Policininko studijos
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-12-15 22:21:44 | Nuoroda

Noreciau pasidometi kur ir kaip Vilniuje galima studijuoti policija ? Kiek ieskojau, tai nelabai yra...

Gal kas studijuoja ? Paaiskinkit kaip viskas vyksta ir panasiai. Kokie reikalavimai, kokie egzaminai reikalingi ir kokie rezultatai tenkintu.

Aciu.

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-12-22 12:47:34 | Nuoroda

Aš studijuoju sistemoj.

Policininko kvalifikaciją (pirminės grandies) gali įgyti išlaikęs mokyklinius egzaminus (lietuvių, istorija, anglų) Lietuvos policijos mokykloje (Klaipėdoje) (www.policija.lt/mokykla/). Viduriniosios ir aukštesniosios grandies policininko kvalifikaciją gali įgyti Mykolo Romerio universitete, Viešojo saugumo fakultete (Kaune), Teisės ir policijos veiklos studijų programoje. Šioje programoje galioja tie patys egzaminai, tik aišku jau pliusas būtų valstybiniai. Taip pat, pagal naują tvarką greičiausiai bus galima įgyti vien tik vidurinės grandies policininko kvalifikaciją Lietuvos policijos mokykloje, Trakuose, baigus policijos veiklos studijų programą, bet kol kas tai nėra dar patvirtinta.

Bet visų pirmą, norint studijuoti sistemoje - privalai būti nepriekaištingos reputacijos, gauti siuntimą iš savo apskrities VPK į centrinę medicininę ekspertizės komisiją (http://cmek.vrm.lt), kuri teoriškai trunka 1-2 dienas, tačiau man užtruko 1 mėn. Taip pat turi atitikti tam tikrą lygį iš bendro fizinio pasirengimo (3km, 100m/10x10, prisitraukimai prie skersinio arba atsispaudimai per 2min) ir tik atitikęs visus reikalavimus - gali mėginti stoti kartu su kitais kandidatais :)

Aš pats asmeniškai studijuoju MRU VSF tai galiu pasakyti, kad mokytis yra ką, bet nėra taip sunku kaip kitose aukštosiose mokyklose. Lankomumas yra privalomas, ypač kovinės savigynos užsiėmimai, taip pat vyksta karts nuo karto tam tikri atsiskaitymai, t.y. 3km, 100m, šuolis į tolį, prisitraukimai prie skersinio, kojų kėlimas kabant prie skersinio. Jeigu kas domina konkrečiau - klausk, pamėginsiu atsakyti :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą