VU bendrabutis
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-08-07 14:15:17 | Nuoroda
Mergyteee šiandien 13:58 Kada ir kur bus paskelbti sąrašai, kad gavo bendrabutį, nes kitur, kiek žinau, jau paskelbta... tai va..sarasai bus liepos 15 - 14 www.bustas.vu.lt
Žinutė parašyta: 2008-08-07 19:32:13 | Nuoroda
tai va..sarasai bus liepos 15 - 14 www.bustas.vu.lt Turbūt ne liepos, o rugpjūčio Kiek skaičiau, tai po rugpjūčio 15 turėtų..
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-07 19:34:57 | Nuoroda
Kur tu taip skaitei? Man atrodo IKI 15 dienos
Žinutė parašyta: 2008-08-07 19:44:02 | Nuoroda
meema, skaičiau http://www.bustas.vu.lt/index.php?tpc=0&ln=lt&new=88 Parašyta taip: Jau po rugpjūčio 15 d. žiūrėti internete http://www.bustas.vu.lt ar paskirta vieta bendrabutyje pagal jūsų specialybę.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-07 19:51:27 | Nuoroda
Ten pat parašyta ir "Sąrašai gavusiųjų bendrabutį bus paskelbti internetiniame puslapyje iki rugpjūčio 15 d. "
Žinutė parašyta: 2008-08-07 22:02:39 | Nuoroda
Tai galima pasirinkt sau labiau patinkantį variantą
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 14:06:24 | Nuoroda
gal zinot ar galima sumoketi uz bendrabuti pervedant pinigus per kompa?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 16:32:33 | Nuoroda
Taip, už bendrabutį galima mokėti darant banko pavedimą internetu. Aš išties net esu nustačius, kad man automatiškai kas mėnesį padaro tą pavedimą, tai ir rūpintis nereikia:) Šiaip gyvenu niujorke, saulėtekio al. 6. Pas tave gali bet kada apsinakvindinti draugai, tik reikia parašyti prašymą ir duoti, kad jį adminas pasirašytu savo darbo metu, tad jei planuojat, kad pas jus atvažiuos kas savaitgaliui, pasirūpinkit prašymu jau penktadienį;) Šiaip, labai nenorėjau į bendrabutį, o dabar net ir nelabai noriu išsikraustyti. Aišku, yra tie minusai, kad pvz.: norėtųsi turėt savo vonios kambarį, kur galėtum laikyti pasidėjus visus daiktus ir nesitampyt kaskart, ar turėt savo tualetą, kur galėtum atsipūtęs atlikinėt gamtinius reikalus, nes kartais statybininkai juos apdergia. Taip, didžiausias minusas - statybininkai. Bent niujorko barakuose kiekbienam aukšte yra kambarys, kurį barakas nuomoja statybininkų firmoms ir tie ten gyvena, tad kartais pridaro netvarkos, ar kabinėjas. Bet jei kažkas tokio vyksta, ar matai juos geriančiu, iškart rašai skunda adminui ir juos meta lauk. Maniau, kad bus sunkiai priprasti gyvent mažai patalpoj su dar dviem asmenim ir bijojau, kad ant kokių nenormalių neužsiraučiau, bet nepaprastai pasisekė su kambariokėm. Visos trys pirmakursės ir daug bendrų paskaitų turėjom, tai užrašais vis dalinomės. Pernai visiems buvo duotos visiškai naujos geros lovos ir čiužiniai, o virtuvėse nupirktos naujos viryklės su orkaitėm (senųjų orkaitėmis nebuvo jau galima naudotis). O šiaip smagu, kai tingi gamtis valgyt, kambariokė pagamina abiem, kai ji tingi ar mokos, pagamini tu. Naktim būna atsibunda viena ir sumuštini gamintis pradeda, tada kita užsimano, o galiausiai ir trečia solidarizuojasi. O dar jei prie sumuštinių alaus pasiimi:) Studento šaldytuve visada turi būti bent butelis alaus O jei nebūna ir užsimanai, tai nakti kapoji iki lukoilo. Kadangi gyvenu 11 aukšte, o po 23val. liftai išjungiami iki 6val. ryto, tai ir lipi naktį 11 aukštų žemyn ir 11 aukštų aukštyn dėl išganingojo alaus, bet ką, išsportuoji visas kalorijas gaunamas su alum Ai, gyventi gerai, išmoksti ir savarankiškumo ir labiau ieškoti kompromisų bei prisitaikyti prie kitų, ko gyvenime tikrai dar daug kur prireiks O ir tūsai barake geri būna, bet išsimiegot netrukdo;) Žodžiu, lauksim šviežio kraujo. P.s. jei norit su kažkokiu asmeniu konkrečiai apsigyventi, atvarykit iš pat ankstyvo ryto, tada dar būna laisvų pilnai kambarių, ar kur po dvi laisvas vietas ir prašykitės. Aš tai buvau nuo 7val. ryto jau prie admino durų ir rinkausi, kas man padoresni atrodė, ir, manau, išsirinkau geriausią variantą, kokį galėjau Jei dar kas domintų, drąsiai klauskit, nesivaržykit
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 16:54:12 | Nuoroda
Ačiukas už nuotaikingą pasakojimą O ar nestringas tas liftas..? Nes jei stringa, turbūt aš ne tik naktį, bet ir dieną nors ir 16 aukštų laipiočiau
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 17:58:43 | Nuoroda
Ooo, labai išsamiai parašei apie baraką, ačiū O tarkim kiek dušų ir tulikų vienam aukšte būna? Didelės eilės iš ryto?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 18:04:01 | Nuoroda
man toks klausimas iskilo, ar imanoma apsigyvent su draugu? jis ne studentas. jei imanoma, tai su kuo reik derint klausimus? kas ten kaip?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 18:51:10 | Nuoroda
Na, bent Niujorko barakuose aukšte yra 2 dušai ir 4 tūlikai. Vienam koridoriui po dušą ir 2 tūlikus. Iš viso, dušas ant 6 kambarių, na ir dar statybiorams, bet jie keliasi 5 ryto, tai kaži ar problema:) Į dušus eilės laukt nebūna. Nieks nestovi į eilę sustoję, tik klausai prie durų iš kambario, kai išgirsti, kad užsuka vandenį, ir leki tekinas. Bet maximum kokias 15min gali tekt palaukti. Jei labai skubi eini ar į kitą pusę, ar į kitą aukštą palipi. Na ir viena bandra virtuvė aukštui. Liftai, na, kiek žinau, yra strigę porą sykių, bet viduje nieko nebuvo:D šiaip dėl 15 aukšto nesu tikra, bet 16 tai gyvena baltarusiai studentai, kurie čia kalbas mokos kažkokias ar ką ten, tai viršutinių pačių aukštų negausit. Dėl apsigyvenimo kartu su kažkuo, kas nestudijuoja, kiek sudėtingiau. Šiaip yra tokių, kas ne iš mūsų univero gyvena, bet jie ateina rudenį, kai kas nors neapsigyvena ir lieka laisvų kambarių, ar jei kas vidury metų išsikrausto, tada gali eiti pas adminą ir tartis, kad tas žmogus tam kambary, kur yra laisva vieta, galėtų apsigyventi. Kad būtų laisvi dviviečiai kambariai, tai išvis retenybė, daug porų, norinčių kartu apsigyvent laukia, kol atsilaisvins koks. O šiaip kiekvienam aukšte yra po 2 dviviečius. Mano viena draugė gyvena tokiam, tai šiaip gal ir nieko, bet turi tokią trauminę kambariokė, kad ją užmušt norisi, ir adr dviviečių minusas, kad jie yra kambiniai kambariai, tai žiemą velniškai šalta būna. Jei turėsit galimybę rinktis, imkit ne kampinius kambarius, nebent per stebuklą pasitaikytų dvivietis kambarys, o jūs butent dviese norit gyventi. šiaip dar yra galimybė kita apsigyventi dviese. tarkim, jei iš kambario išsikrausto vienas asmuo, o kažką nori atkraustyti, tai galit su tuo išsikraustančiu, arba su tuo, kas gavo baraką, bet neketina jame gyventi, susitarti, kiad pasirašytų sutartį, jog neva gyvena, o gyventi dviese ir mokėti nuomą perpus už tą trečiąjį. O jei išsikrausto ir tuo metu nėra norinčių atsikraustyti, galite eiti pas adminą ir pasirašyti sutartį, kad dviese mokėsit daugiau bet tik iki kitų mokslo metų pradžios ir mokėsit po daugiau. Na, o dėl ne studentų, tai sakau, galima tartis tik jei lieka laisvų kambarių. Bet mažai tikėtina, kad liktų kambarys, kur būtų dvi laisvos vietos, kad galėtumėt kartu gyventi, nebent ten jau paskui tartis su žmonėm, kurie gauna barakus ir nenori ten gyventi, kad taviškis draugas gyventų kito žmogaus vardu... Kas labai nori, randa būdų...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 20:39:23 | Nuoroda
Ar yra kambariuose kriauklės? Kaip dar lieka vietos apnakvindint draugę? Įsivaizduoju, kad ploto ir taip mažai...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 20:51:04 | Nuoroda
Ne, kriauklių kambariuse nėra. Yra trys kriauklės prie dušo. Na, draugę gali apnakvindint, kai kambariokė kuri išvažiuoja, arba, nors lova ir vienvietė, bet labai norit galima dviese tilpti, ar, jei gerai sutari su kambarioke, galit susistumt lovas, kai labai reikia ir tryse laisvai telpi:)
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 21:03:05 | Nuoroda
Supratau, dėkui už info
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 22:09:38 | Nuoroda
Man čia įdomu pasidarė - nuo kada saulėtekis įgavo niujorko pavadinimą ir kokiais tiksliais tai buvo padaryta?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 22:21:31 | Nuoroda
oho kad prirasei cia : ))))) noreciau ir as is tiesu niujorke gyventi,man ten atrodo taip linksma, o db didlaukio barake gyvenu,tai uzsileidau muzika karta garsiau - atejo barzda ir vos is barako neismete ;D nesamone kokia tai. o kaip pervesti tuos pinigus ten..?parasyti saskaitos numeri toki pati kur ant atsiskaitymo lapo buna?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-09 22:31:18 | Nuoroda
Na, saulėtekyje yra Niujorkas ir kamčiatka. kamčiatka kaip pats galas miesto seniau buvo ir užvadinta, kad kaip Rusijos Kamčiatka - pasaulio pakraštyje. O Niujorkas jau irgi nuo seniai, nes 16aukščiai šiti barakai seniau buvo toks aukščiausių namų susigrūdimas, užtai ir užvadinta Niujorku - daugiaaukščių studentu miesteliu.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-10 15:36:40 | Nuoroda
O kuris cia is ju yra sauletekio 6 ? O kamciatka tai skurdi.turbut del to taip ir pavadinta
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-10 17:44:43 | Nuoroda
saulėtekio 6 yra mano namai na, Niujorkas
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą