Straipsniai
Atgal
Startuoja jungtinė UNESCO IBE ir VDU magistro programa
2016-06-21

 Lietuvoje ir pasaulyje įvairūs socialiniai, ekonominiai, kultūriniai iššūkiai skatina diskusijas apie globalų švietimą ir jo skatinimą. Jungtinių Tautų švietimo,mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) didelį dėmesį skiria švietimo galimybių plėtrai, nepriklausomai nuo ekonominių, demografinių skirtumų.
„Lietuvos aukštojo mokslo institucijos per transformuojančias studijas ir tyrimus, įvairių partnerysčių stiprinimą, darnaus vystymosi patirčių dalinimąsi, gydytojų kvalifikacijos tobulinimą, universiteto bendruomenės aktyvinimą ir glaudinimą vis labiau prisideda prie globalaus švietimo plėtros“, – šalies aukštojo mokslo poziciją pristato Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato generalinė sekretorė Asta Junevičienė.


 Skatinant globalaus švietimo sampratą Lietuvoje ir tarptautinį dialogą su kitomis valstybėmis, kartu stiprinamas ir nacionalinis aukštasis mokslas. Pasaulinis švietimo kompetencijų centras, UNESCO Tarptautinis švietimo biuras (IBE) nuo šiol
savo ekspertines žinias skleis ir Lietuvoje – kartu su VDU Socialinių mokslų fakulteto (SMF) Švietimo vadybos magistro diplomu bus suteiktas UNESCO Tarptautinio švietimo biuro (angl. IBE – International Bureau of Education) sertifikatasCurriculum Design and Development (liet. Mokymo turinio kūrimas ir įgyvendinimas).
„VDU pilietiškumo, kultūros ir švietimo politika yra neatsiejama nuo UNESCO pagrindinių vertybių, reaguojant į vykstančius pokyčius bei globalines ekonomikos, aplinkosaugos ir socialines problemas. Siekdami parengti ne tik aukštos kvalifikacijos specialistus, bet ir globalius piliečius aukštojo mokslo darbuotojai ir pedagogai susiduria su profesinių ir asmeninių kompetencijų iššūkiais“, – vieną
iš klausimų, kurį tikimasi spręsti bendradarbiaujant su UNESCO IBE, įvardija VDU Tarptautinių ryšių prorektorė prof. Ineta Dabašinskienė.
VDU magistrantūros studijų programa Švietimo vadyba yra skirta parengti edukologijos magistrus – švietimo vadybos srities specialistus, gebančius dirbti formaliojo ir neformaliojo švietimo įstaigose, verslo organizacijose personalo karjeros planavimo ir mokymo organizavimo srityse, projektuoti ir organizuoti ugdymo turinį, įvairiuose švietimo sistemos lygmenyse.
UNESCO Tarptautinis švietimo biuras (IBE) veikia visame pasaulyje mokymo turinio ir metodų kūrimo bei globalaus švietimo srityje. Vykdydamas šią magistro programą Vytauto Didžiojo universitetas tampa Centrinės ir Rytų Europos, Centrinės Azijos globalaus švietimo ir mokymo turinio ekspertiniu centru. Panašios UNESCO IBE studijų programos veikia Pietų Amerikos, Afrikos, ir Arabų šalyse.
Plačiau apie Švietimo vadybos magistrantūros programą
Informacija apie priėmimą į VDU magistrantūros studijas

Rimgailė Dikšaitė
Marketingo ir komunikacijos specialistė
Vytauto Didžiojo universitetas
Mob.: 8670-39-215
[email protected]

Komentarai