Straipsniai
Atgal
Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga organizuoja geriausių magistro darbų konkursą
2011-05-31

 Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos (LJMS) iniciatyva jau treti metai iš eilės bus išrinkti ir apdovanoti geriausi per šiuos metus apgintų magistro darbų autoriai. Pretendentus į LJMS apdovanojimus už geriausius 2011 metų magistro darbus galima siūlyti nuo birželio 1 d., o laimėtojai bus pagerbti spalio mėn. istorinėje Kauno prezidentūroje.


 Konkurso organizatorės dr. Dianos Meilutytės-Barauskienės teigimu, konkurso idėja nesikeičia bėgant metams. Apdovanojimais siekiama skatinti magistrantus ruošti aukšto lygio baigiamuosius darbus, didinti Lietuvos magistrantų motyvaciją rinktis mokslininko karjerą ir skatinti tarpdisciplinį bei tarpinstitucinį bendradarbiavimą.

Konkurso metu bus išrinkti šeši geriausi magistro darbai iš fizinių, technologijos, biomedicinos, humanitarinių, socialinių ir miško ūkio mokslų sričių. Darbus vertins Lietuvos mokslo daktarai, atsižvelgdami į tokius kriterijus kaip mokslinių tyrimų svarba ir vertė, išsami ir tikslinga literatūros apžvalga, tyrimų rezultatų kokybė ir išvadų pagrįstumas, darbo originalumas ir kt.

Kandidatus geriausių magistro baigiamųjų darbų apdovanojimams laimėti gali siūlyti Lietuvoje veikiančių aukštųjų mokyklų fakultetų dekanai, nepriklausomai nuo to, kokioje Lietuvos ar užsienio institucijoje jie buvo apginti.

Darbus galima siūlyti iki liepos 12 dienos pildant siūlymo formą internete adresu http://ljms.lt/MBDkonkursas.

Fakultetai gali siūlyti po vieną sutinkantį dalyvauti konkurse kandidatą, apgynusį magistro baigiamąjį darbą 2011 metais.

Kontaktinis asmuo
Dr. Diana Meilutytė-Barauskienė
Tel.: +370 600 03537
www.ljms.lt

Komentarai