Straipsniai
Atgal
2010 m. valstybinių brandos egzaminų užduočių pavyzdžiai
2009-10-19

Atkreipiame dėmesį, kad 2010 m. nebus organizuojami tų mokomųjų dalykų, kurie turi valstybinių brandos egzaminų atitikmenis, mokykliniai brandos egzaminai (išskyrus lietuvių kalbos).


Pristatome 2010 metų biologijos valstybinio brandos egzamino užduoties pavyzdį, parengtą pagal naujos redakcijos biologijos valstybinio brandos egzamino programą (Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2009 m. rugsėjo 17 d. įsakymo Nr. ISAK-1854 redakcija). Ši programa apibrėžia, kad 40 proc. egzamino užduočių turi sudaryti bendrojo biologijos kurso dalykai, o 60 proc. – išplėstinio, vadinasi, 40 proc. galimų surinkti taškų bus skiriami už atliktas bendrojo kurso išmanymą matuojančias užduotis, o 60 proc. taškų – už išplėstinio. Pateiktame užduoties pavyzdyje bendrojo kurso klausimai pažymėti Bè.

2009 m. rugsėjo 17 d. švietimo ir mokslo ministro įsakymu pakeisti ir keli biologijos brandos egzaminų programos punktai, susiję su egzamino struktūra (žr. Biologijos valstybinio brandos egzamino programos VI dalį).

2010 m. biologijos valstybinio brandos egzamino užduočių sprendimai ir atsakymai bus rašomi A3 formato sprendimų ir atsakymų lape. Kad Jums būtų patogiau, 2010 metų biologijos valstybinio brandos egzamino užduoties pavyzdžio sprendimų ir atsakymų lapą pateikiame dviem – A3 ir A4 – formatais. Atkreipiame dėmesį, kad sprendimų ir atsakymų lape po I dalies klausimais su pasirenkamaisiais atsakymais palikta vietos savo atsakymui (jei mokinys prieš tai suklydo) ištaisyti.

Nacionalinis egzaminų centras laukia atsiliepimų ar pastabų iš mokytojų apie naujai parengtą užduoties pavyzdį bei sprendimų ir atsakymų lapą el. paštu [email protected].

Iki 2009 m. gruodžio mėn. 1 d. Nacionalinio egzaminų centro tinklalapyje planuojama įdėti ir kitų dalykų valstybinių brandos egzaminų užduočių pavyzdžius, parengtus pagal naujos redakcijos egzaminų programas. Atsiprašome, kad šiuose užduočių pavyzdžiuose nerasite rečiau vartojamų dalykinių terminų vertimų į rusų ir lenkų kalbas. Vertimus pateiksime 2010 m. brandos egzaminų sesijos užduotyse, kaip jau įprasta.

Foto
Komentarai