Mokymo programos
Viešasis administravimas
Valstybinis kodas: 612N70005
Kodas pagal ISCED: 51134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti viešojo administravimo specialistus, gebančius organizuoti įmonių (įstaigų, organizacijų) darbą, vadovauti darbuotojams.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji viešojo administravimo specialistai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: etiką, psichologiją, istoriją, ekonomiką, logiką bei specialybinius dalykus: viešojo administravimo teorijas ir metodologiją, viešąją teisę, viešąją politiką, viešąją vadybą, Lietuvos politinę-administracinę sistemą, valstybės tarnybos žmogiškųjų išteklių valdymą, vietos valdžios sistemas, ES institucijas, organizacinę kultūrą, valstybės tarnautojo etiką ir kitus dalykus.
Praktinės studijos vyksta valstybės ar savivaldybių institucijose. Praktinių studijų trukmė – 10 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami įmonės veiklos organizavimo, vadovavimo darbuotojams ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas viešojo administravimo bakalauro laipsnis.
Baigus viešojo administravimo studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistrantūros programose.
Studijuojant šioje studijų programoje yra galimybė įgyti kitos studijų programos pagrindus pasirenkant gretutinės krypties studijas. Gretutinės krypties studijų pasirinkimo tvarka ir principai skelbiami www.vdu.lt/studijos/gretutines-studijos.html tinklalapyje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Viešojo administravimo specialisto kvalifikacija reikalinga norint dirbti viešojo administravimo specialisto darbą.
Asmuo, įgijęs viešojo administravimo specialisto kvalifikaciją, turi:
- gebėti taikyti viešojo administravimo teorines žinias, vykdant konkrečias viešojo sektoriaus institucijų veiklos funkcijas bei sprendžiant praktines problemas, analizuoti ir vertinti viešojo administravimo institucijų veiklą ir viešąją politiką, rengti rekomendacijas jai tobulinti, planuoti, organizuoti, koordinuoti ir kontroliuoti individualią veiklą, teikti administracines paslaugas bei nagrinėti ginčus, dirbti grupėje ir rengti kolegialius sprendimus, pripažinti ir panaudoti asmens įnašą grupės veikloje, analizuoti įstatymus ir kitus teisės aktus bei juos taikyti praktinėje veikloje, rengti administracinius aktus ir kitus su viešuoju administravimu bei politikos įgyvendinimu susijusius dokumentus, atstovauti instituciją santykiuose su piliečiais ir kitomis institucijomis, naudoti informacines, vykdant konkrečias viešojo sektoriaus institucijų veiklos funkcijas;
- žinoti, kaip identifikuoti ir analizuoti viešojo sektoriaus ir konkrečios viešosios organizacijos problemas bei numatyti jų sprendimo būdus, rasti, apdoroti, sisteminti ir analizuoti informaciją ir statistikos duomenis, spręsti viešojo administravimo studijų srities mokslinių tyrimų ir vystymo problemas, įvertinti tyrimų rezultatus ir jų praktinio pritaikymo galimybes;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, aiškiai ir nuosekliai reikšti mintis, surasti problemas ir jas spręsti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti tolerantišku ir nekonfliktišku.
Viešojo administravimo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiose studijas pagal viešojo administravimo studijų programą.
Norintiems siekti viešojo administravimo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti viešojo administravimo specialistu nėra pripažįstami.
Įgijus viešojo administravimo specialisto kvalifikaciją asmenys gali dirbti administravimo specialistu ir viduriniosios grandies vadovu valstybės tarnyboje, viešojo sektoriaus paslaugų teikimo institucijose, nevyriausybinėse ir tarptautinėse organizacijose, savivaldos institucijose
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vytauto Didžiojo universitetas Kaunas K. Donelaičio g. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju