Molekulinė biologija
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 15:25:35 | Nuoroda
niuu, kur like 38? ;DD
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 15:27:41 | Nuoroda
cia cia kaip fainai..
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 15:28:46 | Nuoroda
Po truputi renkasi protingi žmonės Pas jus vf parašyta? Nes nežinau ar į pilnai ar dalinai finansuojamą įstojau
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 15:35:58 | Nuoroda
vf, bet neaisku nuo kur prasideda dvf .. nesuprantu. nu tikiuos nereiks moket
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 16:20:38 | Nuoroda
gal kas kokiais kontaktais pasidalins? norisi susipazint su kolegom
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 16:43:02 | Nuoroda
Joa, pasidalinam, kad taip baisu po to nebutu ;] skype chii_davids
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 16:46:08 | Nuoroda
povilasas3
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 16:46:46 | Nuoroda
sveiki visi busimi kursiokai, draugai, sugerovai ir blabla manyciau pasikuriam skaipo chata ir galesim pakalbet normaliau, susipazint is anksto nelaukiant rugsejo 1. ieskokit ievaa.j. , nebukit pasyvus!!!!!
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 16:47:03 | Nuoroda
mano skype - ievuzis
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 17:20:16 | Nuoroda
Įstojau nors nežinau ar čia man patiks ir ar noriu, nes nežinia kuo dirbsiu jei baigsiu ir ar eis normaliai gyventi iš tos algos... Įstojau 11nr prašyme 2 vietoj rašiau kodėl taip nežinau. skype jei kam reikia hafnis11
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 20:43:20 | Nuoroda
sveikuciai as irgi cia istojau butu smagu susipazinti, mano skype sandrulytea
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-23 21:34:43 | Nuoroda
laba visiems.. na ir as istojau i molekuline biologija...bet net nzn ar patenkinta esu...nes prasyme ja rasiau nemanydama kad i ja istosiu.. bet db galvoju gal visai ir fainai bus... na o mano skype milduciuke
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-25 22:45:28 | Nuoroda
Busimos molekules renkasi sitame skaipo chate, musu jau gan daug - 12 , taigi junkites busimieji kursiokai http://www.skype.com/go/joinpublicchat? ... niTyhx7pDg
Žinutė parašyta: 2008-07-28 11:57:22 | Nuoroda
sveiki mielieji pirmakursiai as busiu jusu mama kuratore visus metus galesite kreiptis i mane visokiais klausimais, prasyti pagalbos jei prireiks, skustis man ir girtis pasiekimais o as pasistengsiu kovot uz jus visom keturiom jei tik reiks ir padet visais atvejais rugpjucio 19-21 dienom (jei neklystu) vyks VU GMF fuxu stofke prasyciau jungtis visas molekules ir atvykti as irgi ten busiu ir labai labai lauksiu visu jei ka rasykit man i privata, duosiu visus savo duomenis jei turit one, taip pat rasykit, iskart prijungsiu jus i musu VU GMF grupe kur galesit susipazint ne tik su pirmakursiais bet ir su vyresniais kolegom
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-28 23:21:42 | Nuoroda
Tai gal duok mum one adresiuka:)
Žinutė parašyta: 2008-07-29 16:15:58 | Nuoroda
Žinutė parašyta: 2011-07-27 14:01:00 | Nuoroda

sveiki,gal kas studijuoja molekulinę biologiją,papasakokit ką nors,ar tikrai labai sunku????:/

Žinutė parašyta: 2011-08-03 15:05:24 | Nuoroda

 Sveika, studijuoti nėra lengva, bet ar labai sunku turbūt priklauso nuo žmogaus, galima ir per daug nepersistengiant praplaukti, priklauso nuo to, kokie tavo tikslai:) Jei nori kovoti dėl stipendijų, tai gali būti labai sunku, o, jei tiesiog nori išsilaikyti mokamoje vietoje, išvengti skolų, nėra jau taip baisiai sunku.

Pirmame semestre studijuojami dalykai: tiesinė algebra ir geometrija, bestuburių zoologija, bendroji ir analizinė chemija, anglų kalba, fizikinis pasaulio įvaizdis ir taip vienas pasirenkamas dalykas: filosofija arba ekonomika. Daugumai sunkiausia buvo su algebra ir geometrija: pradžioje su matricomis nebuvo itin sunku, bet vėliau, kai prasidėjo skaičiavimai kampų, atstumų tarp plokštumų, tiesių ir pan., tiems, kurie mokykloje ne itin mokėsi matematikos, buvo vargo. Problema ir tame, kad dėstytojas dažnai neaiškiai aiškina paskaitų metu, todėl rekomenduočiau eiti į pratybas, nes jų metu sprendžiami uždaviniai ir tampa kiek aiškiau. Chemija pirmam semestre buvo nesunki, jei mokeisi jos mokykloje, tik buvo sunku, kai reikėjo išmokti skirtingų katijonų ir anijonų atpažinimo reakcijas. Net, jei nesimokei chemijos mokykloje, bet mokysies jos studijų metu, neturėtų būti labai sunku, bendroji chemija daug lengvesnė už organinę chemiją 2-tame semestre:)

Anglų kalboj svarbiausia nepraleisti per daug paskaitų ir atsiskaityti, ką reikia, ir nesunkiai gausi įskaitą, šiaip dėstytoja negriežta ir daug kas atsainiai žiūri į šį dalyką ir labiau sutelkia dėmesį į kitus. Bestuburių zoologijai reikia nemažai mokytis, bet kiek žinau niekas iš mūsų grupės už ją negavo skolos. Kolio metu duodama apie 50 klausimų apie skirtingų gyvūnų fiziologiją, anatomiją, būna ir šiek tiek sistematikos. Pažymius neretai pavyksta pasikelti atpažinimo metu, kai duodami preparatai iš tų, kurie buvo nagrinėti laboratorinių metu, ir reikia nurodyti jų sistematiką ir po to žodžiu paklausinėja bendresnių dalykų. Fizikinį pasaulio įvaizdį dėstė 2 dėstytojai, jo metu buvo kalbama apie fiziką, jos sąryšį su pasaulio pažinimu, kitais mokslais, buvo paliestos tokios temos kaip: mokslo filosofija, Niutono mechanika, termodinamika, sinergetika, reliatyvumo teorija, kvantinė fizika, Visatos atsiradimas ir raida, mikro ir makropasauliai, energetika, fraktalai, entropija, astrofizika, puslaidininkių fizika, nanotechnologijos... Atsiskaitymas vyksta, kai gaunamas vienas ar keli atviro tipo klausimai, pvz. šiuolaikinis erdvės ir laiko supratimas, didžiojo sprogimo teorija ar pan., į kuriuos atsakai, ką žinai, esi girdėjęs, prisimeni iš paskaitų. Jeigu įdomūs tokie fizikos mokslo užkulisiai, tai gauti gerą pažymį nesunku:)

Taip pat galima rinktis arba ekonomiką arba filosofiją. Aš rinkausi ekonomiką, tai mokytis nebuvo sunku, prieš atsiskaitymus užtekdavo peržvelgti skaidres, nes testų klausimai buvo paremti jomis. Taip pat teko grupelėse po kelis žmones pasirinkti temą ir ją pristatyti kitiems. Filosofiją pasirinkusiems kiek žinau teko nemažai skaityti, rašyti esė, o atsiskaitymas irgi buvo testo tipo, jei neklystu.

Pirmame semestre galbūt yra sunku ir dėl to, kad reikia priprasti prie naujos aplinkos, naujo mokymosi režimo, nors iš tikro mokytis yra lengviau nei antrame semestre. Pavasario semestre studijuojama: matematinė analizė ir diferencialinės lygtys, anglų kalba, organinė chemija, stuburinių zoologija, botanikos pagrindai, laisvas dalykas; taip pat pavasario ir vasaros metu atliekama biologijos lauko praktika.

Anglų kalba studijuojama panašiai kaip ir pirmame semestre, reikia padaryti porą prezentacijų pristatant temas susijusias su genetika. Matematika antrame semestre yra sunkesnė nei pirmame, jei tau trūksta loginio matematinio mąstymo, nepatingėk pasimokyt jos stipriau, pasispręst uždavinių, jei nenori gauti skolos. Organinė chemija taip pat sunkus dalykas daugumai, todėl reikia stengtis išnaudoti pratybas, kad išsiaiškinti neaiškius dalykus ir taip pat nemažai mokytis. Stuburinių zoologijos minusas, kad neįkeliamos skaidrės, dėl to reikia konspektuotis daug ir tai apsunkina mokymąsi. Kita vertus, rezultatai šio dalyko geri ir jis vienas lengvesnių antrame semestre. Botanika buvo gan sunkus dalykas, nes testai atliekami tokiu principu, kad rodoma skaidrė su klausimu pusę minutės ar ilgiau ir per tą ribotą laiką turi spėti atsakyti. Taip pat mokantis neužtenka skaidrių, daug informacijos reikalingos koliams yra knygoje "Botanikos praktikos darbai".

Botanikos praktikos metu vykstama prie Pūčkorių atodangos. Jos metu grupelės po 5 žmones skirtinguose miško laukeliuose įvertina augalų rūšinę įvairovę, kiek kokia rūšis užima tiriamo laukelio. Taip pat šiek tiek mokoma atpažinti augalus iš herbarų. Atsiskaitymo metu vasarą rašomas testas, kuriam pasiruošti literatūra duota iš anksto, bet kadangi prieš atsiskaitymą vyksta intensyvi praktika Puvočiuose ir vasarą po sesijos darbingumas kritęs, norisi pailsėti, tad pasiruošti šiam testui nebūna lengva. Taip pat parodomi surinkti herbarai tam tikra tema, reikia atpažinti porą augalų ir paruoštą ataskaitą apie praktiką Pūčkoriuose.

Vasaros metu 3 savaites vyksta praktika Puvočiuose, Varėnos raj. Pirmas 2 savaites vyksta zoologijos praktika 3 dienų ciklais. Pirmas 2 dienas ciklo metu vyksta žygiai pas tam tikrą dėstytoją, paskaitos, o 3 dieną būna atsiskaitymas. Reikia mokytis gan intensyviai: išmokti daug sistematikos per trumpą laiką, kažkiek teorijos, paruošti kolekcijas. Nepaisant to, lieka laiko ir pailsėti, pašvęsti, aplink gražios vietos, yra Merkys, kuriame galima maudytis ir vanduo nėra toks šaltas, kaip gąsdinama, netoli Omnitel bokštas, ant kurio užlipus atsiveria vaizdas aplinkui.. Tuo pačiu praktika yra gera proga geriau susipažinti su kursiokais, pabendrauti, pailsėti nuo miesto triukšmo ir užterštos urbanistinės aplinkos.

Paskutinę savaitę vyksta mikologijos ir algologijos praktika. Algologijos praktikos metu renkami dumbliai, apskritai daug mokytis nereikia ir nėra labai sunku, kaip bestuburių praktikos metu, bet jau gali pasireikšti ir tam tikra monotonija, nuovargis, kad tiesiog labiau tingisi mokytis. Mikologijos praktika yra sunki, nes reikia ne tik atpažinėti grybus, kerpes, paruošti 5 rūšių kolekciją, bet ir padaryti tvarkingus aprašus, kas užima daug laiko.

Bendrai paėmus pirmame kurse daug klasikinės biologijos, nemažai matematikos, chemijos, bet beveik nėra dalykų susijusių stipriau su molekuline ar ląstelės biologija. Tiesa, panaši situacija ir biochemijos pirmame kurse, tik ten beveik nėra klasikinės biologijos. Bet kokiu atveju, jei nori sieti savo ateitį su molekuline biologija siūlyčiau nuo pat pirmo kurso pradėti papildomai domėtis šiuo mokslu, paieškoti, kas užsiima šiuo mokslu Lietuvoje ar užsienyje. Jei įstojai čia dėl to, kad pritrūko balų stojant į mediciną ar tiesiog nelabai žinojai kur norėtum, tai pirmas kursas nepadės apsipręsti ar galėtum dirbti molekulinės biologijos srityje, nebent padės apsispręsti ar galėtum savo ateitį sieti su paprasta biologija:) Jei mokysies tik tai, ko mokys, tai nelabai ko pasieksi, reikia, kad pačiam būtų įdomu gilintis savarankiškai.

Žinutė parašyta: 2011-08-03 23:56:48 | Nuoroda

 aciu uz informacija, buvo idomu skaityti :))  tik truputi issigandau del matematikos ir fizikos, su kuo tikriausiai teks vargti, o siaip, manau, kad man patiks. :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą