Vartotojo Mr.Lazy pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-15 00:01:10 | Nuoroda

Na as irgi rasiau ta istorijos egza siemet. Ispradziu jis man pasirode sunkokas, bet veliau namie perziurejus uzduotis pakeiciau nuomone. Egzas kaip egzas. Jei jis sunkus, tai sunkus visiems. Vertinama juk procentais. O semestro pazymys toli grazu negarantuoja geru rezultatu egzuose. Man istorijos isejo 8, bet paskaiciaves preliminariai sito egzo balus tikiuosi 83-88 gauti. Uzjauciu kalikus, kurie mokesi datas mintinai ir kitokia nereiksminga info. Daug svarbiau yra gaudytis visose istorijos laikotarpiuose, kad negasdintu jokie saltiniai. O suvokti jei nemoki, tai ir nesimoksi, neiskalsi. Cia NEC(jokiu budu ju negiriu, netobuli tie egzai, bet judama teigiama linkme) pagaliau uzdejo lubas kalikams. Anksciau kalikas, kad ir kokio menko suvokimo galejo per didziules pastangas pasiekti 90+ procentu egze. Dabar tas kalikas auksciau 70-80 nepakils. Juk egzu tikslas atrinkti protingiausius, gabiausius, o ne tuos kurie per paskutinius 2-3 menesius daugiausia laiko prie knygu praleido.  Neuztenka cia vien didelio noro ir pastangu. Tiesiog vieni gimstam protingesni, kiti maziau, o kiti visai buki. Juk negalit visi buti daktarais, teisininkais ar politikais, reikia ir paprastu darbo zmoniu .Taip kad tie kurie cia verkiat nustokit save apgaudinet. Negausit tu 90+ procentu, reiskia jus ju nebuvot verti, nes egzas visiem vienodas buvo. Klausimus kurie is principo yra klaidingi, gali anuliuot. O del tokiu skundu kaip "sitas neieina i programa" jus NEC nepaaiskinsit. Jie geriau zino programa. Ir kaip kazkas sake kai kuriuos klausimus net nezinant faktu galima ismastyti. O gebejimas mastyti ir samprotauti ir skiria kalika nuo zmogaus kuris tikrai kazko vertas.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 10:36:06 | Nuoroda

Gal 3-4 kartus buvo ideta. Ar taip jau sunku paskaityt foruma pirma pries kazka rasant?

Žinutė parašyta: 2009-06-15 10:49:18 | Nuoroda

Neskaudejo, bet kam tas floodinimas bereikalingas?

Žinutė parašyta: 2009-06-15 10:52:54 | Nuoroda
Splatt rašė:
Mr.Lazy rašė:

Neskaudejo, bet kam tas floodinimas bereikalingas?

 Tai kam tu išviso rašai čia? Tik bereikalingai flood'ini...

 Rasau tam kad kita karta paskaitytu pries rasydami kazka. Jei jau nusprendei sudalyvaut diskusijoj, ar tiesiog parasyt kazka, tai buk toks malonus, gerbk kitus ir bent kelis psl paskaityk, kad paskui neapsikvailintum.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 10:59:42 | Nuoroda

Narkasa tu, visu pirma MR prie mano nick, sako tai jog as jis, o ne ji. Antra, ne apie tave kalbu, o apie zmogu kuris numete linka i ta visiem iki gyvo kaulo pazystama vertinimo instrukcija. Blaivykis, tada grizk cia, pasnekesim.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 11:10:48 | Nuoroda
Splatt rašė:

Šiaip blondine pavadinau tavę, nes elgiesi taip pat, kaip ir jos (jei šiame forume yra blodinių - nepykit, įžeist nenorėjau). Kas, kad žmogus dar kartą parašė tą nuorodą į vertinimo intrukciją? Ką tau nuo to blogiau? Psichinę traumą gausi? Išeik į lauką, pasivaikščiok, nes matau stogas čiuožia tau...

