Mokymo programos
Integruota komunikacija
Valstybinis kodas: 621P20002
Kodas pagal ISCED: 51232
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 1,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Plečiamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti komunikacijos profesionalus dirbti šiuolaikinėse valdžios, verslo ar nevyriausybinėse organizacijose, t.y. darbuotojus, gebančius organizacijai sukurti integruotos komunikacijos strategiją; mokančius sisteminti, analizuoti, optimizuoti ir derinti visus organizacijos komunikacinės veiklos elementus, žinančius, kaip efektyviai išspręsti komunikacijos ir vadybos sąveikoje iškylančias problemas; turinčius įgūdžių prognozuoti pagrindines rinkos ir komunikacijų transformacijas šiuolaikinėje nuolat kintančioje žinių aplinkoje.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Į Integruotos komunikacijos magistratūrą priimami bakalaurai, išklausę ne mažiau kaip 20 kreditų apimties socialinių ir humanitarinių mokslų krypties dalykų: politikos mokslų, sociologijos ir vadybos – 14 kreditų, kiti (ne mažiau 6 kreditų) yra filosofijos ir filologijos disciplinų dalykai.
Būsimieji komunikacijos specialistai studijuoja 10 dalykų: integruotos komunikacijos teorinius pagrindus, integruotos komunikacijos strategijas, žinių vadybą, socialinę visuomenės struktūrą, integruotos komunikacijos etiką ir teisę, organizacijos įvaizdžio vadybą, tikslinę retoriką. Be to, atlieka 2 tiriamuosius darbus.
Po pirmojo studijų semestro visi studentai atlieka 4 savaičių trukmės profesinę praktiką valdžios, verslo arba nevyriausybinėje organizacijoje. Praktikos metu įtvirtinami ir tobulinami duomenų analizavimo, organizacijos komunikacijos strategijos rengimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas komunikacijos ir informacijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus integruotos komunikacijos magistro studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Integruotos komunikacijos studijų programa skirta asmenims, turintiems bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems magistro laipsnio komunikacijos ir informacijos srityje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Integruotos komunikacijos specialisto kvalifikacija reikalinga norint dirbti integruotos komunikacijos specialisto darbą.
Asmuo, įgijęs integruotos komunikacijos specialisto kvalifikaciją, turi:
- gebėti įvairioms organizacijoms parengti integruotos komunikacijos strategiją ir komunikacijos planus, valdyti organizacijos vidinės ir išorinės komunikacijos veiklas, formuluoti ir efektyviai spręsti informacijos, komunikacijos ir vadybos sąveikoje iškylančias problemas, sisteminti, analizuoti, optimizuoti ir derinti visus organizacijos komunikacinės veiklos elementus, prognozuoti pagrindines rinkos ir komunikacijų transformacijas šiuolaikinėje, nuolat kintančioje žinių aplinkoje;
- žinoti teorinius integruotos komunikacijos modelius, vidinės ir išorinės komunikacijos principus ir būdus, komunikacijos vietą vadyboje, ;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su aplinkiniais, logiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti taktišku, mandagiu, objektyviu ir sąžiningu.
Integruotos komunikacijos specialisto kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal Integruotos komunikacijos magistro studijų programą.
Norintiems siekti integruotos komunikacijos specialisto kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti integruotos komunikacijos specialistu nėra pripažįstami.
Įgiję integruotos komunikacijos specialisto kvalifikaciją asmenys gali dirbti viešojo sektoriaus institucijose, Lietuvos valstybės valdymo sektoriaus institucijose, visose ministerijose Lietuvoje, europinėse institucijose, savivaldos institucijose, įvairiose agentūrose ir fonduose, kurių steigėjai yra LR Vyriausybė ar ministerijos, tarptautinėse agentūrose ir organizacijose, ūkio subjektuose: stambiose ir vidutinėse įmonėse, mokslo institucijose, nevyriausybinėse organizacijose ir įvairiose asociacijose, privačiose institucijose, ryšių su visuomene bendrovėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vytauto Didžiojo universitetas Kaunas K. Donelaičio g. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju