Vartotojo vitae pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-05-05 20:29:51 | Nuoroda

Kad Lietuvoje kokybiškų ir tikslingų reklamos studijų išvis nėra. Kalbėjau ir tariausi su daugeliu žmonių, kurie dirba su reklama susijusį darbą, tai patarė stoti į tokias studijas kaip vadyba, psichologija, sociologija arba IT. Viso to prireiks dirbant reklamoj, tik žiūrint kurioje srityje. Jeigu norėsi dirbti su žmonėmis - reikia psichologijos, jeigu kūrybinį darbą tai gali praversti IT arba kokio dizaino studijos.

Žinutė parašyta: 2010-05-05 20:40:55 | Nuoroda

Aš pritingiu :) Mokausi tik tada, kai nueinu pas korepetitorius. Namuose sunku susikaupti, vis kažkur nuklysta mintys... Daugiau dėmesio skiriu anglų kalbai. O matematika išvis skaudi tema, prisėdu spręst ir verkt norisi, kaip atrodo, kad nieko nemoku ir neatsimenu..,. O lietuvių tai vakarais pradėjau skaitinėti iš naujo svarbiausius kūrinius, kuriais ketinu remtis per rašinį.

Tiek to ir ruošimosi. Noriu, kad viskas greičiau ateitų ir greičiau praeitų...

Žinutė parašyta: 2010-05-05 20:51:00 | Nuoroda

Kaip įdomu, kad čia dauguma humanitarų, visur gi rašo, kad socialiniai mokslai populiariausi.

Aš galvoju apie sociologiją arba psichologiją VDU. Nors širdis linksta prie pastarosios, bet jeigu teks mokėti - rinksiuos sociologiją, nes pigiau :) Juk šiaip ar taip, abu mokslai yra įdomūs. Gal yra daugiau galvojančių apie tokias studijas? :

Žinutė parašyta: 2010-05-20 22:58:03 | Nuoroda

Aš tekstinių negaliu pakęsti, net sąlygos skaityti nesinori... Dabar kasdien padarau po valstybinį egzaminą, tai praktiškai iki vidurio sprendžiu visai gerai. Poto pasidaro sunkiau, o tų paskutinių tai išvis neįkertu, jau ten kas per perliukai.... Žinoma, šiemet ir pats egzaminas kitoks gi bus, todėl žadu dar ir visus mokyklius egzus prasispręsti. Mūsų mokytoja sako, kad B lygio užduočių, tų elementriai paprastų, mes tiesiog nebemokame spręsti, nes du metus tik A lygį sprendžiam. Manęs tokios mintys visai nedžiugina :(

Žinutė parašyta: 2010-05-27 20:23:55 | Nuoroda

Mokytoja pareiškė, kad mūsų grupėje bus neišlaikiusių egzamino tikrai. Kažkaip sunervino, kam apie tokius dalykus išvis šnekėt...

Man įdomu, ką planuojate daryti su formulėm, kurių nėra egzaminų lape, ar mokysitės mintinai?? Nekalbu apie elementarias, bet pvz kosinusų teoremos, Vieto teorema ir panašiai :)

Žinutė parašyta: 2010-05-29 09:45:34 | Nuoroda

Laukiu aš šio rašinio ir laaaabai tikiuosi, kad papuls kokia širdžiai miela tema ir tada tiesiog galėsiu parašyti nuoširdų samprotavimą. Svarbiausia išlikti savimi net ir šiame rašinyje, nieko dirbtino čia "neprimesi". Aišku, jeigu nepatiks tema, tada negerai, bus sunku argumentuoti.

Na, bet tikėkimės viskas bus gerai. Šiandien ir ryt ketinu perverst svarbiausius/svariausius kūrinius, peržiūrėt senus rašinius

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:41:43 | Nuoroda

Aš rašiau rašinį pirmąja tema. Rėmiausi Atlorių šešėly, Sename dvare ir Nusiklatimu ir bausme. Šiaip gailėsiuosi, kad tiksliai neapibrėžiau taip ar ne. Bet nagrinėjau iš abiejų pusių. Trūkumų tikrai bus, bet šiaip gal visai nieko parašiau, bent jau nuoširdžiai ir rementis mėgstamiausiais kūriniais.

O teksto suvokimas mane nuliūdino. Manau, kad jis buvo lengvas tik tiems, kurie žiūrėjo paviršutiniškai... Nes realiai, kalbėjo apie šventes, bet kartu ir iškėlė daugelį aktualių problemų. Nustebau, kad nebuvo tų paprastųjų klausimų apie stilių, žanrą.

Žinutė parašyta: 2010-05-31 22:21:51 | Nuoroda

DĖL ŽODŽIŲ: pasikviečiau egzamino vykdytoją ir paklausiau kur užrašyti žodžių skaičių. Ji man pasakė, kad jo išvis nereikia rašyti. Svarbu tik pažymėti kur yra 400 riba.

Patys save kuo puikiausiai galite įsivertinti pagal šiuos kriterijus, taip tikrins ir vertintojai: vgrybo.lt/failai/VBE_teksto_rasymo_dalies_vertinimo_kriterijai_2009_.doc   Aš paskaičiavau, kad mokykloje gausiu 7tą. Nieko gero.

 

Žinutė parašyta: 2010-06-01 16:05:40 | Nuoroda

Jeigu argumentai svarūs, tinkamai panaudoti, tai už istorinius gali gauti lygiai tiek pat taškų kaip už litarūrinius argumentus. Netgi man atrodo socialinė patirtis irgi vertinama aukščiausiais balais. O žemiausiais bus jeigu rašėt kažką tokio "O mano močiutė kai gyveno per karą, tai buvo taip ir taip" arba "Aš mačiau tą ir tą", čia jau asmeninė patirtis ir ji nėra labai svari.

Žinutė parašyta: 2010-06-01 16:12:45 | Nuoroda

Baika tas pavadinimas ;) Jeigu parašei puikią interpretaciją, tai nei taškelio neturėtų atimti ;) Kur kas baisiau, kad yra tokių kurie sugebėjo vardą pavardę užsirašyti....

Visų žodžių skaičiuoti nereikėjo, tik 400 ribą pažymėti.

Žinutė parašyta: 2010-06-01 18:05:18 | Nuoroda

Negalima, mus mokė keisti "mano nuomone" į "yra manoma, kad". Rašinyje nereikėtų teisiogiai įvardyti savo nuomonės, nes niekas jos neklausia. Tiesiog turi svarstyti ir taip atsakyti į pateiktą klausimą.

Žinutė parašyta: 2010-06-02 16:06:10 | Nuoroda

O aš visai nenorėsiu eit į mokyklą tų rezultatų, dar stabo ištikta nugriūsiu išgirdus rezultatus :D Arba apsižliumbsiu... Beto, gali būt, kad net nebūsiu tuo metu savo mieste, tai žinutė būtų tikrai labai gerai.

Žinutė parašyta: 2010-06-02 16:06:19 | Nuoroda

O aš visai nenorėsiu eit į mokyklą tų rezultatų, dar stabo ištikta nugriūsiu išgirdus rezultatus :D Arba apsižliumbsiu... Beto, gali būt, kad net nebūsiu tuo metu savo mieste, tai žinutė būtų tikrai labai gerai.

Žinutė parašyta: 2010-06-03 11:03:56 | Nuoroda
berenys rašė:

Sveiki,rasiau pirmaja tema ir remiaus D.Kedzio situoacija kazin kaip manot tiko cia ar nelabai?

 Netiko, tai nėra svarus argumentas. Tai išvis nėra argumentas! Apie kedžius gali taukšt pletkininkės bobutės, o ne abiturientas BRANDOS egzamine. Tikiuosi apie tai rašei tik vienoj pastraipoj, o kitose rėmeisi literatūra. Tuomet išsigelbėjai ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-03 20:47:39 | Nuoroda

O man įdomu ar galima rašyti tą pačią specialybę, tam pačiam universitete, ir VF ir VNF???

Žinutė parašyta: 2010-06-03 22:09:30 | Nuoroda

Žinoma, kad niekinis. Niekas nėra įrodyta. Byla vis dar teisme. Tu remiesi tik tuo, ką sužinai iš žurnalistų apie šią bylą ir negali žinoti tiesa tai ar ne. Aišku, nenoriu čia moralizuoti ar gniuždyti. Tiesiog, pati esu iš Garliavos ir kadangi ši tema pas mus toooookia aktuali, kad mokytoja netgi prieš egzaminą įspėjo jokiu būdu nesiremti tuo rašinyje, nes, kaip minėjau, mes nieko tiksliai nežinome, galime tik spėlioti. Apskritai mums, abiturientams, "geltonoji" žiniasklaida turėtų mažiausiai rūpėti  

Žinutė parašyta: 2010-06-04 20:12:11 | Nuoroda

Egliu, gali pretenduoti tik į mokamą vietą su dviem egzaminais. Be to, vertėtų nepamiršti, kad universitetai(berods ne visi) yra nustatę minimalius balus stojant ir į mokamą. Tad tavo du egzaminai turėtų būti išlaikyti neblogais balais ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-04 20:29:24 | Nuoroda

Manau, kad išlaikysi Tu tą istoriją! Bent keliais procentais tai tikrai, o tada tavo balą pagerins anglų ir lietuvių rezultatai. Negalvok iškart apie blogiausią ;) Viskas bus gerai.

Žinutė parašyta: 2010-06-04 20:46:59 | Nuoroda

Kažin ar taip įmanoma išlaikyti :D Gal į kolėgiją ir pavyktų įstoti, nes ten berods nėra minimalių balų. Susirask stojamojo balo formulę ir pamėgink pasiskaičiuoti kiek ten gausis su tais 1%. Galbūt reikalaujamas metinis pažymys yra geras, tai pakeltų bendrą balą.

Žinutė parašyta: 2010-06-04 21:51:35 | Nuoroda

O aš turiu matematikos 7. Ir milijoną abejonių ar apskritai išlaikysiu. Nekenčiau šito dalyko visą gyvenimą, todėl šitas egzaminas man bus vos ne garbės reikalas: ar aš įveiksiu matematiką ar ji mane :D Labiausiai baiminuosi žioplų klaidų ir to, kad galiu neprisimint reikiamų formulių.

Dar nenoriu, kad būtų visokių praktinio pobūdžio uždavinių apie upės tėkmę, nueitą kelią. atliktą darbą ir t.t. Dėl manęs, galėtų visas egzaminas būti iš išvestinių/integralų ir geometrijos :D