Mokymo programos
Molekulinė biologija ir biotechnologija
Valstybinis kodas: 621C71001
Kodas pagal ISCED: 51242
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Biomedicinos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti molekulinės biologijos ir biotechnologijos specialistus, gebančius kurti, taikyti ir tobulinti molekulinės biologijos ir biotechnologijos tyrimo metodus, užtikrinančius tyrimų kokybę, gebančius kurti naujas biotechnologijas.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Studentams, neturintiems biologijos ir chemijos pagrindų, studijų programoje numatyti 2-4 papildomi išlyginamieji studijų dalykai, kuriuos jie turi išklausyti per pirmuosius du semestrus.
Būsimieji molekulinės biologijos ir biotechnologijos specialistai gilinamojo lygio dalykus dalykus: molekulinę biologiją, imunologiją, membranas ir bioenergetiką, aukštesniųjų organizmų molekulinę biologiją, bendrają biotechnologiją, enzimologiją, specialiąją biotechnologiją, bionanotechnologiją ir biomodeliavimą ir taikomuosius studijų dalykus: genetiškai modifikuotus organizmus, radioekologiją, darnų vystymąsi, molekulinę biologiją ir kt.
Praktinės studijos vyksta tyrimo darbo ir mokslinės profesinės praktikų metu, kurios vyksta Vytauto Didžiojo Universitete bei kitų institucijų mokslinių tyrimų laboratorijose. Praktinių studijų trukmė – 4 kreditai (40 val.). Jų metu įtvirtinami ir tobulinami mokslinių tyrimų, eksperimentų atlikimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas molekulinės biologijos ir biotechnologijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus molekulinės biologijos ir biotechnologijos studijų programą studijas galima tęsti fizinių ir biomedicinos mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Molekulinės biologijos ir biotechnologijos studijų programa skirta asmenims, turintiems bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti aukščiausios kvalifikacijos molekulinės biologijos ir biotechnologijos specialistais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aprašas rengiamas
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vytauto Didžiojo universitetas Kaunas K. Donelaičio g. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju