Vartotojo Mr.Lazy pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:06:03 | Nuoroda
EzoTao rašė:
zazunas rašė:
Rutelle1 rašė:

Cia ne racionaliai mastantieji, o tiesiog pasyvieji. Pavyzdziui, man nereikia istorijos, ja laikiau tik siaip, bet negaliu tyleti, jei matau nesamone. Egzaminu programoje vienas malimas, reiskiantis, kad abiturientas turi buti kone profesorius, gebeti VISKA. Jei jus tokie, valio - nesistebiu, kad viskuo patenkinti.

 Miela Rutele, tai jeigu tau nereikia istorijos, tai kam tas triuksmas? Profesoriai kaip sakai, taip, jie sau pasidarys ir gaus turbut gera %, bet atsimink, kad cia % sistema ir kiti, kurie padare blogiau, gaus truputi mazesni procenta, bet nebus, kad gudrieji 100%, o kiti tik nuo 80% prasides. Visi gaus atitinkamai savo dali, o sprendziant is visu skundu, tai net padares 20 klaidu, gausi 80% ar daugiau, tad kam verkti?

 Pernai surinkęs 80 taškų (praradęs 20) gavo apie 95 proc. Tas praradimas, kas yra baisiausia, priklauso ne tik nuo lentelės, bet ir nuo vertintojo nuomonės.

 Kuriam klausime konkreciai nuo nuomones priklauso?

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:12:03 | Nuoroda
EzoTao rašė:

Ne tiesiogiai ir visiškai, bet dalinai - taškų maksimalus skyrimas. Ir su partizanų bangomis (pagrindinių ir šalutinių bruožų atskyrimas), ir pasamprotaukite, ir tas paskutinis. Čia truputį veikia ir žmogiškasis faktorius vertintojų: nuovargis, asmeninis požiūris, noras pasirodyti labai griežtu ir tt.

 Na del to tai sutinku. Bet juk visada sitas zmogiskasis faktorius galioja.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:13:01 | Nuoroda
rudy3 rašė:

Man tai šie egzaminai, bent testas tik ir parode kad butina kalti. Is bendro isprusimo visokiausiu Plehaviciu, metriku bei konstituciju neprisiminsi, nes viskas susimaisys. Gerai uzteks jau tu demogogiju, jau seniai neima pyktis del to egzamino, tiesiog sunku kazkaip atsilaikyti nuo jusu provakaciju. Taika, bus dar tu tragisku egzaminu, jums tikiuosi irgi :D

 Ne kalt reik, o atmetimo budu ismastyt.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:18:11 | Nuoroda
indzia rašė:
Mr.Lazy rašė:
rudy3 rašė:

Naujovės sakai? O mokymo programoje irgi buvo naujovės? Kažkaip nepastebėjau. Kaip man pasisekė gyvenime - krizė bei mokslo naujovės. Mes pasirodo bandomieji triušiai. (Ironija)

Istorija nėra iškreipiama? Istorija tai dalykas, kurį labiausiai iškreipia. 

 Mokymo programos tikslas tau suteikt zinias, o kaip jas panaudoti sugebi, cia jau tavo problemos. Ne viska galima iskalt, ne tie jau laikai, aciu dievui.

 kas tau cia su tuo kalimu? gal trauma kokia? as pavyzdziui zaviuosi zmonemis, kurie sistemingai sugeba mokytis ir netingi kalt. Ir jeigu tau atrodo kad tai lengva tai permastyk. Visi mes skirtingi ir ne visi gal tokie gabus kaip tamsta, kad ismastyt viska tik is logikos galetume. Todel kai kuriem reikia pakalt, ir kas cia blogo?  Plius jei neklystu, ar tu ne i teise nori stot? Tai teise ar ne kalimo mokslas? Sausi faktai ir t.t? arba ka apie medikus tada sakai? Manai jie ten viska ismasto logiskai? Yra dalyku, kuriuos tu tik iskalt gali, nieko ten neprimastysi. Tai keisk mastyma, kad kala lopai ir kad tai vaje kaip lengva ir zema.

 Kalt nelengva. Kalt sunku. Viskas ka tu sakai butu tiesa, bet yra vienas bet... Egzu tikslas atrinkti geriausius, gabiausius, o ne tuos kurie daugiausia kala. Lietuvai reikia protingu zmoniu, o ne  kaliku bereikalingos informacijos pilnom galvom. Nieks jums kalt nedraudzia, nieks nesako, kad tai blogai. Bet jus matot kokius rezultatus tas kalimas atnesa.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:20:32 | Nuoroda

Ir as i politologija stosiu, o ne i teise. Politologija su kalimu nieko bendro neturi. Niekada nekaliau ir nekalsiu, nematau prasmes. Vienintelis man priimtinas info isisavinimo budas yra suvokimas, man nereik informacijos kurios as pats nesuprantu ir nesugebu ja naudotis.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:22:59 | Nuoroda
rudy3 rašė:

Mr. Lazy

Pz nu tu privedi mane prie šios diskusijos. Ką tu blin atmesi jei nežnai nei metrikų datos, nei uosto, nei pašto. Trudna spomnit kak neznaješ. Kokia logika, jei tu to nežinai. O karto perskaityti pvz apie Plehavičių neužteks, gal pas tave "fotogrfine atmintis", tokių Plehavičių yra divizijos, bei tokių įstaigų taip pat. Aš kaip ir tu bandau atmetimo būdu, tačiau kai nekreipi demesio į menkniekius tai jų ir nežinai.

 Jei nezinai Plechaviciaus, tai zinai gal kitus tris. Tada atmetimo budu darai. Simple.

Ir dar karta pabandykit suprasti. Ne egzaminas turi nusileist iki jusu gabumu lygio, o jus turit pasitempt jei norit atitinkamu rezultatu. JUK TAME IR YRA KONKURENCIJOS PRASME.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:24:37 | Nuoroda
Rutelle1 rašė:

To zazunas:

Tiesiog tokio tipo užduočių, kurios prašė „išskaityti“ buvo per daug, manyciau. Tikrai jau i lietuviu teksto suvokima panėšėjo.. Istorija visų pirma yra faktų - datų, įvykių mokslas, šios žinios ir turėtų būti patikrinamos per klausimus. Žinoma, valstybiniame egzamine tokių tiesioginių paklausimų kaip „Kada tas ir tas?“ nereikia tiketis :D

Partizanų kovos apima palyginti neilgą laikotarpį, aštuonerius metus. Manau, buvo galima padaryti taip, jog apie juos klausimų būtų buvę mažiau, nes dabar buvo kone pusė :) vietoj to kitos temos supratimą galima patikrinti. Na, bet buvo kaip buvo.

 

 Pagal tavo logika didziausia egzo dali turejo sudaryti saltiniai is akmens amziaus, nes jis juk kurkas ilgiau truko, nei senoves istorija, viduramziai ar naujieji laikai.

Ir dar karta kartoju, ne ziniu patikrinimas cia jums. Brnda jusu tikrina.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:32:18 | Nuoroda
indzia rašė:

nu bet tu idomus :) skaitant susidaro ispudis, kad vos ne, jei jautiesi gabus tai gali net nesistengt ir nesimokint. Buvo geras straipsnis internete "graft not genes bring success" bet niekap nerandu. JIs kaip tik ir buvo apie tai, kad ar svarbiau darbas idetas ar gabumai :) na velgi cia prie krastutinumu einu, bet as manau, kad stengdamasis ir kaldamas neretai daugiau pasieksi, nei tas kuris vien tik ant gabumu laikosi :)

 Ka tu pasieksi? Egzus geriau islaikysi? Suprask kad Lietuvai ir darbdaviam nereikia kaliku, reikia gabiu zmoniu. Todel VBE( abiturientu skirstymas pagal gabumus) ir kinta orientuodamasis i gabiuosius, o ne i kalikus. Mokykla baigesi. Tikram pasaulyje kalimas tau nepades ir viskas bus ne pazymiais vertinama.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:34:41 | Nuoroda
mellisa rašė:

MR. Lazy, su daugeliu tavo issakytu minciu sutinku, bet kiek tu gali sakyti tapati... egzaminas atrenka geriausius, gabiausius ir t.t. Ir kiekviename tavo poste jauciasi ta gaidele, kad save butent tokiu ir laikai... paciu geriausiu ir gabiausiu . As ir pati nemegstu kalti, bet kartais reikia ir pazubrint. ( pvz as labai megstu poezija ir man patinka kiekvienai gyvenimo situacijai pritaikyt koki eilerasti, todel kalu juos mintinai)  O tu... jau tavo nic'as pasako, kad jeigu ir tektu mokytis ka nors mintinai, tai paprasciausiai tingetum... Zazunas irgi tokios nuomones, bet jo postuose nejauciama jokio pasiputimo ar sarkazmo, todel pagarba tau Zazunai uz tai :)

 Ta pati per ta pati rasau nes zmones matau niekaip neisikerta ir toliau savo varo. O pasikeles tikrai nesu. Tiesiog esu tiesmukas. Kaip mastau taip ir sakau. Man nelabai rupi ar mane laikys pasikelusiu ar dar kazka. Isdestau savo nuomone kaip moku. O gabus as ar ne rezultatai parodys.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:35:38 | Nuoroda
saras* rašė:

Čia toks vienas veikėjas arba arba tik apsimeta proto invalidu, arba jis toks ir yra:) 

 Sarai tau cia jau nebera ka veikti. Baigem su neargumetuotais stumimais. kai galesi pagrizt savo sapaliones, atda sugrizk.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:37:33 | Nuoroda
Rutelle1 rašė:

Mr Lazy, kokia cia branda aštuoniolikos :D nebent tau jau daugiau gal, matyti, kad nerealiai subrendęs esi :D sėkmės politikoje, jau matau švietimo ministru, kuris sakys: „Dar pasunkinkit tiems žiopliams egzaminus!" :D

 Zmogus bresta iki pat grabo lentos. tai vyksta etapais. 18-19 metu kuomet baigiama 12 klasiu yra vieno is tu brandos etapu pabaiga.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:39:53 | Nuoroda
saras* rašė:
Mr.Lazy rašė:
saras* rašė:

Čia toks vienas veikėjas arba arba tik apsimeta proto invalidu, arba jis toks ir yra:) 

 Sarai tau cia jau nebera ka veikti. Baigem su neargumetuotais stumimais. kai galesi pagrizt savo sapaliones, atda sugrizk.

 O tu, mažasis nevykėli, jautiesi užkalbintas?

 Tau maziausia turetu rupeti kaip as jauciuosi. Netersk forumo. Neidomu man su tavim veltis i asmeniskumus. Tu manes nepazysti, as taves irgi. Tai gal apsiribojam diskusijom apie VBE kaip kad as ir kiti normalus zmones darem iki tau pasirodant.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:42:00 | Nuoroda
mellisa rašė:

tai tu labai gerai apie save galvoji... gabus as ar ne rezultatai parodys? negi tu is tiesu manai, kad egzaminu rezultatai is tiesu parodo gabumus? Man atrodo, kad is tiesu gabiu zmoniu yra tik vienetai ir net ne kasmet tokie gimsta... As net uz visus savo 5 VBE surinkusi 100 nelaikyciau saves gabia, o tu ... nu gal ir gabus?  

 Tu gal maisai biski savokas gabus ir genijus. Tu ir esi gabi, as gabus, visi gabus. Tik visu gabumai ir ju lygis skiriasi. O egzanibai gal ir ne idealiai, bet visgi daugmaz atspindi tuos gabumus.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:43:15 | Nuoroda
sutherland rašė:

as pritariu ponui tinginiui. Kalimas sudas, as kaip mokaus niekad nesistengiu iskalti, nes bevertis dalykas. Kokia nauda bus is zmogaus kaluno? Byb**, ne nauda. Mokydamasis istorija bandziau suprast kodel, kas, kaip, kas privede prie to ano, o ne data, iskaltas ivykio sakinys ir t.t. CIa puse susirinkusiu turbut taip dare. Nesupranu ir del ko nepatenkinti egzu tiek daug :O Juk kaiptik reikia dziaugtis kad neliepia to, kito ivykio tikslios datos ir sausai taip visko...  Per saltinius bande issiaiskinti kaip mokinys geba mastyti apie ivykius, kaip vertina, ar supranta kas daresi. Jus noretumet tokio sauso egzo? As ne, nes bredas tikras butu.

 AMEN zmogau.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:45:12 | Nuoroda
indzia rašė:
Mr.Lazy rašė:
indzia rašė:

nu bet tu idomus :) skaitant susidaro ispudis, kad vos ne, jei jautiesi gabus tai gali net nesistengt ir nesimokint. Buvo geras straipsnis internete "graft not genes bring success" bet niekap nerandu. JIs kaip tik ir buvo apie tai, kad ar svarbiau darbas idetas ar gabumai :) na velgi cia prie krastutinumu einu, bet as manau, kad stengdamasis ir kaldamas neretai daugiau pasieksi, nei tas kuris vien tik ant gabumu laikosi :)

 Ka tu pasieksi? Egzus geriau islaikysi? Suprask kad Lietuvai ir darbdaviam nereikia kaliku, reikia gabiu zmoniu. Todel VBE( abiturientu skirstymas pagal gabumus) ir kinta orientuodamasis i gabiuosius, o ne i kalikus. Mokykla baigesi. Tikram pasaulyje kalimas tau nepades ir viskas bus ne pazymiais vertinama.

 Aj zodziu tuscia diskusija. Visiskai nesupratai manes, visiskai :)

 Supratau. Nepyk. Kai kuriose srityse reikia pakalti. Mokykloje kalimas kartais irgi pasiteisina. Cia kiekvieno zmogaus individualus pasirinkimas. Tiesiog IMO info suvokimas turi savo pranasumu pires kalima. Taika.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:48:13 | Nuoroda
saras* rašė:
Mr.Lazy rašė:
saras* rašė:
Mr.Lazy rašė:
saras* rašė:

Čia toks vienas veikėjas arba arba tik apsimeta proto invalidu, arba jis toks ir yra:) 

 Sarai tau cia jau nebera ka veikti. Baigem su neargumetuotais stumimais. kai galesi pagrizt savo sapaliones, atda sugrizk.

 O tu, mažasis nevykėli, jautiesi užkalbintas?

 Tau maziausia turetu rupeti kaip as jauciuosi. Netersk forumo. Neidomu man su tavim veltis i asmeniskumus. Tu manes nepazysti, as taves irgi. Tai gal apsiribojam diskusijom apie VBE kaip kad as ir kiti normalus zmones darem iki tau pasirodant.

 Tai kad tu ne apie VBE diskutuoji, o demonstruoji savo kvailą, per visus galus trykštančią aroganciją ir tariamą genialumą. Duok Dieve tau pasiimt tą šimtą iš istorijos ir pasinaudot neišsenkamais proto ištekliais.

 Prie ko cia as. As esu tikras kad sitoj temoj lankosi ir kurkas uz mane gabesni zmones. Nesitikiuas to 100. Tiesiog gincijames del VBE paskirties ir geresnio budo jam ruostis.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:51:08 | Nuoroda
zazunas rašė:

Gerai, baikim pykcius ir prieikim vieningos nuomones. Egzaminas buvo suktas ir netradiciskas, egzamine pasitaike klausimu, kurie yra per sudetingi paprastam abiturientui, kuris nelaiko istorijos savo megstamiausiu dalyku ir papildomai i ja nesigilina, kitaip sakant, neiseina uz programos ribu. Kaip jau anksciau minejau, del nekokybisko egzamino parengimo, buvo galima prarasti maximum 10-15 tasku, bet del to nukencia VISI VIENODAI. O visa kita yra NEC'o valioje, pries pora dienu rasiau, kad egzamine buvo klausimu is 9.10.11.14.15 programos temu ir dar turbut kazka pamirsau, tad reiskia, jog tikrai buvo galima tai ismokti.

Jeigu del NEC'o klaidu kazkas kentes, tai kentes visi, nes visu salygos buvo vienodos.

 Dedu parasa po situ.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:53:06 | Nuoroda
indzia rašė:

Mes cia isvis apie ka? Apie kalimus? Jau taip suabsoliutinot, kad ziauru. Apskritai kiek jus tokiu kaliku pazistat? As viena is savo klases turiu, kuri yra tikrai gabi, bet ir tikrai daug stengiasi, ir kaip pagal jus daug KALA, bet ir rezultatas yra, ne viena olimpiada laimeta ir kiauras desimtukas nuo pradiniu klasiu. Ir zinot kur ta kalike nueis? Ogi istojo i Amerika, gaus visiska finansavima, ir mokysis ten, kur metai 50 tukst. doleriu kainuoja. Taigi buk gabus kiek nori, bet jei neidesi pastangu ir darbo, tai kazi ar tie tavo gabumai kam rupes. Zodziu isvis grybaujam jau cia i lankas.

 Kad reik moketi savo gabumus panaudot, tai cia faktas. O kalimas dar niekam nepakenke. Tiesiog galima ir kitaip mokintis.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:55:54 | Nuoroda
bembinas rašė:

is vienos puse pritariu mr. lady, kad pasibaige kaliku laikas. Nes dabar kalikai, nors ir nemoka ten kokios matiekos, vis tiek ja kala iki paraudonavimo, vietoj to, kad mokintusi, ta sritis, kuri jiems traukia ir kur kazka sugeba. Is kitos puses, tai jei gauni klausima ir jame nieko nenutuoki, tai logiskai neismastysi, bet tame ir yra istorija, kad norint is jos gerai gauti reikia ja dometis, o ne tik prie knygos sedeti. Jeigu negausit 100%, tai vadinasi jus to ir neverti, daugiau domekites, skaitykit(bet nebutina kalt atmintinai knygos), va tada gal ir jums pasiseks, apie visu cia verkslenima jau nebekalbesiu, nes apie tai jau daug kartu sakiau tuo paciu minejau, kad egzas, buvo toks kaip ir anksciau, tik vat dabartiniai abiturientai per daug ispindeja, nieks niekad neverkslendavo, tiek kiek sita karta. As pats bbz kiek klaidu padariau, bet nekaltinu neco, nes pats zinau, kad mazokai ta istorija domejaus ir t.t

 Vikas cia ok ka tu pasakei, tik buk zmogus, ne lady, ne lady, o LAZY - tinginys.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 23:01:25 | Nuoroda
jurgi4ka rašė:

Mr.Lazy------------>nesimato, kadtu tinginys, nes vis ta pati per ta pati rasai, kazka irodineji, vos ne apsakymus kuri.uchh, gaila tokiu zmoniu.......

 As dabar fule ziuriu ir tuo paciu rasau. Tinget nete kazka parasyt, tai cia jau labiau koma, o ne tingejimas butu.:D