gamybinėse ir mokymo arba mokslo institucijose. Jų metu įgyjami pedagoginiai įgūdžiai, susipažįstama su šiuolaikiniais eksperimentų vykdymo metodais, įtvirtinami ir tobulinami mokslinio darbo įgūdžiai, praktiškai tikrinami magistro baigiamojo darbo eksperimentiniai rezultatai. Praktinių studijų trukmė - 80 val.
Studijų programa baigiama magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas aplinkos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus vandens ūkio inžinerijos studijų programą studijas galima tęsti technologijos mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Vandens ūkio inžinerijos studijų programa skirta asmenims, turintiems technologijos mokslų srities aplinkos inžinerijos kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti aplinkos inžinerijos magistrais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aplinkos inžinerijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti aplinkos inžinieriaus darbą.
Asmuo, įgijęs aplinkos inžinerijos magistro kvalifikaciją, turi
- gebėti moksliškai analizuoti ir vertinti globalines, regionines ir lokalines vandens ūkio inžinerijos problemas, analizuoti ir įvertinti vandens bei nuotekų cheminius rodiklius, atlikti eksperimentinius tyrimus vandens ruošimo ar nuotekų valymo technologijoms parinkti, pritaikyti įgytas teorines ir praktines žinias sprendžiant sudėtingus vandens ruošimo ir nuotekų valymo technologinius procesus bei sprendžiant vandens apsaugos ir valdymo klausimus, vertinti vandens telkinių būklę ir žmogaus ūkinės veiklos poveikį vandens kokybei, rengti ir vykdyti vandens monitoringo sistemą, rengti ir įgyvendinti vandenų apsaugos ir valdymo projektus, tarp jų ir tarptautinius, įgytas teorines žinias bei praktinius analitinius įgūdžius taikyti su vandens ūkio inžinerija susijusioje darbinėje veikloje;
- žinoti vandens ūkio inžinerijos teoriją ir praktiką, mokslinių tyrimų metodologiją ir metodus, informacijos rinkimo, duomenų apdorojimo ir analizės metodus, vandens ūkio inžinerijos ir aplinkosaugos mokslo tendencijas, problemas, jų sprendimo metodus, žinoti, kaip rengti ir įgyvendinti vandenų apsaugos ir valdymo projektus, rengti ir vykdyti vandens monitoringo sistemą;
- mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai, planuoti, organizuoti ir vertinti savo darbą, efektyviai bendrauti su kitų sričių specialistais ir vartotojais, domėtis technologijos mokslų naujovėmis, taikyti jas praktikoje.
Aplinkos inžinerijos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal aplinkos inžinerijos studijų programą.
Norintiems siekti aplinkos inžinerijos magistro kvalifikacijos, reikia turėti technologijos mokslų bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti aplinkos inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję aplinkos inžinerijos magistro kvalifikaciją asmenys gali dirbti aukštosiose mokyklose, mokslo tyrimo institucijose, sudėtingus vandens ūkio objektus projektuojančiose bei eksploatuojančiose organizacijose, verslo įmonėse, konsultacinėse įmonėse, firmose, organizacijose, kurios verčiasi pastatų sanitarijos įrangos pardavimu ir įrengimu.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju