Mokymo programos
Verslo komunikacija vokiečių kalba
Valstybinis kodas: 621R20002
Kodas pagal ISCED: 51222
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Humanitarinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Plečiamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti tarpdisciplininių studijų idėją atitinkančius filologijos specialistus, turinčius aktualių vokiečių verslo kalbos ir komunikacijos žinių, išmanančius šiuolaikines dalykinės kalbos, terminologijos, vertimo teorijas ir metodus, gebančius šias žinias savarankiškai taikyti naujose situacijose ir galinčius būti kompetentingais tarpininkais bendruose Lietuvos bei vokiškai kalbančių šalių verslo projektuose.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą sąlygas.
Būsimieji verslo komunikacija vokiečių kalba specialistai plečiamojo lygio dalykus: socialinės rinkos ekonomikos koncepciją Vokietijoje, globalinę ekonomiką, dalykinę komunikaciją (vokiečių-lietuvių, lietuvių-vokiečių), šiuolaikinę terminologiją, vokiškai kalbančių kraštų finansų sistemas ir jų terminiją bei taikomuosius studijų dalykus: vokiečių dalykinę ir teisinę kalbą, ekonomiką.
Praktika, atliekama firmoje, bendradarbiaujančioje su vokiškai kalbančiomis šalimis, arba Vokietijos įmonėje. Praktinių studijų trukmė – 4 savaitės. Jos metu gilinamos įgytos žinios ir parengiamas rašto darbas.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas vokiečių filologijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus verslo komunikacijos vokiečių kalba studijų programą studijas galima tęsti filologijos krypties doktorantūros studijų programose.
Verslo komunikacijos vokiečių kalba studijų programa skirta asmenims, turintiems bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti verslo komunikacijos su vokiškai kalbančiomis šalimis specialistais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Verslo komunikacijos su vokiškai kalbančiomis šalimis specialisto kvalifikacija reikalinga norint dirbti administratoriais ar vertėjais.
Asmuo, įgijęs verslo komunikacijos su vokiškai kalbančiomis šalimis specialisto kvalifikaciją, turi:
- gebėti bendradarbiauti su užsienio verslo partneriais, dalyvauti verslo derybose, tvarkyti verslo korespondenciją su vokiškai kalbančiomis šalimis, rengti įvairaus pobūdžio dalykinius tekstus vokiečių ir (arba) lietuvių kalba pagal naujausius raštvedybos reikalavimus, analizuoti ir versti įvairaus pobūdžio ekonominius bei teisinius tekstus, naudotis naujausiomis informacinėmis teksto technologijomis bei elektroninėmis verslo srities terminų bazėmis, rinkti su savo veiklos sritimi susijusią medžiagą, įvertinti jos tinkamumą, dirbti su įvairiais informacijos šaltiniais bei perteikti gautus rezultatus racionalaus tipo kalba, t.y. informuoti, referuoti, aiškinti, svarstyti problemą;
- žinoti vokiečių ir lietuvių kalbų verslo ir teisinę terminiją, Vokietijos ir Lietuvos socialinės bei ekonominės sistemos panašumus ir skirtumus, išmanyti darbo ekonomikos, vadybos ir verslo administravimo srityse specifiką;
- mokėti atsakingai ir savarankiškai organizuoti savo darbą, sklandžiai, nuosekliai ir aiškiai reikšti savo mintis gimtąja ir vokiečių kalba, kritiškai ir konstruktyviai mąstyti, spręsti problemas ir savarankiškai daryti išvadas, būti mandagiu, komunikabiliu, tolerantišku, mokėti išlaikyti savitvardą ir efektyviai valdyti konfliktus.
Verslo komunikacijos su vokiškai kalbančiomis šalimis specialisto kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal dalykinės vokiečių verslo kalbos studijų programą.
Norintiems siekti verslo komunikacijos su vokiškai kalbančiomis šalimis specialisto kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti verslo komunikacijos su vokiškai kalbančiomis šalimis specialistu nėra pripažįstami.
Įgiję verslo komunikacijos su vokiškai kalbančiomis šalimis specialisto kvalifikaciją, asmenys gali dirbti Lietuvos ir Vokietijos verslo tekstilės, baldų, maisto ir chemijos pramonės, automobilių tiekimo, informacinių technologijų ir kt. įmonėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vytauto Didžiojo universitetas Kaunas K. Donelaičio g. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju