Mokymo programos
žemės ūkio Darbų Ir Aplinkos Sauga
Valstybinis kodas: 62209T117
Kodas pagal ISCED: 51285
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 1 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti darbų ir aplinkos saugos specialistus, gebančius kurti, taikyti ir tobulinti profesinio konsultavimo bei įgyvendinti darbuotojų saugos ir sveikatos įmonėje politiką.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą sąlygas.
Būsimieji žemės ūkio darbų ir aplinkos saugos specialistai studijuoja specialybinius dalykus: saugos inžineriją, darbų, civilinės ir priešgaisrinės saugos organizavimą, žemės ūkio gamybos technologijų saugą, tikimybių teoriją ir matematinę statistiką, technologinių procesų modeliavimą, aplinkosaugos inžineriją, profesinę riziką ir jos vertinimą, ergonomiką, inžinerinių paslaugų vadybą.
Praktinės studijos skirtos susipažinti su įmonėse atliekama saugos užtikrinimo veikla, praktiniais problemų sprendimo būdais.
Studijų programa baigiama baigiamuoju diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas žemės ūkio darbų ir aplinkos saugos kvalifikacinis laipsnis.
Studijų programa skirta asmenims, turintiems inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti žemės ūkio darbų ir aplinkos saugos specialistais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Žemės ūkio darbų ir aplinkos saugos inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti žemės ūkio darbų ir aplinkos saugos inžinieriaus darbą.
Asmuo, įgijęs darbų ir aplinkos saugos inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti įvairiose ekonominės veiklos sferose kurti ir talkinti sudarant saugias ir sveikas darbo sąlygas, spręsti lokalizuoto pobūdžio aplinkos taršos mažinimo problemas, gebėti vertinti aplinkai ir darbo vietoje keliamą riziką, numatyti jos prevencijos priemones ir ekonomiškai pagrįstą jų įgyvendinimo programą, parengti darbo sąlygų gerinimo projektus ir atlikti jų įgyvendinimo galimybių analizę, atlikti žmogaus ir technikos sąveikos aplinkoje įvykių analizę ir nustatyti galimas pasekmes, gebėti analizuoti įmonėse, ūkiuose nesaugos darbe ir aplinkos taršos priežastis, prognozuoti problemų sprendimo būdus
- žinoti žemės ūkio darbų ir aplinkos saugumo užtikrinimo būdus, aplinkos rizikos veiksnius, tyrimų metodus, žemės ūkio gamybos technologinių procesų savitumą
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais
Norintiems siekti žemės ūkio darbų ir aplinkos saugos inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti inžinieriumi nėra pripažįstami.
Žemės ūkio darbų ir aplinkos saugos specialisto kvalifikaciją galima įgyti universitetuose.
Žemės ūkio darbų ir aplinkos saugos inžinierius kvalifikacija reikalinga norint dirbti saugos ir sveikatos priežiūros įmonėse, ūkiuose ir kt. bei specialistu-konsultantu savivaldybėse, seniūnijoje ar kitose organizacijose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju