Vartotojo sanemis pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-11-03 13:51:26 | Nuoroda
linasnn rašė:

Sveiki ir Sveikos. Gal galėtų kas nors iš studentų papasakot ape realią situaciją su tuo mokinimusi naktimis? Nes esu girdėjęs istorijų, kad eina gult žmonės 3 val. ir keliasi 5 val., kad galėtų toliau mokintis, tačiau teko girdėt, kad jei normaliai mokinies tai tokių dalykų gali išvengt. O kaip yra iš tikrųjų, ar visiems be išimties tą "tenka patirt", ar tik tuo atveju kai bimbinėji ir egzaminui bandai pasiruošt per vieną dieną?

 Kol kas mano kukli patirtis, praėjau tik du ciklus - chemiją ir fiziką, tai per juos tikrai neteko naktimis mokytis, būdavo gana laisvi ir savaitgaliai, o ir darbo dienomis kartais išeidavo pamiegoti. Dabar mokinamės citologija-parazitologiją, tai didelio nuovargio taip pat nėra.

Išvada - krūvis kol kas tikrai vidutiniškas, proto ribose. Kaip toliau bus, nežinau. Nors daugumą gąsdino, kad chemija vienas iš sunkiausių ten dalykų, daugiausiai neišlaiko, bet nepasakyčiau, kad ten jau buvo hiper sunku, pasimokyt reikėjo, bet tikrai įmanoma gerai pasiruošt. 

Žinutė parašyta: 2011-11-04 21:11:14 | Nuoroda

 Nesuprantu, kaip galima pasiruošti per porą dienų valstybiniam egzaminui, čia gi rimtas egzaminas, apimantis kelis metus biologijos kurso, tai gana plati apimtis. Manau, kad norint kokybiškai išmokti, reiktų žymiai daugiau laiko skirti, aš per kokį gerą pusmetį tik tinkamai pasiruošiau biologijos egzaminui ir taip eidamas, labai tvirtai nesijaučiau, kad viską gerai moku. 

Žinutė parašyta: 2011-11-06 20:56:27 | Nuoroda
Ighnaz rašė:
sanemis rašė:

 Nesuprantu, kaip galima pasiruošti per porą dienų valstybiniam egzaminui, čia gi rimtas egzaminas, apimantis kelis metus biologijos kurso, tai gana plati apimtis. Manau, kad norint kokybiškai išmokti, reiktų žymiai daugiau laiko skirti, aš per kokį gerą pusmetį tik tinkamai pasiruošiau biologijos egzaminui ir taip eidamas, labai tvirtai nesijaučiau, kad viską gerai moku. 

 Pusmecio smarkiai perdaug biologijos egzui, per menesi tikrai tobulai galima ismokt

 Tai turbūt priklauso nuo žmogaus gabumų, vieniems reikia pusmečio, kitiems mėnesio. 

Žinutė parašyta: 2011-11-14 22:46:50 | Nuoroda

 19.32 - medicina

Žinutė parašyta: 2011-11-14 22:47:54 | Nuoroda

 Jei norit stoti į LSMU slaugą - reiktų biologijos, chemijos ARBA matematikos ir lietuvių valstybinių egzaminų bei chemijos ARBA matematikos metinio pažymio (jei laikai chemiją  - ima matematikos, jei laikai matematiką - ima chemijos pažymį). 

Žinutė parašyta: 2011-11-20 18:22:47 | Nuoroda
devyniabalsė rašė:

Sveiki. Norėjau paklausti, gal kas nors žino, ką reikia baigti norint tapti felčeriu? Ir ar išvis dar yra tokia specialybė?

 Manau, kad užtektų medicinos 6 metų, nepasirenki jokios rezidentūros ir lyg gali būti felčeriu. Arba gal galima slaugos studijas pasirinkti. 

Žinutė parašyta: 2011-12-14 22:11:16 | Nuoroda
Valentrė rašė:

Sveiki, labai prašau padėkite. Kitais metais noriu stoti į slaugą. Tik nežinau, koks variantas būtų tinkamiausias. Noriu į LSMU, bet bijau, kad ir kitais metas nebus valstybės finansuojamų vietų, o į mokamą vietą nenoriu, nes gaila mamos taupytų pinigų. Kas būtų geriau, likti Utenoje ir mokytis kolegijoje, ar susirasti darbą ir mokytis LSMU neakivaizdiniu būdu?

 Labas,

Valstybės finansuojamų vietų tikrai bus, tik galbūt mažiau. Nemažai priklauso ir nuo darbo, juk kuo daugiau mokaisi, tuo labiau pasiseka egzamine, o jei pasiseka egzamine, tai ir valstybės finansuojamą vietą gauni. Tad dabar reiktų koncentruotis į egzaminus ir nemažai dirbti. O dėl pasirinkimo, čia jau tavo norai, kas tave labiau traukia. 

Žinutė parašyta: 2011-12-18 17:07:21 | Nuoroda
Ironsoldier rašė:

Sveiki,

trumpai apibūdinsiu savo situaciją: dabar Vilniaus universitete studijuoju socialinių mokslų studijų programą (I-ame kurse), tačiau supratau, jog veltui 10 kl. pabijojau pasirinkti biologiją ir chemiją, kad galėčiau stoti į mediciną. Tuomet išsigandau tokio ilgo mokymosi laikotarpio. Esmė tokia, kad ketinu mesti studijas ir visą laiką paskirti mokymuisi, ruošimuisi biologijos ir chemijos egzaminams. 11 - 12 kl. biologiją mokinausi B lygiu, o chemijos... nesimokinau iš viso. Vis kartoju, kad viskas įmanoma, jei labai nori... Aš pasitikiu savo protiniais sugebėjimais (mokykloje turėjau 9,9 vidurkį (tas nelemtas 9 - būtent iš matematikos, kurios reikia stojant į mediciną), visus egzaminus išlaikiau beveik šimtukais; lietuvių k., kurios reikia stojant, - 98%, tad jau šioks toks kraitis yra), o ir ryžto man nestinga: esu pasiruošusi mokytis kad ir nuo ryto iki nakties. Biologijos egzamino nebijau, daugiau (t.y. DAUG) tektų susikoncentruoti ties chemija... Tikriausiai menkas rodiklis, bet 10 kl. iš chemijos turėjau 10. Kaip manote, ar įmanoma per 5 mėnesius nuo pagrindų pasiruošti chemijos egzaminui? Ir kaip būtų su žiniomis, kurios įgyjamos, atliekant laboratorinius bandymus? Tikriausiai galima išmokti ir popieriuje...  O gal vis dėlto manote, kad geriau mokymuisi paaukoti dar vienerius metus? Prašau, nuoširdžiai pasakykite, ką manote apie visą šią mano beprotišką situaciją. Iš anksto ačiū!
 

 Žavi mane tokie žmonės, kurie nebijo rizikuoti, bandyti iš naujo! Jei yra tikrai didelis noras, o dabartiniai mokslai džiaugsmo neteikia, siūlyčiau bandyti. Juk būtų kančia eiti į nemėgiamą darbą. Lietuvių išlaikei tikrai labai gerai, matematikos metinį turi devynetą, jau nemažas kraitis. O per penkis mėnesius galima pasiruošti ir biologijai, ir chemijai, tikrai įmanoma, tik reiktų padirbėti ir nežinau ar savarankiškai pavyktų viską nuo pagrindų, gal reiktų ir mokytojo pagalbos, o gal ir viena susitvarkysi. Man geriausias mokymasis buvo tai užduočių sprendimas, tada tikrai gerai išmoksti, žinoma, norint jas gerai išspręsti, reikia ir teorinių žinių. 

Tai sėkmės ir ryžto tau. 

Žinutė parašyta: 2011-12-22 22:41:16 | Nuoroda

 Hm, sunku pasakyti. Fizika LSMU nėra sunki, aš jos nesimokiau du metus ir išėjo 9, kita vertus, kai turi fizikos žinias, jos tikrai nepakenks ir bus lengviau mokytis fiziką universitete.

Lotynų moko nuo pradžių, o fiziką jau nelabai, sako turit prisiminti iš mokyklos kurso :D. Kita vertus, kai lotynų praeini mokykloje, universitete lengviau.

O gal pasirink lotynų, o eik neoficiliai paklausyti ir fizikos pamokų? Arba atvirkčiai, nemanau, kad mokytojai supyks. 

Žinutė parašyta: 2012-06-08 21:31:20 | Nuoroda
Pride rašė:
sanemis rašė:

 Tai turbūt priklauso nuo žmogaus gabumų, vieniems reikia pusmečio, kitiems mėnesio. 

 Susikisk savo gabumus i... AS niekada nebuvau labai gabus, bet bemieges naktys prie knygu nuvede mane i olimpiadas. Manai, gabumai tau egza islaikis? As pazinojau viena labai gabia mergaite, ji buvo geriausia klaseje iki 12 klases. Tada atsirado berniukas, atsirado noras pasikrusti ir gabumai uz ja neislaike egzu.

 Aš turiu omenyje, kad gabiems žmonėms, kurie informaciją pakankamai greit įsisavina, užtenka galbūt pasimokyti tik dvi savaites ir pasiruošti egzaminui, kaip sakei. Kitiems, kad suprastų temą, reikia paskaityti ir padaryti užduočių žymiai daugiau, kad įsisavintų. Tad ne tik gabumai svarbu, bet ir darbas, tiek gabiems, tiek vidutinių gabumų žmonėms reikia dirbti, jau pasikartosiu, kad vieniems mažiau reikia laiko tam skirti, kitiems daugiau. 

Žinutė parašyta: 2012-06-08 21:32:59 | Nuoroda
Pride rašė:

sanemis rašė:

 Nesuprantu, kaip galima pasiruošti per porą dienų valstybiniam egzaminui, čia gi rimtas egzaminas, apimantis kelis metus biologijos kurso, tai gana plati apimtis. Manau, kad norint kokybiškai išmokti, reiktų žymiai daugiau laiko skirti, aš per kokį gerą pusmetį tik tinkamai pasiruošiau biologijos egzaminui ir taip eidamas, labai tvirtai nesijaučiau, kad viską gerai moku. 

 2 savaiciu pilnai uztenka. Mokyklinis kursas ( ir ne tik bio) yra labai lengvas. Jeigu mokykloje bent kazkiek klausei, ka mokytoja kalbejo per pamokas per pora dienu laisvai galima pasiruosti.

 Na, man tai mokyklinis kursas nėra lengvas :). Jaučiu, vienuoliktos klasės mokinys, gerai besimokantis matematiką išplėstiniu kursu, tikrai ją geriau moka už mane :D 

Žinutė parašyta: 2012-06-10 18:13:49 | Nuoroda

 Už neteisingą perteklinę informaciją atimami taškai. 

Žinutė parašyta: 2012-06-12 18:34:41 | Nuoroda

 Aš atsimenu, kad 2009 metais egzaminas buvo toks keistas, nežinau, ten vos ne kaip ne egzaminas, o kontrolinis :D 

Žinutė parašyta: 2012-06-14 22:41:55 | Nuoroda

 Aš nesuprantu, kodėl ŠMM viską nori lengvinti? Anksčiau, norint baigti mokyklą, reikdavo išlaikyti 4 egzaminus, po to padarė trys egzaminus, po to du, o dabar užteks vieno? :D 

Dar toks pamąstymas, žmonėms sunkiai sekasi rašyba, o iš lietuvių kalbos egzamino išėmė gramatinę dalį, juk problemą reikia spręsti, o ne bandyti jos išvengti. 
Ir egzaminai, palyginus 2002 metų ir 2012 egzaminus, pavyzdžiui, chemijos ar biologijos, tai tikrai lengvėja.  

Ar čia taip turi būti, kad gyventi būtų lengviau, ar mes jau degraduojam? :D

Žinutė parašyta: 2012-07-21 21:38:18 | Nuoroda
Salvis rašė:
Pasauliete rašė:

 ISM universitete ekonomika ir politika. Tai vat...jei atvirai, jokio pasaukimo buti daktare neturiu, ten stociau tik del garantuotos darbo vietos , na, kad darbo visada bus ir t.t... bet labai gasdina mazi atlyginimai, nenoras padeti kitiems...

Kiek teko stebėt, tai žmonės, ateinantys į mediciną ne iš pašaukimo, išeina po pirmų-antrų metų. Jei lieka, tai sunku morališkai jiem su medicina gyvent (nes čia ne tik darbas, bet gyvenimo būdas).

 Kitavertus, yra ir tokių atvejų, kai nors ir ne iš pašaukimo žmogus ateina į mediciną, bet paskui čia save atranda ir tampa tikru Gydytoju.

 Taigi, labai gerai pasvarstyk. Medicina tai ne filologija ir ne vadyba. Čia negalės būti dalies tavęs, čia tavęs reikės 100%.

 Būtų idealus pasaulis, jei žmonės ne iš pašaukimo išeitų po pirmų-antrų metų, tada praktiškai visi žmonės, kurie baigė mediciną būtų puikūs gydytojai iš pašaukimo. Bet kaip žinome, dirba ir baigia ne visi iš pašaukimo... 

Ir nereikia nuvertinti kitų specialybių. Žmogaus atsidavimas mokslams priklauso ne nuo studijų programos, o nuo žmogaus savybių, taip, medicinoje krūvis gal didesnis nei vadyboje ar filologijoje, tu galbūt praleisi daugiau laiko prie mokslų, bet jei mokysis tik pažymiui ar tik tam, kad praeiti, nemanau, kad galima teigti, jog atsiduodi 100 procentų, kai tuo tarpu filologą taip domina gimtoji kalbą, kai jis net papildomai ieško informacijos.Čia tik šiaip palyginimas, nieko konkretaus, įrodantis mano teiginį, kad žmogaus atsidavimas priklauso ne nuo to, ką mokaisi. 

Žinutė parašyta: 2012-07-22 12:38:02 | Nuoroda
Pasauliete rašė:

 O jusu neatbaido mazas atlygis, nuvertinama gydytojo specialybe Lietuvoje? 

 Na, kad nuvertinama gydytojo specialybė, tai tikrai nemanau, atvirkščiai, žmonės ją net perdėtai aukština, pasakai, kad studijuoji mediciną ir kiti oooooo :D Ir dar kasmet stoja kiek. . O ir atlygis nėra tikrai labai jau mažas. Galų gale jei dar netenkina alga, galima užsienyje dirbti, ten užmokestis didesnis. 

 

Žinutė parašyta: 2012-07-22 12:41:09 | Nuoroda
deoksiribonukleo rašė:
sanemis rašė:
Salvis rašė:
Pasauliete rašė:

 ISM universitete ekonomika ir politika. Tai vat...jei atvirai, jokio pasaukimo buti daktare neturiu, ten stociau tik del garantuotos darbo vietos , na, kad darbo visada bus ir t.t... bet labai gasdina mazi atlyginimai, nenoras padeti kitiems...

Kiek teko stebėt, tai žmonės, ateinantys į mediciną ne iš pašaukimo, išeina po pirmų-antrų metų. Jei lieka, tai sunku morališkai jiem su medicina gyvent (nes čia ne tik darbas, bet gyvenimo būdas).

 Kitavertus, yra ir tokių atvejų, kai nors ir ne iš pašaukimo žmogus ateina į mediciną, bet paskui čia save atranda ir tampa tikru Gydytoju.

 Taigi, labai gerai pasvarstyk. Medicina tai ne filologija ir ne vadyba. Čia negalės būti dalies tavęs, čia tavęs reikės 100%.

 Būtų idealus pasaulis, jei žmonės ne iš pašaukimo išeitų po pirmų-antrų metų, tada praktiškai visi žmonės, kurie baigė mediciną būtų puikūs gydytojai iš pašaukimo. Bet kaip žinome, dirba ir baigia ne visi iš pašaukimo... 

Ir nereikia nuvertinti kitų specialybių. Žmogaus atsidavimas mokslams priklauso ne nuo studijų programos, o nuo žmogaus savybių, taip, medicinoje krūvis gal didesnis nei vadyboje ar filologijoje, tu galbūt praleisi daugiau laiko prie mokslų, bet jei mokysis tik pažymiui ar tik tam, kad praeiti, nemanau, kad galima teigti, jog atsiduodi 100 procentų, kai tuo tarpu filologą taip domina gimtoji kalbą, kai jis net papildomai ieško informacijos.Čia tik šiaip palyginimas, nieko konkretaus, įrodantis mano teiginį, kad žmogaus atsidavimas priklauso ne nuo to, ką mokaisi. 

 Vienetai iš pašaukimo pasirenka šitą dalyką, bent kiek matau - tikrai vienetai.

Ir ne apie studijų programą kalba eina, mokytis gali, kaip ten tau išeina, baigus mokslus teks visą gyvenimą dirbti mediko darbą, o ne kokį nors kitokį, atsidavimas kalimui ir atsidavimas darbui, kai esi medikas, visiškai skirtingi dalykai.

 Nereikia visą mokslą paversti kalimu. Žinoma, nemažai yra dalykų, kuriuos tiesiog reikia įsiminti, bet yra juk įvairiausių linksmų būdų kaip galima įsiminti (per studijų įvadą pamokys :D) ir nebus to kalimo.  Galų gale yra juk ir dalykų, kuriuose reikia tas įsimintinas žinias panaudoti užduotyse, o tai jau gebėjimai. Šiaip, jei nelabai būsi atsidavęs savo profesijos mokslui, abejoju ar po to atsiduosi darbui. 

Žinutė parašyta: 2012-07-22 12:41:13 | Nuoroda
deoksiribonukleo rašė:
sanemis rašė:
Salvis rašė:
Pasauliete rašė:

 ISM universitete ekonomika ir politika. Tai vat...jei atvirai, jokio pasaukimo buti daktare neturiu, ten stociau tik del garantuotos darbo vietos , na, kad darbo visada bus ir t.t... bet labai gasdina mazi atlyginimai, nenoras padeti kitiems...

Kiek teko stebėt, tai žmonės, ateinantys į mediciną ne iš pašaukimo, išeina po pirmų-antrų metų. Jei lieka, tai sunku morališkai jiem su medicina gyvent (nes čia ne tik darbas, bet gyvenimo būdas).

 Kitavertus, yra ir tokių atvejų, kai nors ir ne iš pašaukimo žmogus ateina į mediciną, bet paskui čia save atranda ir tampa tikru Gydytoju.

 Taigi, labai gerai pasvarstyk. Medicina tai ne filologija ir ne vadyba. Čia negalės būti dalies tavęs, čia tavęs reikės 100%.

 Būtų idealus pasaulis, jei žmonės ne iš pašaukimo išeitų po pirmų-antrų metų, tada praktiškai visi žmonės, kurie baigė mediciną būtų puikūs gydytojai iš pašaukimo. Bet kaip žinome, dirba ir baigia ne visi iš pašaukimo... 

Ir nereikia nuvertinti kitų specialybių. Žmogaus atsidavimas mokslams priklauso ne nuo studijų programos, o nuo žmogaus savybių, taip, medicinoje krūvis gal didesnis nei vadyboje ar filologijoje, tu galbūt praleisi daugiau laiko prie mokslų, bet jei mokysis tik pažymiui ar tik tam, kad praeiti, nemanau, kad galima teigti, jog atsiduodi 100 procentų, kai tuo tarpu filologą taip domina gimtoji kalbą, kai jis net papildomai ieško informacijos.Čia tik šiaip palyginimas, nieko konkretaus, įrodantis mano teiginį, kad žmogaus atsidavimas priklauso ne nuo to, ką mokaisi. 

 Vienetai iš pašaukimo pasirenka šitą dalyką, bent kiek matau - tikrai vienetai.

Ir ne apie studijų programą kalba eina, mokytis gali, kaip ten tau išeina, baigus mokslus teks visą gyvenimą dirbti mediko darbą, o ne kokį nors kitokį, atsidavimas kalimui ir atsidavimas darbui, kai esi medikas, visiškai skirtingi dalykai.

 Nereikia visą mokslą paversti kalimu. Žinoma, nemažai yra dalykų, kuriuos tiesiog reikia įsiminti, bet yra juk įvairiausių linksmų būdų kaip galima įsiminti (per studijų įvadą pamokys :D) ir nebus to kalimo.  Galų gale yra juk ir dalykų, kuriuose reikia tas įsimintinas žinias panaudoti užduotyse, o tai jau gebėjimai. Šiaip, jei nelabai būsi atsidavęs savo profesijos mokslui, abejoju ar po to atsiduosi darbui. 

Žinutė parašyta: 2012-07-23 12:07:35 | Nuoroda
Edma92 rašė:
sanemis rašė:
Pasauliete rašė:

 O jusu neatbaido mazas atlygis, nuvertinama gydytojo specialybe Lietuvoje? 

 Na, kad nuvertinama gydytojo specialybė, tai tikrai nemanau, atvirkščiai, žmonės ją net perdėtai aukština, pasakai, kad studijuoji mediciną ir kiti oooooo :D Ir dar kasmet stoja kiek. . O ir atlygis nėra tikrai labai jau mažas. Galų gale jei dar netenkina alga, galima užsienyje dirbti, ten užmokestis didesnis. 

 

 Sveikas. Šiek tiek norėčiau nesutikti su Tavim :) Turiu gyvą pavyzdį - teta gydytoja. Jau mokykloje žinojo, kad bus daktarė. Vadinu ją žmogumi su pašaukimu. Pašaukimu gydyti. Bet vis dažniau išgirstu iš jos, kad kuo toliau, tuo labiau darbas tampa nemalonesnis. Kodėl? O todėl, kad tu turi 2,5k pacientų ir kiekvieną jų reikia per 5 minutes išleisti atgal iš gydytojo kabineto. Į tą laiką turi sutilpti viskas - ligos diagnozavimas, recepto išrašymas ir visi kiti dalykai, kurie ten įeina. Kažin ar tai įmanoma? Bet čia dar ne viskas. Ateina močiutės, pradeda pasakoti apie savo gyvenimą, savo bėdas... Galiausiai dar ir prikaišioti bando kažką, už tai, kad gera darai. Ir straipsniai delfyje atsiranda, kad medikai - didžiausiai kyšininikai. Tu negali jų išspirti laukan, nes Tau skirtos 5 minutės. Turi būti ne vien geru gydytoju, bet ir psichologu, patarėju ir bala žino kuo dar.

Darbo užmokestis. Sori, bet 2k per mėnesį, dirbant poliklinikoje vidaus ligų, šeimos daktaru yra daug? Aišku, gali būti bet kurios kitos konkrečios srities specu kur uždirbsi daugiau, tačiau šiuo atveju yra kaip yra. Manau, kad alga tikrai nėra proporcinga metams, praleistiems besimokant. O jų bus tikrai ne 6. Galiausiai turėsi varyti per 3-4 darbus, kad uždirbtum pakankamai... Aišku, yra alternatyva - užsienis. Ten padėtis tikrai geresnė. Bet kas tada liks mūsų varganoj Lietuvėlėj...

Gal per daug įsijaučiau :D Bet čia tik mano subjektyvi nuomonė. Labai įdomu paskaityti ir kitų, čia besireiškiančių :)

 Kiekvienas darbas susijęs su žmonėmis yra sunkus, tiek gydytojo (jau išvardijai kodėl), tiek mokytojo (vaikai visko pridaro), tiek kasininko (kai žmonės bumba, kad tu lėtai dirbi), tiek ledų pardavėjo (nes per ilgai grąžą skaičiuoji). Tad stojant į tokias specialybes, kur reikia dirbti su žmonėmis, reikia turėti mintyje šio darbo neigiamą pusę ir jeigu ji labai tave veikia ir žinai savo savybes ir manai, kad tau bus per sunku - ieškoti alternatyvų. Jeigu jau labai nori būti gydytoju, bet žmonės tave labai vargina, gali pasirinkti radiologiją, medicinos genetiką , laboratorinę mediciną ar dar kažką, kur reikia bendrauti kuo mažiau su žmonėmis. O jei iš vis nepatinka žmonės, galima lauke botaniku dirbti, bet ir vėl atrasime minusų - kad karšta, mažai moka, erkių prisigauni :D

Ką noriu pasakyti, kad nėra idealaus darbo, visi darbai turi savo minusų, ir reikia prieš pasirenkant darbą/specialybę į tai atsižvelgti. 

O dėl užmokesčio? 2k reiškia 2 tūkstančiai? :D Jei taip, tai, mano manymu, pakankamai geras atlygis, žinoma, norėtųsi didesnio, bet palyginus su Lietuvos ekonomine situacija, pakankamai stabilus ir geras užmokestis. 

Žinutė parašyta: 2012-07-23 22:51:28 | Nuoroda
Edma92 rašė:
sanemis rašė:
Edma92 rašė:
sanemis rašė:
Pasauliete rašė:

 O jusu neatbaido mazas atlygis, nuvertinama gydytojo specialybe Lietuvoje? 

 Na, kad nuvertinama gydytojo specialybė, tai tikrai nemanau, atvirkščiai, žmonės ją net perdėtai aukština, pasakai, kad studijuoji mediciną ir kiti oooooo :D Ir dar kasmet stoja kiek. . O ir atlygis nėra tikrai labai jau mažas. Galų gale jei dar netenkina alga, galima užsienyje dirbti, ten užmokestis didesnis. 

 

 Sveikas. Šiek tiek norėčiau nesutikti su Tavim :) Turiu gyvą pavyzdį - teta gydytoja. Jau mokykloje žinojo, kad bus daktarė. Vadinu ją žmogumi su pašaukimu. Pašaukimu gydyti. Bet vis dažniau išgirstu iš jos, kad kuo toliau, tuo labiau darbas tampa nemalonesnis. Kodėl? O todėl, kad tu turi 2,5k pacientų ir kiekvieną jų reikia per 5 minutes išleisti atgal iš gydytojo kabineto. Į tą laiką turi sutilpti viskas - ligos diagnozavimas, recepto išrašymas ir visi kiti dalykai, kurie ten įeina. Kažin ar tai įmanoma? Bet čia dar ne viskas. Ateina močiutės, pradeda pasakoti apie savo gyvenimą, savo bėdas... Galiausiai dar ir prikaišioti bando kažką, už tai, kad gera darai. Ir straipsniai delfyje atsiranda, kad medikai - didžiausiai kyšininikai. Tu negali jų išspirti laukan, nes Tau skirtos 5 minutės. Turi būti ne vien geru gydytoju, bet ir psichologu, patarėju ir bala žino kuo dar.

Darbo užmokestis. Sori, bet 2k per mėnesį, dirbant poliklinikoje vidaus ligų, šeimos daktaru yra daug? Aišku, gali būti bet kurios kitos konkrečios srities specu kur uždirbsi daugiau, tačiau šiuo atveju yra kaip yra. Manau, kad alga tikrai nėra proporcinga metams, praleistiems besimokant. O jų bus tikrai ne 6. Galiausiai turėsi varyti per 3-4 darbus, kad uždirbtum pakankamai... Aišku, yra alternatyva - užsienis. Ten padėtis tikrai geresnė. Bet kas tada liks mūsų varganoj Lietuvėlėj...

Gal per daug įsijaučiau :D Bet čia tik mano subjektyvi nuomonė. Labai įdomu paskaityti ir kitų, čia besireiškiančių :)

 Kiekvienas darbas susijęs su žmonėmis yra sunkus, tiek gydytojo (jau išvardijai kodėl), tiek mokytojo (vaikai visko pridaro), tiek kasininko (kai žmonės bumba, kad tu lėtai dirbi), tiek ledų pardavėjo (nes per ilgai grąžą skaičiuoji). Tad stojant į tokias specialybes, kur reikia dirbti su žmonėmis, reikia turėti mintyje šio darbo neigiamą pusę ir jeigu ji labai tave veikia ir žinai savo savybes ir manai, kad tau bus per sunku - ieškoti alternatyvų. Jeigu jau labai nori būti gydytoju, bet žmonės tave labai vargina, gali pasirinkti radiologiją, medicinos genetiką , laboratorinę mediciną ar dar kažką, kur reikia bendrauti kuo mažiau su žmonėmis. O jei iš vis nepatinka žmonės, galima lauke botaniku dirbti, bet ir vėl atrasime minusų - kad karšta, mažai moka, erkių prisigauni :D

Ką noriu pasakyti, kad nėra idealaus darbo, visi darbai turi savo minusų, ir reikia prieš pasirenkant darbą/specialybę į tai atsižvelgti. 

O dėl užmokesčio? 2k reiškia 2 tūkstančiai? :D Jei taip, tai, mano manymu, pakankamai geras atlygis, žinoma, norėtųsi didesnio, bet palyginus su Lietuvos ekonomine situacija, pakankamai stabilus ir geras užmokestis. 

 Va čia jau esu linkęs Tau beveik pritarti. Tik neminėjau 'patinka, nepatinka' žmonės. Taip nėra. Yra pacientai, kurie ateina GYDYTIS. Bet ar Tu manai, kad gydytojas privalo išklausyti visų, tarkim močiučių, gyvenimo melodramų, kaip dabar joms sunku, kaip nesiseka jų vaikams ir pan.? Ir Tu, Sanemi, tikrai dirbtum už 2 tūkstančius? Tikrai tai Tave tenkintų? :)))) Todėl ir turi kai kurie gydytojai 'arti' per kelias darbovietes, kad išlaikytų ne tik save, bet ir savo šeimą.

Taip, idealaus darbo nėra ir negali būti. Bet ką aš ir turiu omeny, kad medikai Lietuvoje yra nuvertinami. Labai gaila, bet taip tikrai yra.

 Neprivalo, bet močiutės ne tik gydytojams apie tai pasakoja, ir pardavėjoms, ir bibliotekininkėms, ir anūkams :D. Na, bet seni žmonės, paklausai, palinksi galvą, atsiprašai, kad jau turi ateiti kitas pacientas ir sau ramiai dirbi

2 tūkstančiai, na, tarkim butui su visais mokesčiai išleidi kokius 700 lt, maistui 900 lt (jei 30 lt į dieną, o juk ne visad tiek suvalgai) ir dar lieka 400 lt. Na, nežinau, nelabai man teko dar gyventi su savom lėšom, bet 2 tūkstančiai dabar man atrodo labai daug, kai mano pajamos šiuo metu n kartų mažesnės :D