Vartotojo Johnny B pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-08-20 17:52:11 | Nuoroda
laddam rašė:

tai teisininkai jau rugpjucio 27 turi vaziuot i baraka apsigyvent?:)

 Taip. :)

Būsimas kaimynas.

Žinutė parašyta: 2010-08-24 11:42:11 | Nuoroda
Vika :) rašė:

o kam nors dabar vietoj to silueto raudonus kontūrus rodo?  

regis, visiems taip pasikeitė

Žinutė parašyta: 2010-08-24 12:17:44 | Nuoroda

"Pakartokime pagrindinės mokyklos matematikos kursą" (A.Jocaitė, V.Mockus);

"Mokyklinės matematikos kompleksinio kartojimo užduotys abiturientams" (V.Mockus)

"Matematikos atmintinė moksleiviams" (V.Mockus)

"Į pagalbą abiturientui: Matematika" (NEC, 1999-2007)


"Į pagalbą abiturientui: Fizika" (NEC, 2002-2006)

"Fizikos uždavinynas 11kl." (S.Vičas)


"English Grammar in Use" (R.Murphy, Cambridge)

"14 English Topics: Exam Practice"


"Teksto suvokimo ir kūrimo užduotys, sudėtingesni rašybos ir kūrybos atvejai" (A.Pielikienė,
V.Skučaitė(be ats))

Kreipkites PM. ;)

Žinutė parašyta: 2010-08-25 10:42:19 | Nuoroda
NONcom rašė:
svous rašė:
Orchideja rašė:

As tai jau galvoju apie egzus.. baisu isties :)

 Įskaitos, bent jau man, baisiau šiek tiek.

 Įskaitos bus kaip du pirštus apmyžt :D išvis nėr dėl ko jaudintis. Iškart patariu - jei stojat su istorija - mokykitės daug ir rimtai. Jei su biologija, chemija - daug ir rimtai. Jei su fizika - gerkit alaus ir nieko neprarasit :D įstosit visur ir vos ne vos egzus išlaikę :D

Nesakyk, fizikos taip pat reikia RIMTAI; konkursai į įvairias inžinerines vietas nėra dideli, bet ne visur, pvz jei su fizika į VU: taikomoji - >19, modern.tech fiz. ir vadyba bei paprasta fizika ~18,5...

Tad ne taip jau ir lengva ten įstoti...

Žinutė parašyta: 2010-08-25 10:46:57 | Nuoroda
kristi rašė:

LSP būsena: Kurjeris priėmė LSP anketą
Duomenų būsena: LSP duomenys pilnai įvesti

 

ka tai reiskia?

 Kurjeris :D,

jei rimciau, tai manau, duomenys keliauja/yra nukeliave Į gamybą.

Žinutė parašyta: 2011-05-18 22:59:35 | Nuoroda
Egidijus:) rašė:

 Sveiki,

Norėčiau studijuoti kažką su fizika :) , mąstau apie VU branduolinę energetinę fiziką arba taikomąją fiziką,  taip pat mačiau, kad VDU energetikos fiziką, taip pat KTU irgi yra fizika. Visiškai pasimečiau ir net nežinau pasirinkti, nors širdis labiau linksta lyg VU branduolinės energetikos fizikos, galbūt kas turi kokių įspūdžių apie fizikos studijas? Patarimų? Pastabų?

Sveikas,
Visų pirma, šaunu, kad renkiesi fiziką. :)

Antra, studijuoju Vilniaus universitete ir galbūt kažkiek galiu padėti susidaryti šiokį tokį vaizdą apie studijas čia. Kaip ir kitose tavo minėtose mokymosi įstaigose yra pliusų ir minusų. Kaip ir programų pavadinimai duoda suprasti, branduolinė ir taikomoji atitinkamai skiriasi, žinoma, bet kokiu atveju baigęs keturių metų kursą gausi tą patį fizikos bakalaurą, žinios (remiantis tik programa) gal ir skirsis. Taikomoji fizika mažiau nukrypsta į šalį, t.y. ta dozė konkrečios fizikos bus šiek tiek didesnė. Galima paminėti, kad dažniausiai stojamasis į taikomają taip pat net ~2 balus didesnis. Visgi mokslas neapsiribuoja paskaitomis, tad abu pasirinkimai gan neblogi.

Gal kažkiek padėjau, o gal ir ne... Na, jei kas - klausk.
Sekmės laikant egzaminą. :)

Žinutė parašyta: 2011-05-27 21:04:47 | Nuoroda
Rubinas rašė:

sveiki, as irgi ruosiuosi laikyti si egzamina. Manau fizika nera sunkus dalykas, jei moki su formulynu tvarkytis ;]

 Taip, fizikos egzaminas nėra sunkus, jei moki naudotis formulynu, tačiau apie pačią fiziką to pasakyti negalima. :)

Žinutė parašyta: 2011-05-27 21:06:14 | Nuoroda
Moni-ka rašė:

Sveiki:) Jungiuos prie jūsų. Šiaip visad fiziką nesunku būdavo perprast, bet kai visas temas dabar reik kartot atrodo, kad viską pamiršau. Gal turit kokių patarimų ar gerų konspektų kartojimui? O šiaip kur žadat stot?

Neskubant, po truputį ir palaipsniui :)

O šiaip išties tai dažnai atrodo, kad "nieko nebemoki", bet jei išties dirbai - tikrai moki ;)

O kur pati žadi?

Žinutė parašyta: 2011-06-16 21:54:00 | Nuoroda
Protuberantas rašė:

Sveiki, neradau šių metų fizikos temos, tai sukūriau naują. Planuoju stot į VU fizikos fakultetą, tik dar nežinau, kurią studijų programą pasirinkti. Svyruoju tarp MTFV, branduolinės, ir bendros fizikos. Gidėjau, kad bet kurią pabaigus diplomai nelabai skiriasi, nes vistiek visur gauni fizikos bakalaurą. Ar tai tiesa? Sako, kad MTFV lengviau mokytis ir nelabai noriu tos "grynos" fizikos.

Būtų įdomu išgirsi nuomones tų, kurie studijuoja fizikos fakultete :)  Taip pat kviečiu visus dalintis mintim, kurie žada studijuoti fiziką :)

 Sveikas, na, fizikos tema jau buvo išties giliai giliai užkasta, šaunu, kad visgi atsiranda žmonių, kurie nori stoti į Fiziką. Studijuoju, taigi, pabandysiu pagalbėti kaip tik galėsiu.

Visų pirma, berods visos bakalauro grupės Vilniaus universitete, apart "Telekomunikacijos..." (net nežinau dabar tikslaus pavadinimo, bet ne esmė), gauna Fizikos bakalauro diplomą, pastarieji turi inžinieriaus priedėlį, jei neklystu. Tai ar yra gi skirtumas? Taip, yra.

Pirmosios tris grupės, t.y. "Bendroji", "Taikomoji" ir "Telekomunikacijos" gauna šiek tiek daugiau tos fizikos, tiksliau jie skiria tam daugiau laiko, tematikos prasme bendroji dalis visiems beveik vienoda, pvz. jau ir pirmam semestre, kai jie krims fiziką (mechaniką), "Branduoline", "Modernieji" ir "Komputerine" to neturės, o antrajam gaus ne tik mechaniką bet ir termodinamiką, po pirmųjų metų visos šešios grupės bus baigusios abu fizikos dalykus, tik pirmosios trys atitinkamai plačiau. Galima viską suprasti labai paprastai, kad ir į kokią grupę įstosi - mokysies fizikos, o jau kaip ir pagal grupių pavadinimus aišku, atitinkamai specializuosies į nurodytas kryptis. Galutiniame variante, esmė labai paprasta, jei norėsi būti geru fiziku - programos neužteks.

Sakykime prieikime, prie sekančios dalies, ar MTFV lengviau mokytis?.. Tam tikra prasme taip, galbūt turėsi mažiau laboratorinių darbų, galbūt kadangi mažiau laiko skiriama kokiam dalykui reikalavimai iš dėstytojų bus kažkiek ir mažesni, galimai tie kryptiniai dalykai (ekonomika pvz.) tau bus lengvesni, nei kuom užkištos kitos grupės, t.t. ir pan. Paprasčiausiai yra ir tai, kad jei mokysies, bent kažkiek, tai praeisi tuos keturis metus, kad ir kokioj grupėj būtum. Kadangi manai, kad nenori "grynos" fizikos, atkreipk dėmesį į visus tuos papildomus dalykus, gali juos matyti programoje (ekonomika ir t.t.), ar jie tave domina?

Žinutė parašyta: 2011-06-16 21:59:03 | Nuoroda
Mirtishiukas rašė:

moderniųjų bla bla, tai ten ir matematiką mokosi ir fiziką ir anglų ir kitokį velnią, ekonomiką :) tai ne gryna fizika, bet ten ir šiaip daugiausia mechanika kiek žinau.
pati nenorėčiau į fiz, na bet paskutinėj vietoj sąraše įrašiau kompiuterinę fiziką :D bent jau kolkas..

Pavadinimas skamba iš dalies gerai, iš dalies ir kvailai. Pritariu. :D
Tačiau nereikia skleisti erezijų, viską, ką išvardinai apart ekonomikos, mokosi ir kitos grupės...
Fizikos kursą sudaro ne vien mechanika... (papildomai pražvelk programas) ;)

Žinutė parašyta: 2011-06-16 22:00:09 | Nuoroda
Protuberantas rašė:

Na žinau, kad kompiuterinė tai grynas programavimas c++. Ir tikrai reikia, kad jis patiktų, nes programuot reikia daug. Iš tikrųjų, šį specialybė labai perspektyvi. Programuotojų labai reikia. Esu girdėjęs, kad dirbt priima dar studijuonat. Taip pat konkursinis balas labai žemas, turiu omeny toks žemas, kad fizikos gali vos 50 išlaikyt, o kitų egzų ten iš viso nedaug ir įstosi. Stočiau čia, jeigu patinkų programuoti vien tik dėl didelių perspektyvų. Ir šiaip reikia daug prie kompo sėdėt :(

 Programuoti reikia ir ganėtinai, bet tai tikrai nėra grynas programavimas.

Žinutė parašyta: 2011-06-16 22:06:10 | Nuoroda
Mirtishiukas rašė:

aa nu tai gerai, gauniesi universalas, matematiką supranti, fizika ir programavimas :D na dėl programavimo nežinau.. gal patiktų.. išvis į fizinius turėtų būti lengviau įstoti, nes ir mažiau žmonių stoja... bet man visvien neramu
na bet aš pirmumą matematikai teikiu, o vėliau fizika :)

Stoja nelabai daug, bet vietas užpildo. Praėjusiais metai, jei neklystu, stojimai: Taikomieji - >19,2, MTVF ir Bendroji - ~18,5, ir t.t.

Kaipgi fizika be matematikos ir programavimas be matematikos? Galu gale ir fizika be programavimo? Labai gražiai viens kitą papildo.

Žinutė parašyta: 2011-06-18 14:39:06 | Nuoroda
Protuberantas rašė:
Bebriukas rašė:

 Pats galvoju stoti i VU telekomunikaciju fizika, bet dar krypsta akys i VGTU del to, jog skaiciau, kad   VU nelabai ten kas su fizikais (blogos darbo priemones, viskas atsilike ir t.t). Atsiras gal koks geradaris ir paaiskins visa padeti VU ? :)

 Bet esu girdėjęs tiek iš VGTU, tiek iš VU studijuojančių, kad VU tikrai geriau. Visi sako, jeigu svyruoji tarp VU ir VGTU tai be abėjonių imk VU. Gal VU neidealu, bet VGTU tai tikrai ne kas.

 Dėl kokybės man asmeniškai sunku lyginti, nes nežinau tiksliai kaip ten yra VGTU. Taip, VU sakykime mokymosi laboratorinius darbus gali tekti atlikti su senais aparatais (mechanika, termodinamika), bet taip pat daugelis tų laboratorinių darbų yra principiniai ir elementarūs, tad dėl to, kad aparatai seni, tikrai darbas kaip ir nekenčia. Apart to, tai yra tikrai gerų darbo laboratorijų, kur technika gera. Lęšų reikia, atnaujinti yra ką, bet viskas kaip ir juda. Norėčiau pamatyti tą šaltinį, kur rašo, kad "VU nelabai kas ten su fizikais", nes taip kaip ir nėra, ypač lyginant su VGTU.