Straipsniai
Atgal
Kursai - plačioms karjeros galimybėms
2020-09-23

 Prasidėjus naujiems mokslo metams, po vasaros atostogų, žinių siekia gauti ne tik moksleiviai, studentai, bet ir tie asmenys, kurie nebesilanko ugdymo įstaigose bei yra įgiję vidurinį ar aukštąjį išsilavinimus. Dažnu atveju atsiranda didelis noras pagilinti turimas žinias tam tikromis temomis arba įgyti naujų, siekiant užsiimti papildoma ar pagrindine veikla. Taip pat įvairūs kursai gali tapti naujomis karjeros galimybėmis, o turint didelį norą ir užsispyrimą – viskas yra įmanoma. Tačiau, daliai žmonių siekti svajonių ar karjeros aukštumų sutrukdo finansinės galimybės. Juolab, jog įvairūs kursai, ypač trunkantys ilgesnį periodą, priverčia plačiai atverti piniginę. Jeigu turite idėją, tvirtą apsisprendimą, ko siekiate išmokti, tačiau piniginėje švilpauja vėjai, aplankę šį tinklalapį sužinosite daugiau informacijos apie brangiau kainuojančių paslaugų finansavimą.


 Mokomieji kursai gali būti patys įvairiausi: susiję su grožio sritimis, darbu kosmetologijos, grožio salonuose, komunikacijos, viešųjų ryšių, programavimo, rinkodaros, reklamos, fotografijos, buhalterijos, dailės, sporto trenerių, vairavimo instruktorių ir pan. Taigi, turint viziją, ką ateityje norėtumėte mokytis, pasirinkti iš kursų gausybės nėra sudėtinga. Verta paminėti, jog vis daugiau kursų vyksta ne tik auditorijose, bet ir nuotoliniu būdu, o tai yra ypač patogu mamoms, auginančioms vaikus bei visiems, dėl susiklosčiusios pasaulyje situacijos, vengiantiems susibūrimo vietų. Nuotoliniai kursai vyksta tokiu pačiu metodu kaip ir auditorijose: technologijų pagalba vyksta paskaitos, atsiskaitymai, užduodami namų darbai, o kursų pabaigoje - egzaminai. Sėkmingai baigus kursų programą išduodami sertifikatai, kurie gali tapti puikiu įrašu CV, net ir neturint didesnės patirties dirbant naujoje srityje.


Pastebima tendencija, jog kasmet vis daugiau žmonių, norėdami naujų iššūkių, naujos veiklos bei karjeros, susidomi įvairiomis kursų programomis ir imasi savarankiškos veiklos darbui joje arba įsidarbina įstaigoje, kuri specializuojasi baigtoje kursų programoje. Pasaulyje yra ne vienas gerai žinomas pavyzdys, kuomet visiškai nauja veikla pradėję užsiimti žmonės pasuko kita kryptimi, kuri suteikė jiems galimybę įgyvendinti svajones, tapti žinomais savo sričių specialistais ar net kitų mokytojais. Taip pat kursai gali būti skirti ne tik naujoms veikloms išmėginti, bet ir pakelti kvalifikaciją. Vadinasi, tai gali tapti galimybe esamoje darbovietėje užimti naujas pareigas ar kreiptis dėl didesnio atlyginimo. Tad jeigu iki šiol dvejojote, ar verta mokytis papildomai, pirmasis žingsnis, kurį jums reikia atlikti – išsigryninti idėją, kokia sritis jus domina labiausiai. Antras žingsnis – surasti profesionalią mokymų programą, atkreipti dėmesį į jos trukmę, mokomuosius dalykus. Taip pat verta paskaityti atsiliepimus tų žmonių, kurie kursų programą jau baigė, kadangi ne paslaptis, jog vienos geriausių rekomendacijų sklinda iš lūpų į lūpas.


Daugeliui žmonių kyla klausimas: ar nemokami kursai taip pat gali būti naudingi? Iš tiesų visoje šalyje galima rasti nemokamų kursų, vykstančių tiek nuotoliniu būdu, tiek auditorijose. Tam tikri kursai yra nemokami bedarbiams, užsiregistravusiems Užimtumo tarnyboje, tad esant čia užsiregistravus, pasidomėkite galimomis kursų galimybėmis, kurios jums gali tapti nauja pradžia bei paskata. Dažniausiai užsiimti nauja veikla žmonėms kelia daug baimių, nežinomybės, tačiau tik žengiant pirmą žingsnį, galimi pokyčiai. O pokyčiai lengvesni tuomet, kai į juos keliaujame ne vieni. Pakalbėkite su artimaisiais, draugais, šeimos nariais, galbūt ir jie nori kartu su jumis mokytis, dalintis žiniomis, o gal net tapti kolegomis bendroje naujoje veikloje. Galimybių, kursų pasirinkimų yra daug, tad belieka išsirinkti sau artimiausius, įdomiausius ir į rudenį žengti su naujomis perspektyvomis.



Partnerių turinys.

Foto
Komentarai