 O tu advokatas to zmogaus ar siaip neturi ka veikt? Ir nenukrypk nuo temos. Geriau paaiskink ko uzsiputojai jei matei kad ne tau skirta ta pastaba, jog deretu pasiskaitinet pries rasant? Su teksto suvokimu prastai?

Žinutė parašyta: 2009-06-15 11:18:44 | Nuoroda

Ju nebeturi ka pasakyt ir prie ko prikibt, tai del raidziu stumi? Zema is tavo puses, gedinga... Paskaityk dar karta sita foruma ir paskaiciuok kiek zmoniu laiko  taupymo sumetimais raso be lietuvisku raidziu kaip ir as. Ir gali nebeatrasyt, geriau eik blaivytis kaip pirmai jau siuliau.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 11:20:37 | Nuoroda
Leeee rašė:

na ok,cia rodos apie istorija reikalas turi eit o ne kas ka parase,na nepamate ar pan,kam cia jau waryt,nusiraminkit

 Tai kad kazkaip idomiai dingo po to mano ilgo posto visi peticiju salininkai ir t.t. Maniau kad ims putotis, aiskint koks as savanaudis.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 11:30:49 | Nuoroda
rudy3 rašė:

To Mr. Lazy

Nėra čia ko aiškintis, o kad tu sąvanaudis ir pats turėtum žinot tikriausiai. Nereikia jau taip kabinėtis prie tų kurie teikia informaciją. Ne visi jug nuo pradžių stebi šio forumo skiltį. Dbr dėl tavo kabinėjimosi prasidėjo tikra floodo banga.  

 Na tai baigiam ta flooda ir tesiam apie istorija. Pvz kodel manai kad as savanaudis? Ar del to jog realiai vertinu egzamina ir svokiu jo tiksla? Prilenda cia visokiu fantastu, kurie svaigsta apie tai koks nesaziningas egzas. Visiem jis buvo vienodas. Ir nera cia ko zliumbt. Jei neturit agbumu, nesimoket, tai ir nenorekit ypatingu rezultatu. Suaukit ir prisiimkit atsakomybe uz savo veiksmus uzuot kaltine NEC ar mokytojus.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 11:31:51 | Nuoroda
Saulėgrąža rašė:
Mr.Lazy rašė:
Leeee rašė:

na ok,cia rodos apie istorija reikalas turi eit o ne kas ka parase,na nepamate ar pan,kam cia jau waryt,nusiraminkit

 Tai kad kazkaip idomiai dingo po to mano ilgo posto visi peticiju salininkai ir t.t. Maniau kad ims putotis, aiskint koks as savanaudis.

 Dar miega šalininkai

 Taip. Miega, sapnuoje egza ir verkia per sapnus.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 11:46:53 | Nuoroda
rudy3 rašė:

Nesinori man pradėt iš pradžių apie tuos nereikšmingus faktus, suvokimą ir kitka. Tik vieną pasakysiu, mano nuomone egzaminą padarė labai sunkiu, čia bent man. Nemažai politologijos tiek šaltiniuose, ne vienos tokios svarbesnės temos (pasauliniai, šaltasis, LDK, ATR). Taip NEC turi tam teisę, bet mano nuomone jų vaidmuo šiais metais kuo daugiau pašalinti stojančiųjų. Jug stipendijos tai rodiklis kuris mažina biudžetą. Dar puikiai prisidėjo ta švietimo reforma, kur pakeitė reikalingus dalykus, kai jau abiturientai buvo pasirinkę egzaminus ir jų kaitolioti jau negalėjo. Gaila, kad užsiroviau ant tokio egzamino, nenusisekė burtai.   

 Kokiu budu sunkus egzaminas sumazina stipendininku skaiciu? Juk vienaip ar kitaip geriausieji gauna 100% ar panasiai. Juk stojant nieks neziuri kiek tasku egze gavai. Ziuri tavo procentus. Isikalkit sita dalyka i galva pagaliau. Vienintelis dalykas ka sitas egzaminas pakeis, tai gal siektiek padidins skaiciu tu kurie neislaike(bet labai nezymiai nes kartele vistiek kris).

Žinutė parašyta: 2009-06-15 11:52:10 | Nuoroda

Man sitie visi verksniai del istos VBE 2009 primena tuos kurie prasidejus krizei sturmavo seima. Prasidejo pasauline krize, o jie blemba zygiuoja prie musu Lietuveles seimo ir reikalauja mazesniu mokesciu ir didesniu algu. Cia jums ne komunizmas. Ne valstybe kontroliuoja ekonomika, o mes patys. Lygiai taip pat ir su egzu. Jiem egzas matai persunkus buvo. O gal tiesiog jus tam egzui per prasti esat arba perdaug norit. Svarbu kazka kaltint, ant kazko apmauda isliet. Jokio racionalumo.

Nepriimkit niekas asmeniskai. Cia skirta butent verksniams.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 12:58:33 | Nuoroda
boneka rašė:

as esu verksne, egzaminas man buvo nelengvas, mokiausi daug ir sistemingai, o pasirodziau gan prastai.tu neturi jokios teises sakyti zmogui kad jis per prastas egzaminui. didziausia sdalyka egzaminuose lemia SEKME,jei ka!

 Sekme +-5 balus gali duot. O tai kad tu mokeisi dar nieko nereiskia. Gal tiesiog nesi gabi pakankamai. O jei zmogus neislaike egzamino, tai vadinasi jis buvo perprastas sitam egzaminui. Jei zmogus negavo 90% matyt jis ir nebuvo ju vertas. Viskas paprasta kaip 2x2. Ir nereikia cia kurt visokiu samokslo teoriju. Juokas man ima is jusu tariamo solidarumo. Juk jus visi negausit maksimaliu %. Tai neimanoma. Procentine balu skaiciavimo sistema daro mus visus konkurentais. O tai yra gerai. Nes tik konkurencija skatina pazanga ir tobulejima. O sakyt kad egzo rezultatus pagrinde lemia sekme yra mazvaikiska.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 13:06:39 | Nuoroda
svajotoja_ rašė:

is dalies sutinku su mr. lady, kad cia bereikalingi verkslenimai, manau vis tiek atskleis kiekvieno tam tikra lygi koks bebutu sunkus tas egzaminas. Buvo galima prisigaudyti labai lengvu tasku, vienas dokuemtas buvo lengvesnis, kitas sunkesnis. Reikejo mokytis, ne putotis dabar. Atsiprasau. Na, man asmeniskai irgi nelengvas buvo egzaminas, bet as nekaltinu nieko, gal reikejo daugiau pasimokyt ir butu buve kitaip. Bet...

Tik gal Mr.Lazy, o ne lady. Nes Mr.Lady labai jau iskrypusiai skamba kai isigilini.

As pats daug nesimokinau istos VBE. Datu isvis nesimokinau. Perzvelgiau visas temas mazdaug ir man to pakako. Paprasciausia megstu istorija, ja domiuosi, todel lengviau yra visa svarbiausia info isisavinti.

Beje busimiems 12tokams rekomenduoju istorijos kursus VU KHF. As juos lankiau tik apie 4 menesius, karta i savaite po 3h. Bet jie man labai, labai padejo.

 

Žinutė parašyta: 2009-06-15 13:25:18 | Nuoroda
svajotoja_ rašė:

atsiprasau uz ta Lady, nenorejau tiesiog :D

 Nieko tokio. Smagu matyt kad aplink yra racionaliai mastanciu zmoniu

Žinutė parašyta: 2009-06-15 13:55:31 | Nuoroda
Babilonas rašė:

lrt.lt/news.php?strid=5082&;id=5224617

Steponavičiaus reforma gali neįvykti

 Bloagai. Dabar dar labiau visus subalamutins. Jau buvo dauguma apsiprate su ta krepseliu ideja. Bet cia kaip supratau ne del pacios reformos esmes, o del to jog reikiamu egzu sarasas kito jau po egzaminu pasirinkimo deadline. Kiek zinau tai labai atsiliepe apie medicina galvojantiems. Istorikams nieks lyg ir nesikeite.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 18:03:02 | Nuoroda

 Ese sekanciais metais butu siektiek drastiskas zingsnis. Bet judama tinkama linkme. Dar keli metai ir sakes bus visokiems kalikams.

Pneliai kuri kliedejo apie sekme. Jei tavo silpni nervai, tai jau tavo asmenybes yda. Ji niekur nedings ir veliau gyvenime. Todel tokios savybes, gebejimas susikaupti ir turi atsispindet egzamine. O tai neturi nieko bendro su sekme. Sekme gali buti tame kad tu pvz kazkuria tema geriau moki ir ji tau ispuola arba ne. Mano arkliukas yra I ir II pasauliniai, Prancuzijos revoliucija su Napaleono karais, LDK. Nebuvo nei vienos is siu temu. Butu buve esu tikras jog prie egzo bent 5 balus tikraI dar gauciau. Taciau yra kaip yra. Nematau prasmes verkt. Gyvenime labai daug kas nuo sekmes priklausys. GET USED TO IT!!!

Žinutė parašyta: 2009-06-15 19:49:45 | Nuoroda
saras* rašė:
Mr.Lazy rašė:

 Ese sekanciais metais butu siektiek drastiskas zingsnis. Bet judama tinkama linkme. Dar keli metai ir sakes bus visokiems kalikams.

Pneliai kuri kliedejo apie sekme. Jei tavo silpni nervai, tai jau tavo asmenybes yda. Ji niekur nedings ir veliau gyvenime. Todel tokios savybes, gebejimas susikaupti ir turi atsispindet egzamine. O tai neturi nieko bendro su sekme. Sekme gali buti tame kad tu pvz kazkuria tema geriau moki ir ji tau ispuola arba ne. Mano arkliukas yra I ir II pasauliniai, Prancuzijos revoliucija su Napaleono karais, LDK. Nebuvo nei vienos is siu temu. Butu buve esu tikras jog prie egzo bent 5 balus tikraI dar gauciau. Taciau yra kaip yra. Nematau prasmes verkt. Gyvenime labai daug kas nuo sekmes priklausys. GET USED TO IT!!!

 Eik išsibailvyk filosofe tu. Juokas man ima iš tokių "enšteinų". Pirmame sakinyje pats mali, jog sėkmė- tai kliedesiai, o pabaigoje jau gyenime daug kas priklausys nuo sėkmės. Jei nori pavaizduot labai "krūtą" ir "pastatyt" kitus į vietą būk malonus bent pagalvok ką rašai, nes atrodai mažų mažiausiai juokingai.

 Vienas blaivykis balvoneli. Kliedesiais vadinau tvirtinima, kad didzioji dalis egzamino nuo sekmes priklauso. O kad gyvenime daug ka itakoja sekme yra faktas. Islysk is po tevu sparnelio ir pamatysi.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 19:52:12 | Nuoroda
EzoTao rašė:

Kaip traktuosi nelygu. Tame ir yra sėkmė, jei jau tau paduoda egzamino užduotis iš tavo stipriųjų temų. Be to, nereikia tikėtis, kad ta sėkmės jau kai vožtels, tai visiems be išimties.

 

Išvis, kokia čia lempas diskutuojam. Sukurkit naują temą "SĖKMĖ" ir analizuokit :)

 Tai va butent, kad sekme lemia kazkokia balo dali, bet tikrai ne tokia didele, kad vien ja cia butu galima kaltinti. Ir isvis pirma ant NEC stume, dabar jau sekme matai kalta? Tai gal NEC prakeike jus ar kaip suprast? Visdar ieskot kaltu?(Cia ne tau asmeniskai EzoTao)

Žinutė parašyta: 2009-06-15 19:57:50 | Nuoroda

Kaip grazu is salies stebeti dvieju per istos VBE susimovusiu verksniuku tarpusavio palaikyma