Vartotojo PsicLt pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-02-20 23:55:43 | Nuoroda

Sveiki gyvi, abiturientai ir iš anksto besidomintys,

Kadangi užmačiau ne vieną klausimuką, liečiantį psichologiją, sociologiją, socialinį darbą ir filosofiją - kviečiu užsukti į www.filosfsa.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=67&Itemid=70 - Filosofijos fakulteto Studentų atstovybės tinklalapį ir būtinai užklausti neduodančių ramybės klausimų pačių studentų, nurodytais kontaktais (ar tai būtų klausimas apie auditorijos sienų spalvą, ar filosofijos srovių subtilybes).

Sėkmės renkantis! 

Žinutė parašyta: 2011-05-24 03:17:07 | Nuoroda

Įdomus komentaras :))) Naujausios programos, matyt, SPSS turima galvoj sociologijos atveju? VU, kaip bebūtų keista, ja irgi naudojamasi. Apie naujausius vadovėlius taipogi nesupykit VDU atstovai, bet mokykloj reiktų šnekėt, ne universitete. Mokslinė literatūra universitetų bibliotekose yra tokia, kokią išleidžia ant mūsų Lietuvėlės, nes ypač sociologijos tų knygų išverčiama išties nedaug ir naujausią supirkti ne tokia ir problema.
Temos autorei : šiaip, jei domėjaisi nors kažkiek sociologija, pažiūrėk kokie dėstytojai dėsto paskaitas VU Filosofijos fakultete - jų indėlis į Lietuvos sociologiją bei pasiekimai kalba patys už save.
Kas liečia tvarkaraščio lankstumą... VU sociologijoj bendrojo lavinimo dalykai ir specialybiniai kertiniai dalykai yra privalomi, tačiau nuo trečio semestro kas semestrą renkiesi vieną dalyką iš tarpdisciplininio arba specialybinio sąrašo (pradedant lyčių studijomis, baigiant žiniasklaidos publikacijų analize) bei vieną laisvąjį dalyką (dalyką bet kuriame VU fakultete, kad ir prancūzų kalbą ar kokią tai alergologiją). Ar reikia dar daugiau lankstumo? Subjektyvu, bet man asmeniškai tikrai ne - stuburas ir eiliškumas studijų programoje turi būti :) 
Kaip jau minėjau, visa reikiama mokslinė literatūra yra bibliotekoje, kuria ir šiaip galima didžiuotis dėl publikacijų, knygų, žurnalų, audio/video gausos. Šito dalyko tikrai daugiau, nei studentai geba aprėpti :)
Sunku į vieną žinutę sukišti daug aspektų. Pats esu iš Kauno ir į VU ne dėl kažkokio pseudoprestižo stojau - čia tikrai visai gerai, reikia turėti tik noro mokytis. Jei domina išsamiau, užsuk į www.filosfsa.lt - rasi konsultuojančių studentų kontaktus. Tebūnie po vieną žinutę iš abiejų universitetų ;)

Žinutė parašyta: 2011-05-26 16:30:39 | Nuoroda

Skirtumas tarp fakultetų tik administracinis ;) Filosofijos fakultete taip pat studijuoja psichologai, soc.darbas ir filosofai. Norėčiau priminti, jog sociologijos mokslui, kaip ir ne vienam socialiniam mokslui, filosofija yra artima, labai artima ir neatskiriama jo dalis. Bet kuriuo atveju, studijuoti seniausiame VU fakultete yra miela (dar turint omeny, kad jis pačioj Vilniaus senamiesčio širdy :)).
O pirmais metais, pirmą semestrą bendraujame su visomis specialybėmis - pirmą semestrą pirmakursiai išklauso psichologijos, filosofijos ir sociologijos įvadą bendrai visi (vieninteliai dalykai srautinėse auditorijose - šiuo atveju mažas skaičius specialybių fakultete yra pliusas). Sociologai dar išklauso politologijos įvadą, aukštąją matematiką (pasiruošimas statistikai - sociologo darbo įrankiui:)), specialybinės anglų kalbos pirmąjį semestrą, kurios trys semestrai taip pat privalomi. Vėliau specialybės po truputį pradeda specializuotis į savas sritis, taigi kartu klausome tik tarpdisciplininius dalykus (dažniausiai kokį 1 per semestrą su kuria nors viena specialybe ar jos dalimi).

Su užsienio literatūra problemų taip pat neturime. Dar kartelį kyštelsiu trigrašį kaip studentas, neatsakingas už PR bendrai : sociologija pakankamai jaunas mokslas, ypač jaunas jis Lietuvoje. Skatinti universitetai gali kiek ir kaip nori, bet lietuviškos sociologijos literatūros tikrai nėra daug, tad anksčiau ar vėliau (dažniausiai anksčiau :D) tenka susidurti tiek su straipsniais, tiek su monografijomis ir vadovėliais. Tad gal šitą dalyką kiek neteisinga būtų pateikti kaip pliusą ar minusą.

Studijų programos dalykai (gali būti pasikartojimų, nes atnaujinta buvo studijų programa prieš kelis metus ir 3-4 kurso studentai dar mokosi pagal seną programą):
www.fsf.vu.lt/dokumentai/studijos/Programos/ksociologija_r10.doc
www.fsf.vu.lt/dokumentai/studijos/Programos/ksociologija_p11.doc
Žvaigždute pažymėti pasirenkamieji dalykai.
Dviem žvaigždutėm - laisvas dalykas, kurį gali pasirinkti bet kuriame fakultete.



 

Žinutė parašyta: 2011-06-18 17:34:48 | Nuoroda

 Vargšą..? Kuo? :)

Žinutė parašyta: 2011-06-21 10:54:24 | Nuoroda

 Konspiracinė teorija kokia tai :) Iš serijos Kubilius, pedofilų klanai ir kiti blogiečiai bando "vargšus" studentus išmelžt. Juos gi taip skriaudžia ;(
Prioritetų sąrašas dėl to ir yra prioritetų, kad žiūri nuo pirmos įrašytos vietos iki paskutinės. Jei nepateksi į VF su savo stojamuoju balu ir būsi iškart po to įrašęs VNF, tai natūralu, jog žiūrės į jį :)

Žinutė parašyta: 2011-06-24 00:10:49 | Nuoroda
Vilius02 rašė:

--> psicLt  deje, tame ir beda, kad ziuri ne visa tavo pasirinkta spec. sarasa, o nuo virsaus i apacia, ir i kuria patenki zemiau nebetikrina :x

 Dar kartelį - natūralu, kaliega ;) Sąvoka "prioritetų sąrašas" ir reiškia, kad surašai tokia tvarka, kad aukščiau esantis punktelis būtų trokštamas labiau, nei žemesnis. Jei užrašei, kad mokamuose politikos moksluose nori labiau studijuoti, nei nemokamose teisės studijose, tai niekas po tamstos kišenę nesiknis ir nežiūrės ar išgali susimokėt. O sąrašą juk gali sudaryt kaip nori.

Žinutė parašyta: 2011-07-27 23:39:03 | Nuoroda

Sveikinu, mieli fuksiukai ;)
Kas yra sociologija - sudėtingas klausimas ir į vieną sakinį sunkiai atsakymas sutelpa (na, nebent Jus tenkina "mokslas apie visuomenę", kas iš esmės nieko nepasako). Taip, kad pratinkitės, jog iš pradžių Jūsų klaus kas ta sociologija, Jūs dorai atsakyti ir negalėsite... Bet palaipsniui šitą "spragelę" užtaisysit :)
Iš anksto pavydžiu Jums visų naujovių, kurias patirsit. Kaip kažkada tarstelėjo vienas pažįstamas - "Jūs ten gaunat ne profesiją, Jūs gaunat išsilavinimą". Taigi, dar kartelį - sveikinu.

Žinutė parašyta: 2011-07-27 23:50:21 | Nuoroda

 P.s. : www.sociologija.lt, www.filosfsa.lt
2 tinklalapiai kaip "Tėve mūsų" :)

Žinutė parašyta: 2011-07-27 23:51:00 | Nuoroda

P.S.S.  t.y. www.sociologai.lt :D Čia naktis kalta, naktis.