Vartotojo Pride pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-09 23:11:07 | Nuoroda
NachNachas rašė:

 O jei parašiau tiesiog, kad limfa įteka į kraujotakos sistemą, bet neminėjau kurioje vietoje?

 UZskaitis.

Žinutė parašyta: 2011-06-09 23:24:54 | Nuoroda
Ighnaz rašė:

Del kikiliu, kaip suprantu jei vienoj saloj dvieju rusiu gyveno, kurie mito skirtingu maistu tad turejo skirtingus snapus, tai butu galima sakyti kad isskiriancioji? O argumentas kad kryptingoji tai kad vienoj saloj vienokie tegyveno? Bet manau nelogiska manyti (manyti, nes parasyta nebuvo apie tai niekur), kad vienoj saloj butinai gyveno tik vienos rusies, ten ka kiekvienoj saloj vis skirtingas maistas buvo? :D  Juk toj pacioj saloj buvo sakykim ir vabzdziu ir seklu, tai galejo issiskirti dvi rusis kikiliu, kuriu vieni gaude vabzdzius o kiti seklas lese, ir tai juk jau butu isskiriancioji atranka?

 Esme ta, kad tu salu yra n, jos visos geografiskai atskirtos ir jose kikiliai negalejo tarpusavyje kryzmintis, todel visose atsirado skirtingos rusys. O jeigu butu taip, kad vienoje saloje grupe kikiliu mistu seklom, o kita vabzdziais, kas jiems draustu kryzmintis?

Žinutė parašyta: 2011-06-09 23:36:05 | Nuoroda
Baršk rašė:

Mano nuomone, esmė tame, kad veikiant kryptingajai atrankai, įsivyrauja kraštutinis fenotipas ir jis nustelbia prieš tai buvusį, todėl tas IŠNYKSTA. O išskiriančiosios rušys atsiranda dvi ar daugiau ir toliau kartu gyvena.. Manau, šiuo atveju, skirtingi kikiliai gyveno vienu metu.

 Skirtingi kikiliai gyvena skirtingose salose. Taip ir yra. Negalima sakyti, kad fenotipas visiskai isnyksta, jis retais atvejais gali pasireiksti, bet krastutinis pozymis tampa vyraujanciu populecijoje.

Žinutė parašyta: 2011-06-10 12:30:13 | Nuoroda
Delčia rašė:

O endocitozei galima pritaikyti, kad medžiagos iš mažesnės koncentracijos juda į didesnę?

 ne.

 

Žinutė parašyta: 2011-06-10 15:01:32 | Nuoroda

Nesvarbu kiek gausite, ziurekit, kad butumet pamete bent 1 taska! Tai garbes reikalas, jeigu nebusite pamete, sakys, kad nusirasete :D 

Žinutė parašyta: 2011-06-10 17:14:37 | Nuoroda
Gabie rašė:

Aš <3 byjologyją! ;DD o jei rimčiau, tai egzaminas patiko :)) tik dabar laukiu nesulaukiu atsakymų... :S

 Nesulauksi dar koki meneseli :)

Žinutė parašyta: 2011-06-10 18:13:32 | Nuoroda
liusi westenra rašė:

o man sake mokytoja kad atranka isskiriancioji, nes neparasyta kad vienoje saloje gyvena viena kikiliu rusis, parasyta kad galapagu salyne visos gyvena, taj vat tos salos nera  labai toli nuo kitos ir isivyravo krastiniai fenotipai :D tai tikrai isskiriancioji :D

 Siandien paieskojau pora straipsniu su tais galapagu kikiliais - visur raso, kad kriptinga, tad tavo mokytoja FAIL'ino

Žinutė parašyta: 2011-06-11 00:19:48 | Nuoroda
yellow rašė:

dar prie to paties: "Disruptive selection is of particular significance in the history of evolutionary study, as it is involved in one of evolution's "cardinal cases", namely the finch populations observed by Darwin in the Galápagos."

Atsakymas kaip ir aškus (:

 Pasiklaisiojau knygoj icons of evolution ir ten parasyta, kad... mokslininkai tiksliai nezino kokia atranka. 20a vyras ir zmona Grantai surinko irodymu, kad gali vykti kriptinga atranka stebedami paukscius ir matuodami ju kuno dydzius, svori ir snapu ilgius, bet kolkas nera pakankamai irodymu, kad galima butu atmesti isskirianciaja atranka. Vienu zodziu, mes turime zinoti tai, ko nezino mokslininkai xD

Žinutė parašyta: 2011-06-11 00:46:55 | Nuoroda
yellow rašė:
 

Na jeigu tau tikrai įdomu, tai galiu į mailą atsiųsti straipsnį "Disruptive selection in a bimodal population of Darwin’s finches". Minimi ir tie patys Grant'ai. O galima tiesiog pagooglint (:

 googleje radau n tu straipsniu, vieni raso apie isskirianciaja, kiti apie kriptingaja atranka. Grantus minejau todel, kad ju atliktas tyrimas yra aprasomas beveik visose knygose. Kas liecia isskirianciaja atranka, pries pora metu national geography zurnale skaiciau apie kita tyrima tuose paciuose Galapagu salose, kuriose aprasoma tai, kaip del isskirianciosios atrankos viena kikiliu rusis virsto dviem per pora desimtmeciu. Esme ta, kad yra ir isskirianciosios ir kriptingos atrankos irodymu.

Žinutė parašyta: 2011-06-11 14:11:18 | Nuoroda
liusi westenra rašė:
KasTu rašė:
Light Arus rašė:
GintasV rašė:

Iš pradžių mane buvot įtikinę kad čia kryptingoji (nors parašiau išskiriančioji), bet logiškai pagalvojus, nereikia apie tai medžiagos ieškoti internete, reikia spręsti kokia atranka pagal pateiktą sąlygą egzamino, o joje sakoma: "Kokia gamtinės atrankos rūšis lėmė, kad iš VIENOS kikilių rūšies atsirado DAUG skirtingus snapus turinčių kikilių rūšių?". Taigi viskas daug paprasčiau negu visi čia bandė išmąstyt, kryptingos atrankos metu neatsiranda DAUG rūšių iš 1, taigi taip paprastai galvojant čia turėtų būti išskiriančioji :) 

 Bet jie gyveno skirtingose sąlygose. Kodėl visi tai užmiršta?

 Labai teisingai.Būtent dėl to ir pramoninis melanizmas(kuris sukelia daug diskusijų) priskiriamas kryptingajai atrankai.Iš tikrųjų aš manau,kad iš dalies,šis klausimas ginčytinas ir turėtų užskaityti abu variantus.

siaip taj jie mito skirtingu maistu , o apie skirtingas salygas nk neparasyta :D 


 

 Labas, mazoji genialioji mergaite :) Ar tie, kurie megsta kiauliena kryzminasi tik su tais, kurie megsta kiauliena? tavo logika truputeli prasilenkia su realybe :) Galapagu salose yra ( buvo) 13 skirtingu kikiliu rusiu. Skirtingos rusys gali atsirasti tik tada, kai kazkas neleidzia individams kryzmintis, o tai gali buti geografine atskirtis (skirtingos salos) arba del mutacijos isplites kazkoks dauginimosi pasikeitimas ( del mutacijos kazkokia dalis individu dauginasi anksciau uz kitus  ar kazkas panasaus)

To GintasV. Atranka veikia POPULIACIJA, o ne RUSI. skirk situos du dalykus, Ensteine :) ir isskiriancioji atranka veikia DU krastutinius fenotipus, o kriptinga veikia tik VIENA, o ne 13 fenotipu galapaguose ir dar viena kokos saloje :)

Kas liecia pacia uzduoti, mums piesinelyje buvo duoti 13 galapagu kikiliu ir Kokos salos kikilis ( pazymetas raide B). Kokos sala nepriklauso galapagoms, bet joje gyvenantys kikiliai turi bendra protevi su Galapagu kikiliais, o Kokos saloje yra tik VIENA kikiliu rusis, tad tai aiski kriptinga atranka. Taip pat vakar mano minetoje knygoje buvo aprasytas idomus faktas - skirtingos galapagu kikiliu rusys... Kryzminasi ir sulaukia vaisingu palikuoniu, tad pagal rusies apibrezima, kuri mes turime zinoti pagal NEC'a jos net neskirtingos rusys :D Istikro galapagu kikiliu rusys jungiasi, nes skirtingu rusiu pauksciu palikuonys daznai buna pranasesni uz tevelius :) Vienu zodziu, man tikrai patinka tie kikiliai :D 

Žinutė parašyta: 2011-06-11 14:13:11 | Nuoroda
viksva rašė:
 

 Taigi Nec'e parašyta, kad pernai daugiausiai buvo surinkta 100 taškų, o ne 96...

 Tam paciam NEC'e raso, kad vertina pagal tai, kiek zmoniu aplenkei. Lietuviu egze yra 104 taskai, bet su 85 dar gali gauti 100. Kas butu, jeigu 100-uka gautum uz 104 taskus? 

Žinutė parašyta: 2011-06-11 15:11:52 | Nuoroda
viksva rašė:

Ačiū, kad išsamiai atsakei, nu bet man vistiek atrodo, kad B :D Identiškas grafikas žalioje knygutėje 205 psl yra ir pagal jį manau B turėtų būti, be to B lygio klausimas... :D

 Didejant populiacijai mazeja maisto kiekis, todel aplinkos pasipriesinimas dideja :) Aisku, dar dideja etanolio koncentracija, mazeja vietos ir pan. Tos zalios knygeles yra sh. jose pilna klaidu.

Žinutė parašyta: 2011-06-11 15:14:49 | Nuoroda

nesupykciau, jeigu mergaites ateitumet su Ievos kostiumu ^^ 

Žinutė parašyta: 2011-06-11 16:34:13 | Nuoroda
KasTu rašė:

Tam klausime tikrai B :) Yra ne tik žaliose knygutėse,o Madery.Juk kai greičiausiai dauginasi,mažiausias aplinkos pasipriešinimas,o čia eksponentiškas dauginimasis toj vietoj,neklaidinkit žmonių.:))

 Ir kur tu man tokia nesamone radai? aplinkos pasipriesinimas maziausias ne tada, kai daug individu daug... dauginasi, o tada, kai buna daugiausia maisto, maziausia plesrunu, parazitu ir nuodu.

Žinutė parašyta: 2011-06-11 16:38:11 | Nuoroda
Monstras rašė:
Beprotybė rašė:

 Avv,neisiu aš į jokias išleistuves, užsidėsiu oldskūlinius sportbačius ir mieliau  nusipirksiu bilietą  į gerą muzikinį festivalį.  : )

 Arba davai kartu pabėgam nuo visų ir varom aplink pasaulį?

 Mielai prie jusu prisijungciau :D

Žinutė parašyta: 2011-06-11 16:45:59 | Nuoroda
KasTu rašė:
NachNachas rašė:
KasTu rašė:

Tam klausime tikrai B :) Yra ne tik žaliose knygutėse,o Madery.Juk kai greičiausiai dauginasi,mažiausias aplinkos pasipriešinimas,o čia eksponentiškas dauginimasis toj vietoj,neklaidinkit žmonių.:))

 Tarkim mėgintuvėlyje yra dešimt mielių ląstelių, po dešimt minučių tame megintuvėlyje jau 50 mielių lastelių. Dar po kurio laiko mėgintuvėlyje yra 392 mielių ląstelės, o po dešimties minučių bus 784. Antuoju atveju kreivė daug staigiau šauna į viršų, nors mielių per dešimt minučių tepadvigubėjo. O pirmuoju atveju ląstelių padaugėjo penkis kartus! Kreivė ne taip stačiai kyla į viršų, bet aplinka joms mažiau priešinasi. :)

 Na pamatysi,jog atsakymas tikrai B:) Dariau ir užduotį jau kažkada ir dar ne vieną kartą su tom kreivėm,be to,kaip sakiau,Madery yra pavyzdys,kaip reikia gaudyt žuvis,kad populiacija galėtų atsistatyt - tai jas reikia palikti būtent eksponentinio augimo fazėje,kai jos gali greitai atsistatyti.O jeigu jos bus delsimo fazėje,reikės labai daug laiko,kol jų populiacija vėl išaugs.

 ok, tau gyvenimiskas pavizdys :) Tarkim Petriukas su Onute nusprende pasilinksminti ir po 9 menesiu populecija padidejo 1 nariu :) Kitaip sakant buvo 2, pasidare 3. Kitas gyvenimiskas pavizdys :) Mokyklos isleistuvese dalyvavo 1000zmoniu, jie kaip reikiant pasilinksmino. Po 9 menesiu populecija padidejo net 250 nariu :) Aisku? kuo daugiau individu dauginasi, tuo daugiau dideja populecija :) Kitas gyvenimiskas pavizdys, sitas su aplinkos pasipriesinimu :) Kaime yra 1000 zyduku. Atvaziuoja dede Adolfas su savo chebra ir kiek jis ju sugaudo? bent kokius 999 :) Kitas atvejis - kitas kaimas, jame yra 3 zydukai. Ta pati chebra tapati daro. Kokia tikimybe, kad jie ras tuos 3 zydukus, kurie slepiasi po petriuko grindim?

Žinutė parašyta: 2011-06-11 16:48:19 | Nuoroda
KasTu rašė:
 

 neperfrazuok,ne kai individų daug,o kada dauginasi greičiausiai. ne veltui parašyta,jog eksponentiško dauginimosi fazė.Nesiveliu toliau į diskusijas,viską parodys rezultatai,atsakymai.Tiesiog i dariau to tipo užduotį,dėl to taip tvirtai ir teigiu.Ne tai ne,biologijos speco kazkokio nevaidinu.

 Genijau, klausimas buvo apie aplinkos pasipriesinima. Arba nemoki skaityti arba neskiri dauginimosi greicio nuo aplinkos pasipriesinimo. 

Žinutė parašyta: 2011-06-12 13:02:50 | Nuoroda
Tequila lady rašė:

Jei kasnors turit atsakymus kokius, ar su mokytoja tikrinotės, būkit geri, pasidalinkit, nes aš jau iš proto einu ;/

 Dalinomes. Paskaitinek nuo kokio 15 psl

 

Žinutė parašyta: 2011-06-13 11:39:48 | Nuoroda
Delčia rašė:

Reiškiasi ne šimtas proc. pašaukimo, mano tarpe yra tokių, kurie jau nuo darželio laikų žinojo, kad žmogų globos:D Pavydėtina.

 As nuo darzelio laiku zinojau, kad noriu sukurti trigalvius ciuciukus, pomidorus ryjancius zmones ir siek tiek patoblinti Ebola :) Na, kazkur tarp ju buvo isimaise planai sukurti bomba, galincia visa joje esanti urana paversti energija :) Gaila, kad tesugebam apie 1% mases paversti energija ;/ Tai toks svaistymas.

Žinutė parašyta: 2011-06-13 15:41:54 | Nuoroda
Light Arus rašė:

Hadronų greitintuvas gali viską pakeisti :D

 Kad tu zinotum, kaip as noriu pasaudyti kokius protonus i koki svina :D Is svino pagaminciau auksa ir begciau i lombarda, kol neskilo xDDD ir siaip, turetu buti smagu, zinant, kad kiekvienas suvis kainuoja milijonus mokesciu moketojams :D