Vartotojo Kayen pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-28 14:10:37 | Nuoroda

O gal žinot kaip vyks klausymas anglų ? Nes aš ten nelabai įsivaizduoju kaip reikės per visą salę... Jau per matematikos VBE buvo pajungę koloneles ir kalbėjo vedėja per mikrofoną, sedėjau gale - nu nieko neįmanoma suprast ką ji kalba. Tai su anglų klausymu irgi jaučiu panaši situacija bus, ypač jei pajungs dar tą magiuką iš maximos po 20 lt :) O jei dar sumąstys magiuką + prie jo pridėt mikrofoną kad "garsiau" gautųsi tai išvis linksma bus :D

Žinutė parašyta: 2009-05-28 14:46:15 | Nuoroda
Nameless rašė:

Nezinau kaip pas jus,bet pas mus Anglu egze  sudaromos mazos grupes ir jos buna atskirose klasese,ir tada su klausymu no problem ;D

 Kur tas pas jus ? Juk čia nuo šių metų yra ta nauja tvarka jog egzaminai vyksta aktų/sporto salėse. Tad arba visiems tokia tvarka, arba visi klasėse.

Žinutė parašyta: 2009-05-28 17:24:01 | Nuoroda
sand rašė:

Gal kas turit anglų egzaminų užduočių atsakymus iki 2008 metų? :]

 

 nu gi internete ant kiekvieno kampo pilna

nec.lt/failai/609_vertinimo_instrukcija_ 2008_VBE_anglu_uzsienio.pdf

Žinutė parašyta: 2009-05-28 21:46:51 | Nuoroda
dainius.... rašė:

o  as bijau  kad neislaikysiu, nes man  niekas nesiseka nei klausymas nei  gramatika bet tikiuosi pavyks gaila kad labai  aukstai kartele ..

 Na kartelė tikrai neaukšta :D

O jei vyks klasėse tai puiku, gal galit dar pasakyt kokia tvarka - pirma klausymas ir poto visa testinė/rašymo dalis ar atvirkščiai ? Beto ten kiek supratau viskas bus vienoje "užduotyje" tai pasirinkti bus galima ką pirma daryt testą ar rašinį ?

Žinutė parašyta: 2009-05-30 00:15:36 | Nuoroda

Na kuo toliau tuo liūdniau :D Pagrinde žioplos klaidos. Vat ant ko ir taip bučiau susimovęs, tai 18 laiko uždaviniu ir dar taško ar dviejų netekęs trikampių įrodymų uždavinyje. O dabar - iš 56 beliko apie 45 balai, aišku čia tik iš tų klaidų kurias pats pastebėjau dabar, o jei dar ir daugiau yra nesinori net galvoti apie rezultatus.

Visgi, stojant matematikos 0,4 koficientas, galėjau ir nesusimauti taip.

Žinutė parašyta: 2009-05-30 00:49:50 | Nuoroda

Tuos kodus spėju pasiimti reikia mokykloje ? Aš tik prisimenu kaip per kažkokį informacinį susirinkima pavaduotoją kartojo 5 kartus kad nepamesti tų kodų, o kaip, kada ir iš kur juos gauti - nieko.

 

Dar stojimų tema - kiek supratau dabar kitaip skaičiuosis balai, t.y. viskas bus dauginama tik iš koficientų kurių suma - 1, tad visi stojamieji balai bus skaičuojami kita tvarka ?

Žinutė parašyta: 2009-05-30 00:57:58 | Nuoroda
Argentum rašė:

 http://super-duper-buuu.mybrute.com

jei jau žaist, tai žaist kaip reikalas xD

šiaip tai nuolat mokytis nesveika. reikia pasilikti laiko ir poilsiui. taip geriau įsimini visą informaciją ir galvos neskauda...

 http://only-stupid-people-play-games-like-brute.mybrute.com

Gal ir tu pagal mano refą užsiregink ? Gudruoliai atsirado, nueik į pagrindinę mokykla penktokams prieš nosį kišk tokius linkus gal ten rasi bendraminčių.

Žinutė parašyta: 2009-06-04 16:59:06 | Nuoroda

Aišku, kad mažina už perdaug žodžių. Tam ir yra duotas limitas.

Šiaip egzas buvo lengas - na aišku kas ten sunkaus galėjo būti, visos užduotys analogiškos kaip ir ankstesnių metų.

Rašiau tą rašinį apie nature...Skaičiuoju žodžius...289. Nu galvoju šaunu :D Poto puse išbraukyt perrašinėjant į švarraštį. Bet užtat palikau apie Lonesome George :D tinyurl.com/qvc94q

Beje rašant laišką, kreipinys turėjo būtų "Dear Jani" ar "Dear Janis" :D

Žinutė parašyta: 2009-06-04 17:02:38 | Nuoroda
Muuuuu rašė:

 Nei Dear Jani, nei Dear Janis, o Dear Mr. Brasla :)

 Ajajaj, parašiau Dear Jani :D Nu nieko gi "braliukas" latvis nesupyks :D

Žinutė parašyta: 2009-06-04 17:04:38 | Nuoroda
Ugnytiaaa rašė:

manot nuims balu del pasisveikinimo?

 Nu nuimt turėtų, juk ten yra net užduotį įvardinta jog naudoti tuos įžanginius/pabaigos žodžius :D

Dėl išlaikymo tai esu tikras, aišku aš anglų laikiau tik "sportiniais" sumetimais pažiūrėt kiek gausiu, norėtųsi kokių 80 :D

Žinutė parašyta: 2009-06-04 17:09:25 | Nuoroda
Markiziene rašė:

Turiu dar klausima...Nemokama moksla(krepselius tuos) kaip supratau,gauna tie,kuriu vidurkis 9 ar 10 ir egzus islaiko virs 50 ??

 Ne. Čia tai niekaip nesusiję. Yra paskirta 11 tūkst. vietų universitetams ir 10 tūkst. vietų kolegijoms(arba atvirkščiai nepamenu). O toliau jau skaičiuojami stojamieji balai - kaip ir egzaminų vertinime bus kažkokia riba nuo kurios jau reikės mokėti, t.y. už mokslą nemokės tik kažkuri dalis geriausiais balais įstojūsių. O stojamieji balai skaičiuojasi pagal specialybę - dažniausiai 3 VBE + 1 metinis, 0,4/0,2/,02/0,2 koficientais. Su meno studijom skaičiuojasi kitaip.

Žinutė parašyta: 2009-06-04 17:12:47 | Nuoroda
daisygirls rašė:

jauciu Lietuvoje mokslas brangiausias...ka jau ir bekalbeti...

 Na nebrangiausias. Tačiau kitas dalykas yra mokslo kokybė bei pvz socialinės garantijos, kitose šalyse mokėti reikia tik tada, kai pabaigus studijas susirandi darbą, atitinkantį kažkokia sumą(na tikrai ne minimumą). Arba tarkim vienas pažystamas stojo į užsienį, ten jei tėvų pajamos neviršija 100 ar 150 tūkst. per metus - mokėti nereikia. Na daug tokių subtilybių uzsienyje :D Čia Lietuvoj tik mokslas "aukso" vertės - nieko nuostabaus kad iš universistetų pasipila "specialistai" :D

Žinutė parašyta: 2009-06-04 18:40:16 | Nuoroda
inf.ar rašė:

dėl tų krepšelių.. Tai kaip suprantu juos nebūtinai gaus žmonės kurie egzaminus išlaikė geriausiai? Na nebus taip, jog gaus krepšelį abiturientas ir jį nešis kur nori? Man Trodo tokiu atveju Biški nesąžininga, jog studentas kuris išlaikė geriau turės mokėt už mokslą, kai tuo tarpu koks nors išlaikęs žymiai prasčiau ir stojantis neva kur blogiau gaus nemokamą. :/

 Žinai teisybės ieškoti Lietuvoje jau nebeverta :D Gyveni ir taikaisi, arba vyksti į užsienį ir juokiesi iš čia pasilikusiu.

Beje tas pilotavimas, na nežinau tiksliai bet kažkas sakė jog seniau jis išvis 200 tūkst. kainavo :D Pasidomėk buvusiom kainom ir esamom, manau čia kaiptik į naudą tau išėjo tie 19 tūkst.

Žinutė parašyta: 2009-06-04 21:17:55 | Nuoroda
theseashells rašė:

11 tūkst. valstybės finansuojamų universiteto bakalauro ir vientisųjų studijų studentų (apskaičiuota remiantis 2008m. proporcijomis) :
Humanitariniuose moksluose – 1300
Socialiniuose moksluose – 3100
Biomedicinos moksluose – 1300
Fiziniuose moksluose – 1700
Technologiniuose moksluose – 2900
Meno studijose – 700
 

 Nelengva, nelengva man bus pakliūti į tą 1700-uką :D

Žinutė parašyta: 2009-06-04 21:24:55 | Nuoroda
Guigudola rašė:

Siaip pats egzaminai tai visai geras, nes viska i ji ieina: klausimas, skaitymas, gramatika, rasymas. Juk viska reikia moket, jeigu tik gramatika mokesi tai nuvaziaves i uzsieni nesusikalbetum nes nesuprastum ka sneka   Bet tik tiek, kad tai ko reikalaujama is uzduociu kartais nesamone yra. Pvz: mane labiausiai nervina skaitymo dalis, kai reikia pastraipai priskirt labiausiai tinkanti sakiny. Nu man visada atrodo, kad visi jie tinka!!! Nu buna ten keli, kurie jau nelogiskai skamba, bet kiti tai.... Nu koks tikslas dabar mum cia pavadint pastraipas moket ??? Svarbu esme suprast to, ka skaitai, o cia dar reikia pavadinimus kazkokius atrinkt, kurie kartais nustatomi tik is vieno ar keliu zodziu esanciu pastraipoje... 

 Na taip su tais sakinių įdėjimais kartais būna suktai, tačiau čia tikrai viskas buvo lengva. Galima buvo net vien iš gramatinės pusės žiūrėt, kad sutaptų laikas prielinksniai ir tt. Kontekstas irgi aiškus. Visi duotieji sakiniai buvo skirtingi, tad nieko čia baisaus.

Žinutė parašyta: 2009-06-04 21:34:53 | Nuoroda
bakaz rašė:

As tai tiems kurie cia sako, kad egzas labai lengvas buvo, galiu pasakyt tik tiek. Aukstai kile ziurekit, kad zemai leistis netektu...

 Na ką žinau. Kas ten galėjo būti sunkaus anglų kalboje - juk vios užduotys visada būna analogiškos. Klausymas, skaitymas tospačios užduotys įrašyt sakinius ir pavadint pastraipas, use of english laikus, žodlius ir dar ten žodžių daryba, bei 2 rašymo darbai laiškas ir rašinys. VISADA TIEPATYS. Jei nesigaudai anglų - aišku viskas bus sudėtinga.

Žinutė parašyta: 2009-06-04 22:31:04 | Nuoroda
Muuuuu rašė:

 Tu nemanyk, mums mokytoja kaip pripasakojo: po 1000Lt siūlo už 100 balų :D, paskambinkit, praneškit ten visaip varo :D Ir kas svarbiausia, kasmet tokių dundukų atsiranda :D

 Nu man įdomu kokiam čia pasakų pasaulį taip. Ne be reikalo visur eina 3 vertintojai. Gerai, pirmam sumoka 1000 - kiti užsimerkę peržvelgs ar jiems irgi mokės ? :D Abejoju ar kas rizikuotų dėl tokios sumos.

 

Beje dėl to vardo - nu blin apgailėtina :D Juk buvo tiek užduotį tiek pabaigoje paminėta jog PASIRAŠYTI NEREIKIA :D Jau rašant egzą tai prajuokino - paskaičiau ir pagalvojau, kažkas tikrai pasirašys vardą pavardę :D

Žinutė parašyta: 2009-06-04 23:00:10 | Nuoroda
saras* rašė:

Jau patvirtinta, jog suvokimo testo žanras buvo esė. Straipsnis neužskaitomas. Ir šiaip pusė egzą parašė tragiškai... 

 Man tai įdomu iš kur pas Jus tokia informacija. Kas patvirtino ? Parodyk oficialų NEC pranešimą, kur taip teigiama. Priešingu atveju tai tik "močiutės draugės dukterėčia pasakė" lygio paskalos.

Žinutė parašyta: 2009-06-05 00:38:28 | Nuoroda

Tai juk net užduotyse buvo paskutiniuose puslapiuose parašyta kiek už ką balų..Stebana žmonės, stebina.

Žinutė parašyta: 2009-06-05 02:12:12 | Nuoroda
Kamėja :) rašė:

 cia ziuriu visus viskas stebina. Tik kritikuoti ir mokat :D  as zinau kiek uz ka balu nuima, ir nemaciau kad butu parasyta kiek nuima balu BUTENT uz gramatines ar rasybos.

 Nežinai kiek už ką nuima - manai čia lankosi vertintojai ir tau pasakys ? Visos kalbos čia apie rezultatus, balus, vertinimus - paskalų lygio. Nori tikėt - tikėk, tik poto nesistebėk kai gausi visai kitokį balą nei čia "išpranašauta".