Mokymo programos
Rytų ir Vidurio Europos studijos
Valstybinis kodas: 62102S108
Kodas pagal ISCED: 51231
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 1,5 m.
Vakarinė: 1,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Plečiamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti aukštos kvalifikacijos Rytų ir Vidurio Europos studijų specialistus, išmanančius Rytų ir Vidurio Europos regionų valstybių politines ir ekonomines sistemas, gebančius analizuoti ir vertinti šiuose regionuose vykstančius procesus ir reiškinius, aiškinti ir vertinti regionuose vykstančius procesus platesniame istoriniame bei tarptautinių santykių kontekste.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji politikos mokslų magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: Rytų ir Vidurio Europą ir Europos integraciją, Rytų ir Vidurio Europą ir NATO plėtrą, Rytų ir Vidurio Europą ir NVS, Baltarusijos studijas, energetinį Saugumą Vidurio ir Rytų Europos regione bei kitus dalykus: Rytų ir Vidurio Europą: ekonominę transformaciją, Rytų ir Vidurio Europą: politinę sistemą, Rytų ir Vidurio Europą ( XX-jo amžiaus istoriją). Dalykai dėstomi anglų kalba.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas politikos mokslų magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus Rytų ir Vidurio Europos studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Rytų ir Vidurio Europos studijų programa skirta asmenims, turintiems socialinių ar humanitarinių mokslų srities bakalauro kvalifikacinį laipsnį bei siekiantiems tapti politikos mokslų magistrais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aprašas rengiamas
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus universitetas Vilnius Universiteto g. 3
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju